Ο Αμερικανός Πρέσβης της κρίσης των Ιμίων θυμάται: «Φοβηθήκαμε ότι θα ξεσπάσει πόλεμος»

Δεν αποκλείει το «θερμό» ελληνοτουρκικό επεισόδιο ο Τόμας Νάιλς

Must Read

Ο Αμερικανός Πρέσβης Τόμας Νάιλς, ο οποίος υπηρετούσε στην Ελλάδα κατά την περίοδο της κρίσης των Ιμίων, συμμετείχε σε φόρουμ διαλόγου στη Νίσυρο και μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός σοβαρού επεισοδίου ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ έκανε και αποκαλύψεις για το βράδυ των Ιμίων.

«Γνωρίζω ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας τώρα το οποίο είναι απαραίτητο. Θα έπρεπε να υπήρχαν συνεχείς επαφές μεταξύ των δύο κυβερνήσεων σε όλα τα επίπεδα ακόμη και σε επίπεδο κορυφής ανάμεσα στον πρόεδρο Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και αν δεν υπάρχουν επαφές δυστυχώς έχετε μια απρόβλεπτη κατάσταση που τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά», είπε αρχικά στο Open.

Ερωτώμενος για το τι θυμάται από την κρίση στα Ίμια ο Νάιλς ανέφερε ότι όλοι φοβήθηκαν πως θα ξεκινήσει πόλεμος:

«Θυμάμαι ότι έμεινα ξύπνιος όλη τη νύχτα! Διότι είχα συνομιλίες με το υπουργείο εξωτερικών, είχαμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο τηλέφωνο σχεδόν όλη τη νύχτα. Στο τέλος των διαβουλεύσεων τα πράγματα άρχισαν να ηρεμούν, τα τουρκικά αεροσκάφη αποχώρησαν δεν γίνονταν υπερπτήσεις πάνω από τα Ίμια, ασφαλώς υπήρχαν σοβαρές διαφορές και ακόμη υπάρχουν για τα χωρικά ύδατα και τα δικαιώματα για τις έρευνες και όλα αυτά τα σύνθετα θέματα.

Ναι, φοβηθήκαμε ότι το χειρότερο σενάριο θα ήταν να ξεσπάσει πραγματική μάχη μεταξύ των Ελληνικών και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, είχε συγκεντρωθεί μεγάλη δύναμη στρατιωτικών δυνάμεων σε μια πολύ μικρή περιοχή, και οι κινήσεις γίνονταν μέσα στη νύχτα, τα αεροπλάνα πετούσαν από πάνω, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα κάτι να πάει στραβά, ευτυχώς δεν πήγε».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This