Ο οχετός του Σόιλου – Γι’ αυτό τον έβαλαν στη θέση του οι Έλληνες βουλευτές

Τι ακριβώς είπε ο Σόιλου και γιατί θεώρησε καλή ιδέα να απειλήσει με… βίντεο;

Must Read

Ο Σουλεϊμάν Σόιλου χθες, κατά τη δεύτερη ημέρα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, κατηγόρησε την Ελλάδα για βοήθεια στο PKK και υπόθαλψη τρομοκρατών (συνδυάζοντας τις κατηγορίες αυτές με τη Φινλανδία και τη Σουηδία) και για επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, στρέφοντας τα βέλη του και κατά της Frontex, ζητώντας την κατάργησή της.

Οι Έλληνες βουλευτές (Σπήλιος Λιβανός, Μανούσος Βολουδάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Θεοδώρα Τζάκρη) έδωσαν για μια ακόμη φορά ηχηρή απάντηση στο ανθελληνικό παραλήρημα και έβαλαν στη θέση του τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών, όπως ακριβώς είχαν κάνει και με τον Χουλουσί Ακάρ.

Τι ακριβώς όμως είπε ο Σόιλου και γιατί θεώρησε καλή ιδέα να απειλήσει με… βίντεο;

Την ώρα που η ελληνική αντιπροσωπεία έλεγε ότι δεν γίνονται pushbacks στο Αιγαίο, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού φώναξε: «Εάν ξαναλάβετε τον λόγο, δεν θα μιλήσω, αλλά θα δείξω βίντεο»!

Και ακολούθησε οχετός:

«Έχουμε ετοιμάσει 11 βίντεο από τα εκατοντάδες που διαθέτουμε σχετικά με απωθήσεις. Αν δεν είμαστε γείτονες με την Ελλάδα στο Αιγαίο και είμαστε με τη Σερβία ή την Αλβανία, τότε έχετε δίκιο.

Εάν αυτά τα σκάφη της ακτοφυλακής κάνουν αυτές τις δουλειές με τη δική σας σημαία, αλλά χωρίς δικούς σας ανθρώπους και με άλλα πλοία, τότε έχετε δίκιο. Αλλά δεν είναι έτσι. Ας μην κουκουλώνουμε την αλήθεια. Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά ότι άνθρωποι μηνύουν την Ελλάδα στα διεθνή δικαστήρια για τα βασανιστήρια που έχουν υποστεί στην Ελλάδα. Εδώ είναι τα βίντεο, αν θέλετε.

Αν ξαναλάβετε το λόγο, εγώ δεν θα ξαναμιλήσω, θα δείξω αυτά τα βίντεο. Και τότε θα παρακολουθήσουμε πώς η ακτοφυλακή σας σκότωσε ανθρώπους, πώς αυτοί επιτέθηκαν στις βάρκες των ανθρώπων με πυροβόλα, πώς ξεφούσκωσαν τα φουσκωτά τους και τους καταδίκασαν σε θάνατο στη μέση της θάλασσας και πώς τους έσωσε το τουρκικό λιμενικό. Μην τα βάζετε μαζί μας. Ελπίζω να μην τα βάλετε!

Εδώ δεν δίνουμε παράσταση, ούτε είναι ένα μέρος για να συγκαλύπτουμε γεγονότα και να παραπλανούμε την ιστορία. Εδώ αποκαλύπτει ο καθένας αυτά που ξέρει.

Δεν έχει νόημα να μιλάμε για τη μετανάστευση, αν δεν μιλήσουμε για τις επαναπροωθήσεις, τους θανάτους και τις δολοφονίες από την άλλη πλευρά. Αυτά δεν γίνονται από το διάστημα. Αν βάλετε όρους «αυτά τα θέματα να συζητηθούν, αυτά να μην συζητηθούν», δεν είναι η σωστή προσέγγιση. Θεωρείτε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρώπης. Μπορεί. Δεν είναι σωστό όμως να κάνετε ολόκληρη την Ευρώπη να φαίνεται ότι είναι υπεύθυνη για όσα κάνατε εσείς.

Κι η Frontex εξαπατήθηκε με τον ίδιο τρόπο. Δεν είναι σωστό να ξεκινήσει καυγάς εδώ τώρα. Υπάρχουν συμφωνίες. Δεν ξέρω σε ποια πλευρά αυτής της συμφωνίας βρίσκεστε. Εφαρμόζω αυτήν τη συμφωνία εδώ κι 6 χρόνια. Προσπάθησα να εξηγήσω σε όλους τους υπουργούς Μετανάστευσης πώς εξελίχθηκε αυτή η συμφωνία.

Η Frontex δεν είναι ένας αξιόπιστος θεσμός. Η Frontex πρέπει να σταματήσει αμέσως να λειτουργεί. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι Ευρωπαίοι είναι να καταργήσουν την Frontex.

Είναι ένας απάνθρωπος, μελανός θεσμός. Η Frontex θα πρέπει να σταματήσει αμέσως. Δεν μπορεί να ξαναλειτουργήσει μετά από τόσες παραβιάσεις. Το λέω αυτό ως υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας. Η Frontex είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή και απόκρυψη ενός μεγάλου μέρους αυτών των απάνθρωπων παραβιάσεων».

https://youtu.be/Ukm6SnVm9qM

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This