Στην υγεία των φτωχών: «Δεν μειώνουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα» λέει ο Οικονόμου

Οι Υπουργοί προσπαθούν να αναδείξουν ένα κυβερνητικό έργο το οποίο όλοι... ψάχνουν!

Must Read

Τι και αν η ενεργειακή και οικονομική κρίση μαστίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι με ελάχιστα μέτρα και με τη μέθοδο των επιδοτήσεων-ψίχουλα θα «σώσει» δήθεν τους πολίτες από το οικονομικό αδιέξοδο.

«Οι πόροι δεν είναι ατέλειωτοι. Βρισκόμαστε στη μέγγενη, αλλά είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας», είπε ο Γιάννης Οικονόμου για την κρίση ακρίβειας, και οι Έλληνες που τόν άκουσαν αναρωτιούνται πώς θα βοηθηθούν οι καταναλωτές εάν δεν μειωθεί σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο ΦΠΑ σε τρόφιμα αλλά και ο ΕΦΚ στα καύσιμα.

Λόγια λόγια. Υποσχέσεις και επί της ουσίας καμία στήριξη δεν παρέχεται στους πολίτες από την κυβέρνηση του Κυριάκου ΜητσοτάκηΩστόσο, οι Υπουργοί προσπαθούν να αναδείξουν ένα κυβερνητικό έργο, το οποίο όλοι… ψάχνουν! «Δεν είναι στο τραπέζι, τουλάχιστον για την ώρα, το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε ορισμένα είδη, όπως στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα», ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ο Γιάννης Οικονόμου.

«Ο ΦΠΑ είναι βασική πηγή εσόδου για το κράτος. Εδώ, σκοπός δεν είναι να κάνουμε παροχές, στερώντας έσοδα από τον προϋπολογισμό, που θα πρέπει να τα πάρουμε μετά πίσω από τους πολίτες», είπε ο κ. Οικονόμου. Σχετικά με την πρόταση μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα, ώστε να μειωθεί το βάρος για τους πολίτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «η Κυβέρνηση παρατηρεί και αξιολογεί όλες τις απόψεις που ακούγονται στον δημόσιο διάλογο. Όμως πρέπει να γίνεται αξιολόγηση από εκείνους που έχουν την πλήρη εικόνα. Η συγκυρία είναι πρωτόγνωρη και δύσκολη και όλοι βάζουν πλάτη, κυρίως όσες επιχειρήσεις έχουν και προσωπική σχέση με τους πολίτες, απορροφώντας μέρος των αυξήσεων», προσθέτοντας πως «ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης δεν σχετίζεται με την ποσότητα και την κατανάλωση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This