Πληρώνουμε την πιο ακριβή βενζίνη και ο Μητσοτάκης μοιράζει προεκλογικά ψίχουλα 

Ασταμάτητο το ράλι στην τιμή των καυσίμων την ώρα η κυβέρνηση ρίχνει στάχτη στα μάτια των πολιτών με επίδομα 1 ευρώ τη μέρα

Must Read

Υπό το φόντο των επερχόμενων εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, πανηγυρίζοντας το νέο επίδομα Fuel Pass 2, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις εξωφρενικές αυξήσεις στα καύσιμα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο Capital.gr ότι πρόθεσή του είναι να εξαντλήσει την τετραετία, ωστόσο όχι μόνον έχει ετοιμάσει τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αλλά ήδη γαλάζια στελέχη, σε ρόλο Πυθίας – όπως έκανε σήμερα ο Γιάννης Λοβέρδος– παραδέχονται ότι έρχονται πρόωρες εκλογές στις 2 Οκτωβρίου.

Την ώρα που η τιμή των καυσίμων στη χώρα μας έχει φτάσει στα 2,5 ευρώ στην  πρωτεύουσα, ενώ σε άλλες περιοχές αγγίζει τα 2,7-2,8 ευρώ και οι βενζινοπώλες προειδοποιούν ότι τις επόμενες ημέρες έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων, τα 20 ευρώ που παραπάνω που δίνει η κυβέρνηση για τρεις μήνες είναι σταγόνα στον ωκεανό!

Ο ελληνικός λαός έχει γονατίσει από το σαρωτικό κύμα της ακρίβειας σε ενέργεια, είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα, ενώ χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν οδηγηθεί ένα βήμα πριν το «λουκέτο». Παρόλα αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με θράσος, κάνει λόγο για «πρωτοβουλίες που έρχονται να ανακουφίσουν τους ασθενέστερους, τη μεσαία τάξη, τον παραγωγικό ιστό, τον αγροτικό κόσμο και τον κόσμο του εμπορίου».

Η κυβέρνηση επιμένει πεισματικά να μειώσει τον Ειδικό Φόρο κατανάλωσης (ΕΦΚ), όπως έκαναν πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Κύπρος, ενώ ταυτόχρονα καταφεύγει σε επιδόματα, τα οποία δεν προσφέρουν καμία ουσιαστική βοήθεια στους πολίτες.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα, είναι στην πέμπτη θέση των χωρών με την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη. Πρώτη είναι η Νορβηγία, ενώ ακολουθούν η Δανία, η Φινλανδία και η Ισλανδία.

Αντιδράσεις από τα κόμματα

Την έντονη αντίδρασή τους για το επίδομα τους 1 ευρώ ανά ημέρα, εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ούτε ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ σε τρεις μήνες»

«Ούτε ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ σε τρεις μήνες. Αυτή είναι όλη κι όλη η επιδότηση στα καύσιμα που διαφημίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Επίσης σε λίγες ημέρες, οι πολίτες που έχουν ήδη πληρώσει υπέρογκους λογαριασμούς για το ρεύμα, θα διαπιστώσουν από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ότι η επιδότηση των 600 ευρώ είναι μία πολιτική φούσκα» τόνισε στον «102 FM» της ΕΡΤ3, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Γιαννούλης.

ΠΑΣΟΚ: Το Fuel Pass 2 θα εξανεμιστεί τις επόμενες μέρες, η βενζίνη οδεύει στα 3 ευρώ

Από τη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι η επιδότηση θα εξανεμιστεί μέσα σε μερικές μέρες, αφού η τιμή της βενζίνης οδεύει προς τα 3 ευρώ: «Η κυβέρνηση, σε όλο το διάστημα της κρίσης, παρακολουθεί σαν απλός παρατηρητής την αλματώδη αύξηση στις τιμές των καυσίμων. Χωρίς σοβαρούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της αγοράς, το ράλι των τιμών θα είναι δίχως τέλος», αναφέρει σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και προσθέτει: «Με την Ελλάδα να έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το δεύτερο χαμηλότερο ΑΕΠ σε όρους αγοραστικής δύναμης, τα μέτρα που εξήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός θα εξανεμισθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς η βενζίνη θα οδεύει στα 3 ευρώ».

Καταλήγοντας αναφέρει: «Θυμίζουμε άλλωστε ότι η τιμή της απλής αμόλυβδης ήταν στα 2,075 όταν ξεκίνησε το πρώτο fuel pass, ενώ σήμερα η μέση πανελλαδική τιμή έχει ξεπεράσει τα 2,42 ευρώ. Υπενθυμίζουμε για μια ακόμα φορά τη θέση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα, που για να πιάσει όμως τόπο θα πρέπει να πλαισιωθεί και από αυστηρούς ελέγχους στην αγορά» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΚΚΕ: Η νέα επιδότηση καυσίμων δεν καλύπτει ούτε ένα μικρό μέρος των τεράστιων αυξήσεων

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει: «Τα ποσά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ως «επιδότηση» δεν καλύπτουν ούτε ένα μικρό μέρος των τεράστιων αυξήσεων στα καύσιμα, που είναι το αποτέλεσμα αφενός των υπέρογκων φόρων κατανάλωσης (πάνω από 1,2 ευρώ ανά λίτρο), που επέβαλαν και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις, αφετέρου των υπερκερδών που έχουν οι όμιλοι στην παράγωγη – διύλιση – εμπορία καυσίμων, εκμεταλλευόμενοι και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ακόμη και με αυτήν την επιδότηση και μάλιστα για χαμηλές καταναλώσεις η τιμή της βενζίνης θα διαμορφωθεί έμμεσα σε επίπεδα πάνω από 2 ευρώ το λίτρο. Πρόκειται για ένα εξωφρενικό ποσό που ξετινάζει τον προϋπολογισμό των λαϊκών νοικοκυριών, τα οποία έρχονται αντιμέτωπα με ένα «τσουνάμι» ακρίβειας σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης».

Στη συνέχεια το ΚΚΕ επισημαίνει: «Η απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημα του ΚΚΕ για κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και την ενέργεια, ότι δήθεν «με αυτόν τον τρόπο ευνοούνται οι πλούσιοι», είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις», όταν η ίδια η κυβέρνηση μειώνει σταθερά τη φορολογία στο κεφάλαιο και τα κέρδη του. Μόνο η κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων και οι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις μπορούν να δώσουν ανάσα στη σημερινή ασφυξία και σε αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση. Ουσιαστικά αυτή την παρέμβαση του λαού προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση, γι’ αυτό και καταφεύγει σε συστάσεις για μια «προεκλογική περίοδο χωρίς εντάσεις κι αντιπαραθέσεις», που τελικά θα εξαντλείται στις γνωστές «κοκορομαχίες» ανάμεσα στα αστικά κόμματα, που μοιράζονται την ίδια στρατηγική» καταλήγει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This