«Χαιρετισμούς στην Αθήνα» στέλνει ο Ακάρ! «Διάλογο και διπλωματία» ζητούν για το Αιγαίο οι ΗΠΑ

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας θέλει να συναντηθεί με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο - «Σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα ... και τα δικαιώματα των γειτόνων μας και κυρίως της Ελλάδας»

Must Read

Προσωρινή αλλαγή ρητορικής διαφαίνεται από τον Χουλουσί Ακάρ ο οποίος μετά το… χουνέρι που του επιφύλαξαν οι Έλληνες βουλευτές στην Κωνσταντινούπολη, τώρα δηλώσει έτοιμος να συναντηθεί με τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας και μάλιστα στέλνει και… χαιρετίσματα στην Ελλάδα!

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπως και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι δύο άνδρες θα συναντηθούν.

Το αν αυτή η μεταστροφή (έστω και προσωρινή) οφείλεται εν μέρει και στη συνάντηση που είχαν Τούρκοι αξιωματούχοι με τους συμβούλους ασφαλείας των «μεγάλων δυνάμεων», όπου τέθηκε και θέμα Αιγαίου στο… ανατολίτικο παζάρι που ξεκίνησε με αφορμή την αίτηση ένταξης στη Συμμαχία της Φινλανδίας και της Σουηδίας, αυτό μένει να φανεί.

Πάντως, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το μήνυμα που έστειλε ο Ακάρ μέσω του δημοσιογράφου Μανώλη Κωστίδη ήταν το εξής: «Να πεις χαιρετισμούς στην Αθήνα, να πεις χαιρετισμούς στην Ελλάδα», ενώ για την επικείμενη συνάντησή του με τον Έλληνα ΥΕΘΑ σχολίασε πως οι επαφές πρέπει να συνεχίζονται: «Ήδη υπάρχουν προσπάθειες που έχουν γίνει. Όπως οι διερευνητικές επαφές και θέλουμε να ολοκληρωθούν»

Σήμερα έγιναν γνωστές επίσης και άλλες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού, ο οποίος μάζεψε λίγο το… μαστίγιο και έβγαλε το καρότο: «Εμείς σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα, την πολιτική ακεραιότητα και τα δικαιώματα των γειτόνων μας, και κυρίως της Ελλάδας. Όμως περιμένουμε και από τους γείτονες να σεβαστούν τα δικά μας δικαιώματα και τα δίκαιά μας. Αυτά τα θέματα με τις συνομιλίες μπορούν να γίνουν πιο φανερά».

ΗΠΑ: Διάλογος και διπλωματία για το Αιγαίο

Μετά τη συνάντηση που έγινε στο Βερολίνο ανάμεσα στους συμβούλους ασφαλείας των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, όπου οι Τούρκοι έθεσαν θέμα Αιγαίου, ο Λευκός Οίκος προέτρεψε για μια ακόμη φορά σε «διάλογο, διπλωματία και επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο».

Τη γνωστή στάση των υποτιθέμενων ίσων αποστάσεων δηλαδή, μιας και η ζυγαριά γέρνει προς το πλευρό της Άγκυρας κάθε φορά που ο θύτης εξισώνεται με το θύμα.

«Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις του στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, η επερχόμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο κίνδυνος νέας αστάθειας στη Συρία και η ανάγκη για διάλογο και διπλωματία για την επίλυση των διαφωνιών στο Αιγαίο», ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συγκεκριμένη συνάντηση.




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This