ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν το πόρισμα της ΡΑΕ – Καταγγέλλουν συγκάλυψη για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

Must Read

Συγκάλυψη καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, απορρίπτοντας το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για τα υπερκέρδη των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο παρουσίασε σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής, Αθανάσιος Δαγούμας.

Ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε ότι η μεθοδολογία που επέλεξε η ΡΑΕ με τη σύγκριση των περιθωρίων κέρδους είναι λάθος, γιατί δεν αποτυπώνονται τα πραγματικά κέρδη που αποκόμισαν οι παραγωγοί από την χονδρεμπορική αγορά.

Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως παραχάραξη την απόπειρα να μειωθούν τα κέρδη της παραγωγής με τις ζημίες της λιανικής, προαναγγέλλοντας ότι θα γίνει σχετική καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς το ευρωπαϊκό δίκαιο επιτάσσει οι δύο δραστηριότητες να είναι εντελώς διακριτές. Ο Σ. Φάμελλος αντιπρότεινε ως μέθοδο υπολογισμού των κερδών τη σύγκριση του πραγματικού κόστους των μονάδων με τη χονδρεμπορική τιμή. «Ξέρουμε ότι υπάρχουν τέτοιοι υπολογισμοί για την περίοδο αναφοράς, γιατί δεν του αξιοποιήσατε;» Ο κ. Φάμμελος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει συγκάλυψη των κερδών των ηλεκτροπαραγωγών και από τη Βουλή.

Από πλευράς του ο Χάρης Καστανίδης χαρακτήρισε το πόρισμα ως «κείμενο συσκότισης και όχι αποκάλυψης», ενώ επέκρινε την παρέμβαση της κυβέρνησης: «Δεν είναι εντολέας σας η κυβέρνηση».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των σταθερών τιμολογίων έχουν μετατραπεί σε κυμαινόμενα», είπε ο κ. Καστανίδης, υπενθυμίζοντας ότι η ΡΑΕ έχει καλέσει 12 παρόχους για το θέμα αυτό, συν άλλους 11 παρόχους, γιατί δεν τήρησαν το προβλεπόμενο από τον Κώδικα διάστημα των 60 ημερών, για την προειδοποίηση του καταναλωτή. «Λέτε από τη μία ότι δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο στην αγορά, αλλά από την άλλη καλείτε για εξηγήσεις παρόχους. Κάτι δεν πάει καλά στη λογική».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This