Ασύλληπτη πρόκληση: Η Άγκυρα τώρα ανακάλυψε ότι της ανήκουν τα… 3/4 της Κρήτης!

Συνεχίζουν τις ανιστόρητες επιθέσεις οι γείτονες και δηλώνουν πως μόνο τα Χανιά είναι ελληνικά!

Must Read

Τις ανιστόρητες προκλήσεις της εξακολουθεί η Άγκυρα, που στο στόχαστρό της τις τελευταίες μέρες έχει βάλει την Κρήτη, αν και θα έπρεπε να πάει κάποιος από τους γείτονες να ρωτήσει την άποψη των ίδιων των Κρητικών, για να γελάσει κάθε πικραμένος!

Διαβάστε ακόμη: Ούτε 30% δεν «πιάνει» ο Ερντογάν σε νέα δημοσκόπηση

Μετά τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν, «Γκρίζο Λύκο» Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που είχε το απύθμενο θράσος να παρουσιάζει τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη σαν τμήμα της Τουρκίας, σειρά πήρε η ιστοσελίδα του TR Haber, που προκλητικά ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα… κατέχει τα τα 3/4 της Κρήτης, που ανήκουν στην Τουρκία και ότι μόνο τα Χανιά είναι ελληνικά!

Όπως αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα: «Μετά τον Α’ Π.Π, που είχε ως αποτέλεσμα την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πολλά τουρκικά νησιά στο Αιγαίο παρέμειναν με αβέβαιο νομικό καθεστώς. Το σημαντικότερο από αυτά τα νησιά, που δόθηκαν στην Ελλάδα από τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής χωρίς την έγκριση της Τουρκίας είναι αναμφίβολα η Κρήτη, με τη θέση της να θυμίζει αεροπλανοφόρο στη μέση της Μεσογείου. Η Κρήτη, ένα από τα νησιά του οποίου το νομικό καθεστώς παρέμεινε αδιευκρίνιστο έναν αιώνα μετά τον πόλεμο. Ουσιαστικά δεν ανήκε ποτέ στα χαρτιά στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία ότι η Αθήνα κατέχει όλο αυτό το νησί. Η Συμφωνία του Λονδίνου (30/5/1913) όριζε τη μεταβίβαση της Κρήτης στις «συμμαχικές δυνάμεις». Αυτά τα «συμμαχικά κράτη» που καθορίστηκαν από την Αγγλία αποτελούνταν από τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την Ελλάδα. Μετά τη μεταφορά της Κρήτης σε αυτές τις τέσσερις χώρες, η Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και η Σερβία αποχώρησαν από τη συμφωνία και παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους. Με την αποχώρηση των τριών αυτών χωρών, ενώ αναμενόταν ότι τα 3/4 της Κρήτης θα περνούσαν στον πρώην ιδιοκτήτη της, δηλαδή στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, η Αθήνα δημιούργησε de facto κατάσταση καταλαμβάνοντας ολόκληρο το νησί»!

Μάλιστα για να αποδείξει το… δίκαιο των γραφομένων της, η τουρκική ιστοσελίδα δημοσιεύει δηλώσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας, απόστρατου αξιωματικού και γεωπολιτικού – στρατιωτικού αναλυτή Γιουμίτ Γιαλίμ, που ήταν ο πρώτος που υποστήριξε πως τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία και η Ελλάδα τα κατέχει παράνομα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This