Αποκάλυψη τώρα: Το απόρρητο non paper που στέλνει η Τουρκία στις ξένες πρεσβείες, για να στηρίξει τις προκλητικές διεκδικήσεις της στο Αιγαίο!

Μέσα σε δύο σελίδες η Άγκυρα αναπτύσσει 16 σημεία γεμάτα αβάσιμες κατηγορίες και fake news κατά της Ελλάδας

Must Read

Με ένα απόρρητο δισέλιδο non paper, το οποίο διακινεί η Τουρκία στις ξένες πρεσβείες, η Άγκυρα φιλοδοξεί να στηρίξει τις αδιανόητες θέσεις και διεκδικήσεις στο Αιγαίο, συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους την εμπρηστική ρητορική της κατά της Ελλάδας.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το OPEN στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το δισέλιδο έγγραφο που διανέμει η Τουρκία στις ξένες πρεσβείες περιλαμβάνει 16 σημεία, μέσω των οποίων η Άγκυρα επιχειρεί να δικαιολογήσει γιατί ακύρωσε το συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας, τη συνάντηση, δηλαδή, ΜητσοτάκηΕρντογάν που γινόταν σε ετήσια βάση τα τελευταία χρόνια.

Στο εν λόγω non paper, μεταξύ άλλων, η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα ότι απειλεί για μονομερή επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, ενώ είναι γνωστό ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά της Ελλάδας η επέκταση των χωρικών υδάτων. Σε άλλο σημείο του, η Τουρκία υποστηρίζει ότι γίνονται παραβιάσεις από τα ελληνικά μαχητικά, ενώ είναι γνωστό ότι το Πεντάγωνο έχει καταγράψει δεκάδες παραβιάσεις καθημερινά και πέφτεις από τουρκικά μαχητικά. Στις 27 Απριλίου μάλιστα είχαμε 141 παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά.

Αμερικανικές βάσεις και «pushbacks» λαθρομεταναστών

Η Τουρκία ισχυρίζεται, επίσης, ότι οι βάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών είναι στην Ελλάδα στρέφονται εναντίον της Τουρκίας, ενώ η Αθήνα επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι η ελληνοαμερικάνικη αμυντική συμφωνία δε στρέφεται εναντίον κανενός. Η Άγκυρα κατηγορεί, ακόμα, την Αθήνα για επιστροφή μεταναστών, χρησιμοποιώντας τον όρο «pushbacks» και για απάνθρωπη μεταχείριση, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει για «εργαλειοποίηση» του μεταναστευτικού από την Τουρκία.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στην Αχρίδα και θα συμμετάσχει σε φόρουμ των Πρεσπών, όπου έχει απαντήσει θετικά ότι θα λάβει μέρος και ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ δεν προβλέπεται καμιά διμερή συνάντηση. Ενδεχομένως να υπάρξει χαιρετισμός, διότι κατά τα άλλα θα είναι «δύο ξένοι στην ίδια πόλη».

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This