Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι «αδιευκρίνιστες καταθέσεις» και η εντιμότητα στην πολιτική

Από τα εσώρουχα της κορυφαίας Γαλλίδας πολιτικού, στις δεσμίδες με πεντακοσάρικα

Must Read

Η λέξη «εντιμότητα», χαρακτήρισε την ομιλία του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο πρόσφατο συνέδριο της Ν.Δ. Μία ομιλία που άδικα, δεν πήρε την δημοσιότητα που έπρεπε. Διότι ο πρώην υπουργός είπε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, κυρίως για τις γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ελληνοτουρκικά και τους θεσμούς. Ήταν μάλιστα ο μόνος ομιλητής που υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν απειλείται από την Τουρκία!

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Διότι όλοι υπόλοιποι, τόσο στην Ελλάδα όσο και τον κόσμο, θεωρούν ότι η αμφισβήτηση εθνικού εδάφους, όπως και αυτή της κυριαρχίας των μεγάλων νησιών του Αιγαίου και όχι πλέον κάποιων βραχονησίδων, συνιστά ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας. Επίσης, η Ελλάδα όχι μόνο έχει δικαίωμα, αλλά και υποχρεούται να εξοπλίζει τα νησιά της, ακριβώς επειδή υπάρχει η τουρκική απειλή εδώ και δεκαετίες με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Casus Belli.

Ο λόγος που ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ξεπλένει την τουρκική απειλή, είναι «αδιευκρίνιστος». Ευτυχώς που ο πρώην επίτροπος δεν κατέχει κάποια ενεργή πολιτική θέση, έτσι η δήλωση του αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους Τούρκους, στο πλαίσιο αμφισβήτησης συνθηκών, κυριαρχικών δικαιωμάτων, διεθνούς νομιμότητας.

Μιλώντας πάντως για «αδιευκρίνιστους λόγους», συνειρμικά το μυαλό κάποιου πηγαίνει στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης Αβραμόπουλου αναφορικά με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis. Δεν μπορεί κάποιος να μην νιώσει ως ιππικός μπανανίας, όταν βλέπεις την Γαλλία να διώκονται ή να παραιτούνται πολιτικοί ακόμα και για δύο χιλιάρικα σε εσώρουχα, και στην Ελλάδα να εντοπίζονται αδιευκρίνιστες καταθέσεις με δεσμίδες από πεντακοσάρικά και να μην κουνιέται φύλλο. Αντίθετα, όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, να θέλουν να επανέλθουν, να δηλώνουν παρόντες και φυσικά να ετοιμάζουν και τηλεοπτικές παρεμβάσεις για να προωθήσουν την επάνοδο του στην πολιτική.

Όπως καλή ώρα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που σύμφωνα με πληροφορίες θα εμφανιστεί απόψε σε talk show μεγάλου καναλιού.

Θα αναφερθεί άραγε στα αδιευκρίνιστα σημεία της αρχειοθέτησης της υπόθεσης του;

Σύμφωνα με το documentonews.gr, ο έλεγχος της δικαιοσύνης, εντόπισε μία σειρά από «πιστώσεις και καταθέσεις μετρητών» σε τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονται με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τα οποία ο εισαγγελέας Παναγιώτης Καψιμάλης χαρακτηρίζει ως «αδιευκρίνιστες».

Χαρακτηριστική, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι η κατάθεση ύψους 100.000 ευρώ που φέρεται να έκανε η πεθερά του Δημήτρη Αβραμόπουλου το 2007. Πρόκειται για κατάθεση ύψους 100.000 ευρώ σε κοινό λογαριασμό της πεθεράς του πρώην υπουργού και της συζύγου του. Εντύπωση προκαλεί ότι – σύμφωνα με όσα αναφέρει η πράξη αρχειοθέτησης – τα χρήματα που κατατέθηκαν ήταν σε δεσμίδες των 500 ευρώ και συγκεκριμένα επρόκειτο για 200 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, τα οποία «ούτε δικαιολογούνται με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεγχόμενων προσώπων» , ούτε «αντιστοιχεί σε προηγούμενη ανάληψη ίσου ή μεγαλύτερου ποσού από άλλον λογαριασμό».

Επίσης, όπως και στην περίπτωση Γεωργιάδη οι εισαγγελείς κατονομάζουν συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο κάθε μήνα καταθέτει σε λογαριασμό του Αβραμόπουλου χρήματα, τα οποία όπως αναφέρουν «προσιδιάζουν στο ύψος της μηνιαίας δόσης δανείου που βάρυνε τον Αβραμόπουλο συνολικού ύψους 267.820 ευρώ για αγορά κατοικίας».

Όταν λοιπόν παρόμοια πεπραγμένα ενός πολιτικού που θέλει να επανέλθει παραμένουν «αδιευκρίνιστα», λογικό είναι και η πορεία της χώρας να μοιάζει αδιευκρίνιστη, σε αντίθεση με τις πολιτισμένες χώρες της Δύσης όπου ο πολιτικός δεν επιτρέπεται να διαθέτει ούτε ένα αδιευκρίνιστο κομμάτι στο πολιτικό του παρελθόν. Αντίθετα, υποχρεούται να διευκρινίζει κάθε πτυχή της πολιτικής του πορείας. Ειδικά, όταν αυτή αφορά αδιευκρίνιστα πεντακοσάρικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This