Η Γερμανία να… μην ανακατεύεται «στις διαφορές μας με την Ελλάδα»! Τουρκική επίθεση στο Βερολίνο

Εκτός ελέγχου η Άγκυρα

Must Read

Εκτός ελέγχου είναι η αλαζονεία και η επιθετικότητα της Τουρκίας η οποία εξαπολύει επιθέσεις κατά πάντων, όταν δεν της αρέσουν αυτά που ακούγονται, ή γράφονται. Νέο… δείγμα της θρασύτατης ρητορικής της Άγκυρας είναι τα βέλη προς την Ελλάδα μέσω… Γερμανίας!

Το τουρκικό ΥΠΕΞ σε μια ακόμη ανακοίνωση μνημείο προπαγάνδας, καλεί το Βερολίνο «να μην παίρνει θέση στις διαφορές μεταξύ των δύο συμμάχων, να μην είναι όργανο της ανομίας άλλων χωρών και να μην κάνει μεροληπτικά σχόλια σε τομείς και ζητήματα που δεν έχει καμία εξουσία και ευθύνη»!

Επίσης καταφέρεται εναντίον της Γερμανίας και… υπενθυμίζει κιόλας ότι η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί: «Είναι απαράδεκτο ο Γερμανός εκπρόσωπος να προβαίνει σε αβάσιμες κατηγορίες κατά της χώρας μας, παρόλο που η Ελλάδα είναι η πλευρά που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της χώρας μας, πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την ηπειρωτική χώρα μας και παρενοχλεί τα αεροπλάνα μας».

Και όλα αυτά μετά από μια… χλιαρή δήλωση της γερμανικής πλευράς, η οποία δεν είπε κάτι ουσιαστικό για τα ελληνοτουρκικά πέραν των γνωστών φλυαριών περί διαλόγου και διπλωματίας.




Η ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Τανζού Μπιλγκίτς:

«Είναι λυπηρά τα ατυχή λόγια του Εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κατά της Τουρκίας με βάση τις παράνομες καταγγελίες της Ελλάδας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Είναι απαράδεκτο ο Γερμανός εκπρόσωπος να προβαίνει σε αβάσιμες κατηγορίες κατά της χώρας μας, παρόλο που η Ελλάδα είναι η πλευρά που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της χώρας μας, πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την ηπειρωτική χώρα μας και παρενοχλεί τα αεροπλάνα μας.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον Γερμανό Εκπρόσωπο ότι η Τουρκία δεν είναι το μέρος που δεν ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις για τις διμερείς συναντήσεις και τις συναντήσεις του ΝΑΤΟ για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για ένα χρόνο και ότι, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την τελευταία ένταση στο Αιγαίο, ανακοίνωσε ότι είχε παγώσει αυτές τις συναντήσεις.

Καλούμε τη Γερμανία, η οποία ισχυρίζεται ότι καταβάλλει προσπάθειες για διάλογο και αποκλιμάκωση, να μην παίρνει θέση στις διαφορές μεταξύ των δύο συμμάχων, να μην είναι όργανο της ανομίας άλλων χωρών και να μην κάνει μεροληπτικά σχόλια σε τομείς και ζητήματα που δεν έχει καμία εξουσία και ευθύνη».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This