«Απολογείται» ο Μητσοτάκης για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός καλείται να δώσει εξηγήσεις

Must Read

Υπό τη βαριά σκιά του διεθνούς διασυρμού που υφίσταται η χώρα, καθώς και της παραδοχής του νέου διοικητή της ΕΥΠ περί παρακολουθήσεων και άλλων πολιτικών και δημοσιογράφων, ο πρωθυπουργός καλείται σήμερα στη Βουλή να απαντήσει για το σκάνδαλο των υποκλοπών, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης που αιτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με τα ερωτήματα να είναι πολλά και αναπάντητα, και εφόσον η καταγγελία εκ μέρους της αντιπολίτευσης θεωρείται δεδομένη, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο τι ακριβώς θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις, εφόσον έχει προηγηθεί μόνο το γνωστό τηλεοπτικό μήνυμα μετά τις καρατομήσεις Κοντολέοντος Δημητριάδη.

Η υπερασπιστική του γραμμή πάντως αναμένεται να βασιστεί στο αφήγημα «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα», ενώ εκτιμάται πως θα επιμείνει πως εκείνος είναι που θέλει να έρθουν όλα στο φως και πως ο ίδιος εξαρχής μίλησε για λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν. Επίσης θα αναφερθεί στην πρόθεση της κυβέρνησης για ριζικές αλλαγές στην ΕΥΠ.

Αυτά αναμένεται να ειπωθούν στην πρωτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ωστόσο, δεδομένου ότι θα ακολουθήσουν οι παρεμβάσεις των πολιτικών του αντιπάλων, είναι δύσκολο να αποφύγει να απαντήσει σε ερωτήματα, όπως αν τελικώς παρακολουθούνται και άλλοι, ποιοι είναι αυτοί, για ποιον λόγο παρακολουθούνται και κατ’ εντολήν ποιου. Ειδικώς για το αν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι τον τόνο έχει δώσει ήδη ο νέος τιμονιέρης της ΕΥΠ, ο Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο οποίος παραδέχθηκε την Τετάρτη πως «a priori δεν εξαιρείται κανείς».

Mε εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση των «γαλάζιων» βουλευτών, οι οποίοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν εμφανίζονται και τόσο διατεθειμένοι να παράσχουν απλόχερη στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σημειωτέον, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στη σημερινή συζήτηση, καθώς δεν είναι μέλος του Κοινοβουλίου, επομένως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. θα εκπροσωπηθεί από τον Μιχάλη Κατρίνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This