Ελληνική Λύση: Η πολιτική του κατευνασμού με Τουρκία είναι απολύτως άχρηστη

Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Σαουδικής Αραβίας, κατά τον Κ. Βελόπουλο

Must Read

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την πολιτική του κατευνασμού που ακολουθεί, σε σχέση με την Τουρκία, εξαπέλυσε η Ελληνική Λύση.

Σε ανακοίνωσή της καλεί τον κ. Μητσοτάκη να ακολουθήσει το παράδειγμα της Σαουδικής Αραβίας: «Η εξαιρετική ανάλυση που δημοσιεύθηκε στην έγκριτη εφημερίδα “Financial Times” τεκμηριώνει ότι η πολιτική του κατευνασμού και του διαλόγου με την Τουρκία είναι απολύτως άχρηστη και ατελέσφορη. Η τεκμηριωμένη παρέμβαση που υπογράφεται και από τον Mark Wallace, πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, προβάλλει το παράδειγμα της Σαουδικής Αραβίας, που οδήγησε τον Ερντογάν σε άτακτη υποχώρηση, όχι μέσω “διαλόγου και διαπραγματεύσεων” αλλά με την επιβολή σκληρού, οριζόντιου εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα. Καλώντας μάλιστα και το ΝΑΤΟ να παραδειγματιστεί και να πράξει ανάλογα. Η εμβληματική αυτή παρέμβαση δικαιώνει πλήρως τη θέση της Ελληνικής Λύσης για επιβολή ολικού εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα, αντί διαλόγου. Λύση που μάλιστα έχουμε παραθέσει αναλυτικά προκειμένου να είναι σύννομη με το ευρωπαϊκό Δίκαιο. Ο κ. Μητσοτάκης όμως δήλωνε ότι οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας “δεν είναι αυτοσκοπός” και επέμενε στην ατελέσφορη διαδικασία του διαλόγου που σήμερα αποδεικνύεται καταστροφική για τα εθνικά μας συμφέροντα».

Η Ελληνική Λύση στηλιτεύει και την καθυστέρηση με την οποία αντέδρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προκλήσεις Μπαχτσελί: «Με καθυστέρηση αρκετών ωρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε με μήνυμά του στο twitter από τον Ερντογάν να αποκηρύξει τον χάρτη του συγκυβερνήτη του Μπαχτσελί, που προαναγγέλλει εισβολή στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This