Ο Πλεύρης περιμένει να φύγουν οι τουρίστες για να ανακοινώσει νέα μέτρα

Must Read

Μπορεί οι αριθμοί των νεκρών στη χώρα μας να προκαλούν ίλιγγο και τα κρούσματα να παραμένουν σταθερά σε υψηλά επίπεδα, ο υπουργός Υγείας όμως βλέπει νέο κύμα κορωνοϊού, μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν.

Μάλιστα, ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προετοίμασε το έδαφος για τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν από Σεπτέμβριο, τα οποία χαρακτήρισε «ήπια» και όπως είπε θα επιβληθούν εκεί όπου είναι απαραίτητο.

«Ήπια… μέτρα»

«Η αίσθησή μας, όμως, είναι ότι με τα εργαλεία που έχουμε αυτή την στιγμή δεν θα χρειαστεί να πάμε σε μέτρα ή αυτά τα μέτρα θα είναι μέτρα τα οποία θα είναι ήπιας μορφής. Δεν θα είναι μέτρα, τα οποία ζήσαμε όλα αυτά τα δυο χρόνια που ουσιαστικά δημιουργούσαν συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης. Η επιθυμία μας είναι να παραμείνουμε σε ισχυρές συστάσεις, σίγουρα σε λογική με χρήση της μάσκας. Αλλά η επιβολή θα είναι εκεί πέρα που είναι απολύτως απαραίτητο» δήλωσε και πρόσθεσε ότι θα υπάρχει ισχυρή σύσταση χρήσης της μάσκας.

Για τον εμβολιασμό των άνω των 60 δήλωσε: «πλέον είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει πληθυσμός που κινδυνεύει περισσότερο και από αυτόν τον πληθυσμό ουσιαστικά θα ζητάμε να έχει και παραπάνω μέτρα προστασίας, να εμβολιαστεί τάχιστα. Ήδη λέμε αυτή τη στιγμή και το λένε και οι επιστήμονες, κάθε φορά που συζητάμε, οι ευάλωτες ομάδες και οι ομάδες άνω των 60 θα πρέπει να εμβολιαστούν τώρα».

Για τα νέα εμβόλια της Moderna και της Pfizer δήλωσε: «Έχουνε εμβόλια που βρίσκονται στο τελικό στάδιο για τη μετάλλαξη Όμικρον και έχουνε όμως και ακόμα πιο επικαιροποιημένα, που είναι οι κυρίαρχες υπομεταλλάξεις 4 και 5. Από εκεί και πέρα είναι εγκριτικές διαδικασίες και φάκελοι που πρέπει να κατατεθούνε. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα σύντομα να έχουμε αυτά τα εμβόλια εντός του έτους».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This