«Πλάτη» της ομογένειας για να μην πάρει η Τουρκία τα F-16

Στάλθηκε επιστολή σε Αμερικανούς νομοθέτες, να στηρίξουν την τροπολογία που βάζει «φρένο» στην πώληση, αποκαλύπτει ο Έντι Ζεμενίδης

Must Read

Σε αντίθεση με κάποιους στην ελληνική κυβέρνηση που προσπαθούν να μας πείσουν ότι το «μέγεθος» της Τουρκίας είναι τέτοιο, ώστε δεν μπορεί εσαεί να απαγορευθούν οι πωλήσεις όπλων σε αυτήν, ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας Έντι Ζεμενίδης τονίζει πως «όλη η ομογένεια βάζει “πλάτη” για να αποτραπεί η πώληση των F-16 στην Άγκυρα».

Μιλώντας στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο κ. Ζεμενίδης αποκάλυψε ότι σε κοινή επιστολή τους το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας και η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή ζητούν από τους Αμερικανούς νομοθέτες να στηρίξουν την τροπολογία του Κρις Πάπας, η οποία βάζει «φρένο» στην πώληση, αλλά και στην αναβάθμιση των μαχητικών F-16 που ήδη διαθέτει η Τουρκία. «Οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι ένοπλες υπερπτήσεις πάνω από νησιά του Αιγαίου έχουν φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα, δημιουργώντας μια πραγματική απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», επισημαίνεται στην επιστολή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ertnews.gr, ο Εντι Ζεμενίδης υπογράμμισε πως «όλοι βάζουμε “πλάτη” σε αυτή την προσπάθεια και σίγουρα θα περάσει αυτή η τροπολογία, γιατί όχι μόνο βλέπουμε ισχυρούς βουλευτές και Ελληνοαμερικανούς που την υποστηρίζουν, ακόμα κι αν οι Τούρκοι προσπαθούν να λένε “μόνο οι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές”, όμως, όταν βλέπουν ποιοι υποστηρίζουν και ποιοι σπρώχνουν την τροπολογία, ξέρουν ότι πρόκειται για πολύ ισχυρούς βουλευτές. Ακόμα και στη Γερουσία, που δεν έχει ανοίξει ακόμα η διαδικασία για τροπολογίες, ξέρουμε ότι ο γερουσιαστής Μενέντεζ θα κατεβάσει μια παρόμοια τροπολογία».

Κομβική η στήριξη των εβραϊκών οργανώσεων

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Ζεμενίδη, κομβική είναι και η στήριξη των εβραϊκών οργανώσεων, καθώς, όπως είπε, «μια φορά κι έναν καιρό και το εσωτερικό λόμπι της Αμερικής ήταν Αμερικανοεβραίοι. Οι πιο ισχυρές εβραϊκές οργανώσεις δείχνουν στήριξη στην Ελλάδα και δυσαρέσκεια με την Τουρκία». Στο δε ερώτημα αν είναι τόσο ισχυρό το ελληνοαμερικανικό λόμπι για να «παγώσει» κάτι που έχει τη στήριξη του Μπάιντεν, απάντησε ξεκάθαρα: «Ναι, γιατί δεν είμαστε μόνοι μας».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This