Μετά τον Ακάρ οι Έλληνες βουλευτές έβαλαν στη θέση του και τον Σόιλου

Ηχηρή απάντηση στο νέο ανθελληνικό παραλήρημα

Must Read

Οι Τούρκοι δεν κατάλαβαν καλά μάλλον ότι η ελληνική αντιπροσωπεία δεν αστειεύεται και προσπάθησαν και σήμερα, κατά τη δεύτερη ημέρα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, να ξεδιπλώσουν την προπαγάνδα τους.

Ο Σουλεϊμάν Σόιλου πήρε τη σκυτάλη από τον Χουλουσί Ακάρ και κατηγόρησε τη χώρα μας για βοήθεια στο PKK και υπόθαλψη τρομοκρατών (συνδυάζοντας τις κατηγορίες αυτές με τη Φινλανδία και τη Σουηδία) και για επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, στρέφοντας τα βέλη του και κατά της Frontex, ζητώντας την κατάργησή της.

Σπήλιος Λιβανός, Μανούσος Βολουδάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Θεοδώρα Τζάκρη απάντησαν και σήμερα καταλλήλως στον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών, επισημαίνοντας πως η Άγκυρα χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό/προσφυγικό σαν όπλο, ενώ τόνισαν πως οι καταγγελίες για επαναπροωθήσεις έχουν εξεταστεί επανειλημμένως από την ΕΕ και έχουν καταρριφθεί χωρίς καμία απόδειξη.

Σε ότι αφορά την υπόθαλψη τρομοκρατών, οι Έλληνες βουλευτές είπαν στον Σόιλου, ο οποίος έμπλεξε διάφορες χώρες στην ιστορία του, πως παρουσιάζει μία θεωρία συνωμοσίας, με τη Δύση να βρίσκεται εναντίον της Τουρκίας, κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

«Εμείς θέλουμε την Τουρκία ως εταίρο, με βάση το διεθνές Δίκαιο και αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχετε με εμάς στο ΝΑΤΟ, αν είμαστε μία ομάδα κρατών που υποθάλπουν την τρομοκρατία», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Βολουδάκης.

«Δυστυχώς συνεχίστηκε η τακτική που αντιμετωπίσαμε και χθες με τους δύο άλλους υπουργούς. Αύξησε τους τόνους, είχε μια μεγάλη επιθετικότητα στην τοποθέτησή του και μετά από αυτό συνέχισε να αυξάνει την επιθετικότητα και απέναντι στην ΕΕ […] Κατηγόρησε την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα. Η ελληνική πλευρά ήταν κάθετη και όπως χθες δώσαμε τις απαντήσεις που έπρεπε», δήλωσε με τη σειρά του στην ΕΡΤ ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σπήλιος Λιβανός.

«Εισπράξαμε αυτήν την απρόκλητη επιθετικότητα… Θα έλεγα ότι έχει αναβαθμιστεί πλέον το επίπεδο της απειλής», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεοδώρα Τζάκρη.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει μετατρέψει τη χώρα του σε κράτος ταραξία», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This