Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για Novartis και Λοβέρδο – Ζητεί παρέμβαση Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη

Must Read

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχουν διόλου σκοπό να αφήσουν να περάσει «στο ντούκου» η ιστορία με τη… μυστηριώδη «εξαφάνιση» του ονόματος του Ανδρέα Λοβέρδου από επίσημο έγγραφο του FBI, που αφορά στην έρευνα για το σκάνδαλο Novartis.

Αυτό, αν μη τι άλλο, αποδεικνύουν οι απανωτές ανακοινώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη στιγμή που ξέσπασε το νέο αυτό σκάνδαλο (μέσα στο σκάνδαλο), με την πιο πρόσφατη να ανεβάζει κι άλλο το… πολιτικό θερμόμετρο σχετικά με τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis, οι οποίες προέκυψαν μετά τις καταγγελίες της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και έφεραν την παρέμβαση εισαγγελέα, αλλά και τα όσα αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών για το ότι «η Μεταφραστική Υπηρεσία συνεργαζόταν με ιδιώτες μεταφραστές» και ότι το σύστημα ήταν το ίδιο «τόσο επί ΣΥΡΙΖΑ όσο και επί ΝΔ», έως και τον Αύγουστο του 2021.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφει εκ νέου τα πυρά του εναντίον του πρώην Υπουργού Υγείας, χαρακτηρίζει «Πόντιο Πιλάτο» το ΥΠΕΞ, ενώ δεν παραλείπει να θέσει ευθέως ερωτήματα τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο καλεί να ζητήσει από τον κ. Δένδια να διερευνήσει τη λαθροχειρία, αλλά και προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, καλώντας τον να πάρει θέση και εγκαλώντας τον ότι καλύπτει πλήρως τον κ. Λοβέρδο.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η χθεσινή αποκάλυψη ότι ένα μακρύ χέρι παραποίησε επίσημο έγγραφο του FBI όπου εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος να εισπράττει κανονικά μίζα από τη Novartis, σε μια εποχή που έκοβε μισθούς και συντάξεις, ντροπιάζει τη χώρα και ευτελίζει τους θεσμούς της.

Ο κ. Λοβέρδος, χθες, αναγνώρισε τη λαθροχειρία, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον άνθρωπο που πήγε να τον καλύψει και εξαπέλυσε τις γνωστές επιθέσεις του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το δε υπουργείο Εξωτερικών παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, διαρρέει ότι δεν έχει ούτε το πρωτότυπο, ούτε το μεταφρασμένο έγγραφο και δεν έχει ακόμα καν ανακοινώσει τη διενέργεια έρευνας.

Την ίδια ώρα ούτε η κυβέρνηση ούτε το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ έχουν πάρει θέση για τις αποκαλύψεις.

Εμείς περιμένουμε για αρχή να δώσουν απαντήσεις σε δυο απλά ερωτήματα:

– Θα ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης από τον κ. Δένδια να διερευνήσει τη λαθροχειρία σε αμερικανικό έγγραφο ή θεωρεί πως είναι και αυτό σκευωρία και δεν χρειάζεται περαιτέρω έρευνα;

– Θα πάρει επιτέλους θέση ο κ. Ανδρουλάκης ή θα συνεχίσει να τηρεί σιγή ιχθύος καλύπτοντας πλήρως τον κ. Λοβέρδο;

Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον απαντήσεις, γνωρίζοντας ότι όσο και να θέλουν κάποιοι δε θα καταφέρουν να κρύψουν αυτό το μεγάλο σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο Novartis.

Και είμαστε ακόμη στην αρχή.»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This