«Λύσσαξαν» οι Τούρκοι με την Ελλάδα: «Φινλανδία και Σουηδία θα μας κάνουν τα ίδια νούμερα»

Νέο «όχι» στην ένταξη των δύο χωρών στο NATO – Προκλητική αναφορά στη Γενοκτονία των Ποντίων – Υπερπτήση τουρκικού drone

Must Read

Ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε σήμερα ότι η απάντηση της Τουρκίας στο αίτημα ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας είναι αρνητική, καθώς οι δύο χώρες «φιλοξενούν αντιτουρκικά τρομοκρατικά κέντρα».

Και πρόσθεσε: «Θα φιλοξενήσουν το PKK και το YPG, στις πορείες θα κρεμάσουν τα κουρέλια τους στις γέφυρες, παντού. Αυτές είναι οι χώρες που ενθαρρύνουν τις τρομοκρατικές πηγές στη χώρα μου, τις παρέχουν σοβαρή οικονομική υποστήριξη και τις υποστηρίζουν με όπλα».

Κάπου εκεί, έβαλε και την Ελλάδα στην αναφορά του, τονίζοντας ότι «το ΝΑΤΟ είναι ένας οργανισμός ασφαλείας και δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την ύπαρξη χωρών που υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις». Για να συμπληρώσει:

«Μπήκαν όσοι μπήκαν στο παρελθόν … Η Ελλάδα και η Γαλλία είχαν ήδη μπει και βγει, αλλά μετά δυστυχώς η τότε διοίκηση στην Τουρκία τους άνοιξε το δρόμο και μπόρεσαν να επιστρέψουν ξανά στο ΝΑΤΟ. Τι έγινε όταν επέστρεψαν; Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει μια βάση στην Αλεξανδρούπολη. Μιλάω για την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, «το FETÖ ταξίδεψε στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, αγνόησαν τη λίστα με τους τρομοκράτες που τους δώσαμε και εξακολουθούν να τους προστατεύουν».

Στο πλαίσιο των «Συζητήσεων Βιβλιοθήκης» που πραγματοποιήθηκαν στην Προεδρική Εθνική Βιβλιοθήκη με την ευκαιρία της 19ης Μαΐου, που εορτάζεται στην Τουρκία ως ημέρα μνήμης του Ατατούρκ και Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού, στο παραλήρημά του, ο Ερντογάν είπε ακόμα:

«Μας λένε, πείτε μας τις απαιτήσεις σας, να τις ζητήσουμε από τη Φινλανδία και τη Σουηδία. Εμείς δε θέλουμε να μπούμε στο ίδιο τριπάκι στο οποίο είχαμε μπει την προηγούμενη φορά. Το ζήσαμε αυτό και με την Ελλάδα. Ξέρουμε πως και η Φινλανδία και η Σουηδία θα μας κάνουν τα ίδια νούμερα. Γιατί να κάνουμε τέτοια γκάφα;

Το ΝΑΤΟ απαιτεί πλήρη συμμαχία.  Εάν μια χώρα πει «όχι», στο πλαίσιο της συμμαχίας το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να πάρει αυτή τη χώρα. Ανησυχούμε επίσης απόλυτα για αυτό το θέμα αυτή τη στιγμή, για αυτές τις δύο χώρες, ειδικά για τη Σουηδία, που είναι μια απόλυτη εστία τρομοκρατίας, μια φωλιά τρόμου. Μας επέβαλαν και εμπάργκο όπλων.

Ερχόμαστε στην Ελλάδα. Χρωστάει 400 δισεκατομμύρια ευρώ στη Δύση και η Δύση εξακολουθεί να τους παρέχει οπλική υποστήριξη. Η Ελλάδα επιτρέπει στις ΗΠΑ να δημιουργήσουν μια βάση. Αλλά από την άλλη, στις συναντήσεις μας, μας λένε, ‘θέλουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις ανάμεσα μας’.

… Είπαμε στους συγγενείς μας φίλους ότι θα λέγαμε «όχι» στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Θα συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο».

«Επικό ηρωισμό» των Τούρκων βλέπει τη 19η Μαΐου ο Ερντογάν…

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν θα μπορούσε παρά να είναι προκλητικός και με αφορμή τη σημερινή μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, ημέρα κατά την οποία στην Τουρκία εορτάζεται η μνήμη του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ:

«Στις 19 Μαΐου 1919, το τουρκικό έθνος ξεσηκώθηκε ενάντια στις αποικιακές δυνάμεις κατοχής και επέδειξε έναν επικό ηρωισμό ξεκινώντας έναν ολοκληρωτικό αγώνα για την ίδρυση του τελευταίου και παντοτινού κράτους, της Δημοκρατίας της Τουρκίας, και πετυχαίνοντας μια ευλογημένη νίκη».

Υπερπτήση τουρκικού drone

Την ίδια στιγμή, το Αιγαίο συνεχίζει να γίνεται… σουρωτήρι από τα τουρκικά ιπτάμενα μέσα με καθημερινές παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος.

Το πρωί ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε πάνω από την Κανδελιούσσα -δυτικά της Νισύρου- στα 19.000 πόδια.

Αλλά σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Πρωθυπουργός καλά έκανε και δεν σκέφτηκε καν τη λέξη Τουρκία στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ, για να μας περάσουν οι Αμερικανοί και για… παραπονιάρηδες!

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This