Σκαμπίλι από τις Βρυξέλλες: Μας «κόβουν» τη δεύτερη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης!

Η απόφαση συνδέεται με το κράτος δικαίου και τη μη εφαρμογή των συμφωνημένων στόχων

Must Read

Δραματικές είναι οι εξελίξεις για την ελληνική κυβέρνηση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες «κόπηκε» η δεύτερη δόση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης προς την Ελλάδα, η οποία ήταν προγραμματισμένη να εκταμιευθεί στα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου,.

Η απόφαση αυτή δεν ήρθε βέβαια και τόσο ξαφνικά, αφού εδώ και εβδομάδες είναι γνωστό ότι η Ελλάδα δεν εφάρμοσε τους συμφωνημένους στόχους που είχαν τεθεί για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΕ και μεταφέρει το ieidiseis.gr, δόθηκε μια προθεσμία έως τα τέλη Αυγούστου στην ελληνική κυβέρνηση για να ανταποκριθεί στην επίτευξη των στόχων, με προτεραιότητα να είναι οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος δικαίου.

Μάλιστα, μετά και τις τελευταίες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με τις παραιτήσεις τόσο του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη όσο και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, οι πηγές από τις Βρυξέλλες θεωρούν «αδύνατη την εκταμίευση της δεύτερης δόσης».

«Έτσι καταλήγει κάθε μνημονιακός Πρωθυπουργός!»

Ένα καυστικό σχόλιο έσπευσε να κάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την είδηση για την εμπλοκή της δεύτερης  δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης από την ΕΕ:

«Δυο χρόνια ο ΠΘ τάζει δις από το αισχρό Ταμείο Ανάκαμψης τα οποία του έταξε η τρόικα. Τώρα, η ίδια η τρόικα τα παρακρατά για παραβιάσεις του “κράτους δικαίου” – περίπου κάτι σαν να σε εγκαλεί η μαφία για υπερβολική βία. Έτσι καταλήγει κάθε μνημονιακός ΠΘ!», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter.

Είχε προειδοποιήσει η Κομισιόν

Θυμίζουμε ότι στην πρόσφατη ετήσια έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκφράστηκε σαφής ανησυχία για την Ελλάδα σε τομείς που η κυβέρνηση αυτοδιαφημίζεται και μάλιστα έγιναν και συστάσεις.

Η ασφάλεια των δημοσιογράφων ήταν ένας από τους τομείς που αναφέρθηκαν και όπως είχε επισημανθεί, «εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν απειλές και επιθέσεις ενώ το επαγγελματικό τους περιβάλλον έχει επιδεινωθεί περαιτέρω».

Κόλαφος ήταν η έκθεση και για το πόθεν έσχες και τη διαφθορά, καθώς αναγραφόταν ότι «ο αριθμός των διώξεων που σχετίζονται με τη διαφθορά είναι μικρός, αν και η πρόοδος όσον αφορά τις τελικές αποφάσεις μένει να διαπιστωθεί».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This