Πυρά κατά της κυβέρνησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την πυρκαγιά σε Βούλα – Βάρη

Must Read

Δριμεία κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση πυρκαγιών μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην Άνω Βούλα και τη Βάρη.

«Ποια είναι η προετοιμασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για φέτος;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Νωρίτερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος Γιώργο Βασιλειάδη, τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Σπίρτζη, τον τομεάρχη Εσωτερικών, Κώστα Ζαχαριάδη, την αναπληρώτρια τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας, Χαρά Καφαντάρη και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής και της ΟΜ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης πήγε στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

O κ. Σπίρτζης στη δήλωσή του επιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «επικοινωνία, προπαγάνδα και μηδενικό αποτέλεσμα».

«Δυστυχώς, παρά την περσινή καταστροφή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει σα να μην είδε τίποτα. Σημειώθηκε πολύ μεγάλη καθυστέρηση μίας ώρας από την έναρξη της πυρκαγιάς για να ανταποκριθεί. Πέρασαν πολλοί μήνες χωρίς να γίνουν οι απαραίτητοι καθαρισμοί στον δήμο Γλυφάδας. Επικοινωνία, προπαγάνδα και μηδενικό αποτέλεσμα. Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος και η μεγαλύτερη περιβαλλοντική δράση που μπορεί να γίνει είναι η απομάκρυνση του επιτελικού χάους της κυβέρνησης Μητσοτάκη», είπε μεταξύάλλων ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρεται στην πυρκαγιά, επισημαίνοντας ότι «η δικαιολογία του αιφνιδιασμού του κράτους απέναντι στην κλιματική κρίση δεν μπορεί πλέον να αποτελεί διαρκές άλλοθι».

Σε σχόλιο του για την πυρκαγιά στη Βούλα και τις δηλώσεις του υπ. Πολιτικής Προστασίας, το ΚΚΕ κάνει λόγο για ένα σκληρό καλοκαίρι σημειώνοντας ότι «για μια ακόμη χρονιά, οι ελλείψεις στην πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία είναι τεράστιες, για μια ακόμη χρόνια δίνεται μόλις το 0,04% του Προϋπολογισμού για τη διαχείριση και προστασία των δασών, για μια ακόμη χρόνια υπάρχει πλήρης απουσία ενός συνολικού, σύγχρονου, επιστημονικού σχεδίου αντιπυρικής προστασίας. Κατά τα αλλά θα φταίνε οι “ακραίες καιρικές συνθήκες’” η ‘κλιματική κρίση’, το ‘ανάγλυφο’ των καμμένων περιοχών. Ντροπή σας!».

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση αναφέρει: «Το περιβόητο «επιτελικό κράτος έλαμψε δια της απουσίας του και της εκκωφαντικής σιωπής του πρωθυπουργού και κορυφαίων υπουργών. Φαίνεται ότι κάθε τριήμερο η κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου».

«Η αντιπυρική προστασία χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό, οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό, όχι ευχές», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, επισημαίνοντας πως «για μια ακόμη χρονιά είμαστε δυστυχώς στο ίδιο τραγικό έργο θεατές, πριν καλά-καλά αρχίσει κιόλας το καλοκαίρι, με πυρκαγιές να καταστρέφουν περιουσίες και σπίτια, ακόμα και μέσα στην πρωτεύουσα. Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Στυλιανίδης, μαζί φυσικά με τα μέσα της λίστας Πέτσα, ήδη βρήκαν το γνωστό πια αφήγημα περί “κλιματικής αλλαγής”, περί “ακραίων καιρικών συνθηκών”, ή ακόμα και του “ανάγλυφου” των φλεγόμενων περιοχών».

Διαβάστε επίσης:

Η άγρια ομορφιά της Άνω Γλυφάδας δυσκόλεψε το έργο της κατάσβεσης σύμφωνα με τον Χ. Στυλιανίδη

Πύρινα μέτωπα: Στυλιανίδης: «Θα είναι ένα σκληρό καλοκαίρι» – Οριοθετήθηκαν οι φώτιες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This