Τι έλεγε ο Ακάρ με τόσο ύφος στον Παναγιωτόπουλο; Ήταν «σκληρός» λένε οι Τούρκοι!

Ο Τούρκος Υπουργός κουνούσε μάλιστα και το δάχτυλο - Τα σχόλια των τουρκικών εφημερίδων

Must Read

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του NATO στις Βρυξέλλες, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε ένα σύντομο τετ α τετ με τον Χουλουσί Ακάρ μετά την καθιερωμένη «οικογενειακή» φωτογραφία.

Ο Έλληνας ΥΕΘΑ φαίνεται να συνομιλεί σε αρκετά έντονους τόνους με τον Τούρκο ομόλογό του και το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική εφημερίδα Sabah αποτυπώνει την ένταση αυτή, κυρίως βέβαια από την πλευρά του Ακάρ, αν και οι Τούρκοι το είδαν… διαφορετικά.

Το σχόλιο της Sabah για το ενσταντανέ ήταν το εξής: «Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τράβηξαν την προσοχή οι κινήσεις του Έλληνα Υπουργού που αποτυπώθηκαν στην κάμερα ακούγοντας τον Υπουργό Ακάρ».

Κατά την πιο… σκληροπυρηνική και φερέφωνο περιωπής του Ερντογάν, Yeni Safak, ο Τούρκος Υπουργός ήταν «σκληρός» με τον Έλληνα ομόλογό του ο οποίος τράβηξε την προσοχή με τη στάση του, καθώς «έμεινε αμίλητος για αρκετή ώρα μπροστά στα λόγια του υπουργού Ακάρ και συχνά έσκυβε για να ακούσει».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν νωρίτερα σε όλα τα ΜΜΕ, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος φέρεται να είπε στον Χουλουσί Ακάρ ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά αν συνεχίσει η Τουρκία την ίδια πολιτική τόσο στη ρητορική όσο και στο πεδίο. Δεν μπορεί να λέει κάθε μέρα τόσα και να κάνει και υπερπτήσεις και παραβιάσεις».

Από τα όσα μπορεί να καταλάβει κανείς πάντως και από τις φωτογραφίες, αλλά και από τα όσα φαίνονται στο βίντεο,  ο Ακάρ είναι αυτός που κουνά το δάχτυλο στον Έλληνα ΥΕΘΑ και το τεταμένο κλίμα δεν ήταν δυνατόν να κρυφτεί.

Τι να έλεγε άραγε με τέτοιο ύφος ο Τούρκος Υπουργός στον ομόλογό του;

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, οι δύο άνδρες συζήτησαν «τη διατήρηση του διαλόγου για την εκτόνωση των εντάσεων που έχουν αυξηθεί πρόσφατα» και ανέφερε επίσης ότι η «εστίαση σε θετικές διμερείς ατζέντες συμβάλλει στις σχέσεις καλής γειτονίας».

Συζήτησαν ακόμα την ανάγκη «να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας για να επικεντρωθούν σε μια θετική ατζέντα και διμερή και περιφερειακή συνεργασία», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This