Η εισαγγελέας της ΕΥΠ οφείλει να εξηγήσει τον λόγο παρακολούθησης Ανδρουλάκη και να κριθεί

Ο όρος «εθνική ασφάλεια» είναι νομικός και όχι θεωρητικός

Must Read

Είναι αδιανόητο η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ στη Βουλή να μην δεχτεί την κλήση της εισαγγελέως της ΕΥΠ κας Βλάχου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με το πρόσχημα ότι η κρίση της για την νομιμότητα των επισυνδέσεων – άρα και για την νομιμότητα της επισύνδεσης Ανδρουλάκη- δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Και οι πρωτοετείς της Νομικής γνωρίζουν ότι οι επισυνδέσεις από την ΕΥΠ  μπορεί να γίνουν για λόγους Εθνικής Ασφάλειας.  Η Εθνική Ασφάλεια είναι νομική και όχι αξιολογική έννοια. Άρα η κρίση κάθε δικαστή για το αν συντρέχουν λόγοι Εθνικής Ασφάλειας μπορεί και πρέπει να ελεγχθεί.

Επομένως και η κρίση της κας Βλάχου για την συνδρομή λόγων Εθνικής Ασφάλειας προκειμένου να επιτρέψει την επισύνδεση για τον Ανδρουλάκη είναι και ελέγξιμη και ελεγκτέα. Δηλαδή και μπορεί να ελεγχθεί και πρέπει να ελεγχθεί. Πράγμα που σημαίνει ότι ούτε κατά διάνοια μπορεί να προβληθεί ο ισχυρισμός ότι δεν είναι νομικώς δυνατόν να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η κα Βλάχου.

Εκεί ακριβώς θα διαλευκανθεί και ολόκληρη η υπόθεση. Είτε ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε «ύποπτη» δραστηριότητα που θεωρήθηκε εθνικά επικίνδυνη, είτε ο Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθήθηκε με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, για πολιτικούς και δη κομματικούς λόγους και όχι για την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος.

Από τη στιγμή λοιπόν που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποκαλύψει δημοσίως τον λόγο της παρακολούθησης, οποιαδήποτε προσπάθεια αποφυγής της έλευσης της εισαγγελέως Βλάχου στην εξεταστική, θα αποτελέσει σκάνδαλο πολλαπλάσιο του Watergate.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This