Επαγγελματικοί φορείς στα δικαστήρια κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής

Ομαδική αγωγή για τις τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος

Must Read

Ομαδική αγωγή κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος σχεδιάζουν να καταθέσουν οι επαγγελματικοί κλάδοι με την υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι δύο φορείς, μαζί με τη ΓΣΕΒΕΕ και καταναλωτικές οργανώσεις, θα συνεργαστούν για τον περιορισμό των συνεπειών της επιβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής, που έχει οδηγήσει σε τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΕΕΑ ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός (ένθετη φωτο πάνω) και ο νομικός σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΩ Βίκτωρ Τσιαφούτης (ένθετη φωτο κάτω) εξήγησαν ότι ο οικιακός καταναλωτής μπορεί να καλυφθεί μέσω μιας συλλογικής αγωγής, αλλά επιχειρηματίες, επαγγελματίες, βιοτέχνες και άλλοι μικρομεσαίοι δεν καλύπτονται. Γι’ αυτό εξετάζονται πλέον η λύση της ομαδικής αγωγής και η άσκηση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να αποφευχθούν διακοπές ηλεκτροδότησης από τους παρόχους.

Στάθηκαν στην τακτική των εταιριών ενέργειας σχετικά με την επιβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, καθώς και στον πολύπλοκο τρόπο υπολογισμού της, που ουσιαστικά καθιστά ανέφικτο αυτόν τον υπολογισμό από έναν καταναλωτή. Όσον αφορά το ύψος των αυξήσεων στους λογαριασμούς του ρεύματος, ο πρόεδρος της Ένωσης Εξοχικών Εστιατορίων και Συναφών Αττικής Γιάννης Δαβερώνης επέδειξε έναν λογαριασμό επαγγελματία ο οποίος, ενώ με τα συνηθισμένα έπρεπε να πληρώσει 4.000 ευρώ, ο λογαριασμός ήρθε με ρήτρα αναπροσαρμογής 7.000 ευρώ, δηλαδή σύνολο 11.000 ευρώ.

«Γιατί έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο;»

«Μέχρι και πριν από λίγο καιρό κυβερνητικά στελέχη υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για άλλες παρεμβάσεις. Τελικά φάνηκε ότι υπήρχε, απλώς δεν είχε ληφθεί ανάλογη απόφαση. Τώρα, υπό την πίεση των εξελίξεων και των μεγάλων αυξήσεων που ανατρέπουν τους προϋπολογισμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων και ασκούν ασφυκτικές πιέσεις, η κυβέρνηση κατάλαβε ότι δεν μπορεί να μένει μόνο με τις επιδοτήσεις χαμηλών καταναλώσεων. Το βασικό ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι γιατί έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να μην έχουν ληφθεί αυτά τα μέτρα αρκετά νωρίτερα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This