Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ Τσίπρα και Οικονόμου

Άναψε «φωτιές» η συνέντευξη στο προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο «Documento»

Must Read

Νέος καβγάς ξέσπασε, παρά το προχωρημένο του θέρους, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση με αφορμή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, μέσω της οποίας ασκεί σκληρή και εφ’ όλης της ύλης κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο καταλογίζει, ανάμεσα στα πολλά, πως λειτουργεί σαν «μακρύ χέρι» της αισχροκέρδειας.

Ειδικότερα, μιλώντας στο «Documento» έκανε λόγο για «καθεστωτική δυστοπία Μητσοτάκη», καταγγέλλοντας πως το κράτος δικαίου «δεινοπαθεί» στη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια, υποστηρίζοντας πως η συμμαχία του πρωθυπουργού με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και η κυριαρχία που αυτή του προσφέρει στα ΜΜΕ «έχουν δημιουργήσει στον ίδιο και στους συνεργάτες του μια αίσθηση ανεξέλεγκτης παντοδυναμίας. Κάνουν πράγματα που καμία άλλη κυβέρνηση δεν επιχείρησε να κάνει, τουλάχιστον όχι χωρίς καθοριστικό πολιτικό κόστος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αιτιολόγησε την κριτική του περί «καθεστώτος» διερωτώμενος σε ποια άλλη χώρα η κυβέρνηση θα απέρριπτε τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τον έλεγχο των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και πού αλλού η κυβέρνηση θα διπλασίαζε τους μετακλητούς υπαλλήλους, όπως ανέφερε. «Σε ποια άλλη χώρα θα υπήρχαν επιβεβαιωμένες καταγγελίες για παρακολούθηση τηλεφώνων δημοσιογράφων και πολιτικών αρχηγών από παράνομο λογισμικό και δεν θα γινόταν πολιτικός σεισμός;», διερωτήθηκε ακόμη, σημειώνοντας πως «αυτά γίνονται μονάχα στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, που έταξε επιτελικό κράτος και έφτιαξε τελικά ένα κράτος-τσιφλίκι και λάφυρο. Ιδιωτικό και κομματικό».

Επιπροσθέτως, δήλωσε πως «η καθεστωτική αυτή δυστοπία πρέπει να τελειώνει», προχωρώντας σε νέο προσκλητήριο στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Επίθεση λάσπης

Η επίθεση του Αλέξη Τσίπρα, και ιδίως οι αναφορές περί καθεστώτος, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου που έκανε λόγο για «ποταπή επίθεση λάσπης».

Ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως «το γεγονός ότι, ακόμη και από τις διακοπές του στην Πορτογαλία, επιδίδεται σε άλλη μια ποταπή επίθεση λάσπης προς τον πρωθυπουργό αναδεικνύει την απύθμενη εμμονή του κ. Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Βεβαίως, η συνέντευξη είχε προφανώς δοθεί στο τέλος της εβδομάδας, πριν από την αναχώρηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση, η οξύτητα της απάντησης του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι χαρακτηριστική, μια και, ανάμεσα στα άλλα, δήλωσε πως «το μίσος είναι ο θυμός των αδύναμων και οι εμμονές, το τελευταίο καταφύγιο όσων δεν μπορούν να σκεφτούν δημιουργικά και να παράγουν έργο».

Στον κ. Οικονόμου απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, που κατήγγειλε πως οι αρνητικές πρωτιές δείχνουν την «ανεπάρκεια Μητσοτάκη» να στηρίξει την κοινωνία και την εξάρτηση από τα συμφέροντα των ισχυρών. «Όσο για το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το μίσος είναι βαριά λέξη, το μόνο που τους αξίζει είναι λύπηση και απαξία», δήλωσε σχετικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This