Δέχεται απειλές για τη ζωή του o Γιάννης Μπουρνούς! Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τον βουλευτή

To παρασκήνιο της επίθεσης του Παναγιωτόπουλου στους αξιωματικούς

Must Read

Η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνούς, σχετικά με τα «σενάρια» που επεξεργάζονται οι στρατιωτικές μονάδες στα νησιά, την ώρα που η κυβέρνηση στέλνει όπλα από τις αποθήκες μας στην Ουκρανία, προκάλεσε την οργή του Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος επιτέθηκε σε αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο βουλευτής Λέσβου δήλωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας: «Εγώ από τα λίγα που γνωρίζω, ξέρω ότι κάθε μονάδα, π.χ. στη Λήμνο στον νομό μου, υπολογίζει το σενάριο: τόσες μέρες πολέμου, επί τόσες οβίδες την ημέρα ανάλωση, χρειάζομαι τόσες για να αντέξω μέχρι να με ανεφοδιάσουν, εφόσον καταφέρουν να με ανεφοδιάσουν. Συνεπώς, από πού έφυγαν τα βλήματα; Από τις αποθήκες πρώτης γραμμής; Από τις αποθήκες εφεδρείας; Από τα νησιά; Από τη Θράκη; Από τις αποθήκες στα μετόπισθεν; Υπάρχει προγραμματισμός και χρονοδιάγραμμα για την αντικατάστασή τους ή τα έχετε αποφασίσει μόνος σας; Ρωτήσατε τη Διεύθυνση Πυροβολικού και σας είπε ότι τους περισσεύουν; Αυτά τα ερωτήματα τα θέτω και θα έπρεπε να απαντηθούν πάρα πολύ εύκολα αν οι κάμερες έκλειναν για 10 λεπτά».

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έκρηξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος σημειώνεται ότι δεν θέλησε να ενημερώσει αναλυτικά τη Βουλή για το πολεμικό υλικό που θα στείλουμε στην Ουκρανία«ο κύριος συνάδελφος από τη Λέσβο, βγήκε και ρωτούσε πράγματα, προφανώς, πράγματα τα οποία είχε συζητήσει με κάποιον αξιωματικό ή υπαξιωματικό από τη Λέσβο, σχετικά με θέσεις πυρομαχικών, αποθήκες, διατάξεις κλπ. Πέντε λεπτά αφότου τοποθετήθηκαν οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Αν είναι δυνατόν, δηλαδή, σε ανοιχτή συζήτηση, αν είναι δυνατόν. Αν είναι να αποκαλύψουμε τέτοιες πληροφορίες, ας αρκεστούμε στο σύστημα πληροφόρησης του Ριζοσπάστη. Από εμένα δεν θα γίνει τέτοιο πράγμα. Αν θέλετε την άποψή μου, θα εγείρω θέμα στους Αρχηγούς, να δουν τι θα κάνουν με αυτό το ελβετικό τυρί, που είναι το σύστημα πληροφοριών, που διαρρέουν από τα επιτελεία ή από τις μονάδες, σε κάθε επίπεδο. Αν είναι δυνατόν, δηλαδή», δήλωσε.

ΣΥΡΙΖΑ: «Τα ακροδεξιά τρολ του Μαξίμου τον απειλούν»

Μια ημέρα μετά, με ανακοίνωσή του ο  εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος κατηγορεί την κυβέρνηση για τις απειλές που δέχεται ο βουλευτής κάνοντας λόγο για στοχοποίηση του βουλευτή από «τα ακροδεξιά τρολ του Μαξίμου» που «απειλούν τον ίδιο και την οικογένειά του και δημοσιεύουν ακόμα και τη διεύθυνσή του»:

«Την ημέρα που ο υπουργός Άμυνας αρνήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά κρίσιμα ερωτήματα για την εν κρυπτώ αποστολή όπλων στην Ουκρανία, τον κίνδυνο αποδυνάμωσης της εθνικής άμυνας και την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και επιτέθηκε με αδιανόητο τρόπο στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, τα ακροδεξιά τρολ του Μεγάρου Μαξίμου στοχοποιούν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού, με απειλές για τη ζωή του, την οικογένειά του και δημοσιεύουν ακόμα και τη διεύθυνσή του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Στη συνέχεια ο κ. Ηλιόπουλος ρωτάει τον Κυριάκο Μητσοτάκη εάν «επικροτεί ή αποδοκιμάζει τη στοχοποίηση και τις χυδαιότητες περί προδοσίας εναντίον του βουλευτή και αναπληρωτή Τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», προειδοποιώντας τον πως «για οτιδήποτε συμβεί θα έχει την απόλυτη ευθύνη».

ΝΔ: «Ανεύθυνη στάση»

Στην ανακοίνωση  του Νάσου Ηλιόπουλου απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, ο οποίος κάνει λόγο για «ανεύθυνη στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μπουρνούς» , ενώ σημειώνει ότι «είναι αδιανόητο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπουρνούς να αποκαλύπτει δημοσίως δεδομένα, που αφορούν την εθνική άμυνα της χώρας». Μάλιστα κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «μπροστά σε αυτή την ανεύθυνη στάση», να μην μείνει σιωπηλός και «να αποδοκιμάσει δημοσίως τον βουλευτή του».

Δείτε επίσης: Οργισμένη αντίδραση των στρατιωτικών για τις κατηγορίες του Παναγιωτόπουλου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This