Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023

Μητσοτάκης: Είναι νόμιμο να παρακολουθώ πολιτικούς!

Δεν είπε γιατί παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη και ποιος έδωσε την εντολή

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Κατέλυσε και το Σύνταγμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζοντας μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής ότι τα πολιτικά πρόσωπα δεν χαίρουν της συνταγματικής ασυλίας!

Ο πρωθυπουργός δεν αποκάλυψε ούτε γιατί παρακολουθήθηκε ο Ν. Ανδρουλάκης ούτε ποιος έδωσε την εντολή παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Αντίθετα μιλώντας για την παρακολούθηση του προέδρου του τρίτου κόμματος απευθύνθηκε απαξιωτικά προς αυτόν «συστήνοντάς» του «να προσφύγει σε ελληνικά ή σε ευρωπαϊκά δικαστήρια αν πιστεύει ότι η επισύνδεση αυτή ήταν παράνομη».

Ο Κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται αλλά και ότι δεν πάει σε εκλογές. «Δεν θα φυγομαχήσω. Θα τον περάσουμε και αυτόν τον δύσκολο χειμώνα. Θα αναλάβω το κόστος» είπε και υιοθέτησε τις θεωρίες για ρωσική παρέμβαση λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει να φτάσει η χώρα στο σημείο να ζητά ρούβλια ή δραχμές.

«Δεν έδωσα την εντολή παρακολούθησης»

Ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι «εργαλειοποιούν ένα πραγματικό θέμα διαμορφώνοντας δήθεν σκηνικό πολιτικής κρίσης. Και μια επιχειρησιακή αστοχία ως τάχα εντολή της κυβέρνησης. Εντολή που αποδίδετε κ. Τσίπρα σε εμένα προσωπικά και θυμίζει κάποιες αρνητικές στιγμές από το παρελθόν. Αυτό που λέτε είναι ψέμα είναι ανήθικο και ανέντιμο. Γι’ αυτό και επιστρέφεται στον αποστολέα».
ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι μαζί

Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε επίθεση στον Ν. Ανδρουλάκη λέγοντας ότι οι ψηφοφόροι του φοβούνται ότι θα ψηφίσουν Ανδρουλάκη και θα τους προκύψει Τσίπρας. «Η συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό το θέμα είναι απόλυτη. Γι’ αυτό και πολλοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ διερωτούνται μήπως ψηφίζοντας Ανδρουλάκη τους προκύψει τελικά Τσίπρας», είπε χαρακτηριστικά.

«Αμέσως μετά την εκλογή του 2 φορές κάλεσα τον κ. Ανδρουλάκη να συναντηθούμε. Να γνωριστούμε. Αρνήθηκε. Τότε αρνήθηκε. Όπως αρνείται και τώρα. Έχει πει ότι δεν επιθυμεί καμία σχέση με την κυβέρνηση και ότι δεν θα δεχόταν την παρουσία μου ως πρωθυπουργού της χώρας ακόμα και αν η ΝΔ επικρατήσει στις εκλογές. Πρέπει να γνωρίζει όμως ότι τους πρωθυπουργούς τους επιλέγει ο λαός και όχι ο ίδιος. Θα ήθελα σήμερα να είναι εδώ να ασκήσει κριτική και να ακούσει τις προτάσεις μας. Να μας πείτε αν ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε καλά όταν υπήγαγε τις μυστικές υπηρεσίες στην ευθύνη του όπως έκανα και εγώ γιατί προέβλεψα τις εθνικές απειλές», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης.
Μην με λέτε αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης

Στη συνέχεια έκανε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. «Θα προσέξατε ότι απέφυγα να αναφερθώ στα όσα ανεύθυνα ακούστηκαν από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκπλήσσομαι. Σε κάθε εθνική κινητοποίηση ήταν απέναντι. Με καταστροφολογική προσέγγιση. Απέναντι στην πανδημία. Απέναντι στο μεταναστευτικό και θωράκιση των συνόρων. Απέναντι στις εθνικές συμφωνίες για ενίσχυση άμυνας της χώρας. Απέναντι στα γενναία μέτρα αναχαίτισης της ενεργειακής κρίσης. Και τώρα απέναντι σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της ΕΥΠ. Καμία πρωτοτυπία σίγουρη αποτυχία. Η ζωή θα διαψεύσει το νέο σενάριο καταστροφολογίας», είπε ο Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «πάει πολύ κ. Τσίπρα εσείς να με αποκαλείτε αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης! Εσείς, που σας έχουν καταγγείλει όχι ένας αλλά πέντε πρώην συνεργάτες σας για παρακολουθήσεις. Πανούσης, Λαφαζάνης, Κοτζιάς και ένας ακόμα που είναι παρών. Θα ακούσω τον κ. Βαρουφάκη με μεγάλη προσοχή και θα ήθελα να διευκρινίσετε κάτι που είχατε πει το 2019».
Να πάει στα δικαστήρια ο Ανδρουλάκης

Την ώρα που ο πρωθυπουργός ομολογεί πως «δεν δίστασα να παραδεχθώ το λάθος με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη» παραπέμπει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στα δικαστήρια!

«Όσο για την νομιμότητα της συγκεκριμένης επισύνδεσης, αν ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει να την αμφισβητεί τον καλώ να προσφύγει σε ελληνικά ή ευρωπαϊκά δικαστήρια», ανέφερε ο πρωθυπουργός σπεύδοντας να καλύψει με μυστικότητα τις υποκλοπές: «Στο όνομα της διαφάνειας δεν θα κάνουμε φεϊγβολάν τα δελτία της ΕΥΠ. Όπως κάνατε στην Επιτροπή Θεσμών που βουλευτές σας μετέδιδαν σε πραγματικό χρόνο και μετά θέλετε να εμφανιστείτε ως προστάτες των θεσμών που εσείς υπονομεύεται».

Ζήτησε μάλιστα από τον πρόεδρο της Βουλής να σταματήσει τις διαρροές λέγοντας δεικτικά: «Φαντάζομαι ότι θα βρούμε διαδικασίες ώστε να κατοχυρώσουμε την μυστικότητα των συνεδριάσεων αυτών».

Υπογραμμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έβαλε κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Τα δημόσια πρόσωπα δεν πρέπει να διαχωρίζονται με ασπίδα την ιδιότητά τους και να είναι στο απυρόβλητο», είπε και πρόσθεσε: «Αν πιστεύετε την άποψη του κ. Βενιζέλου ότι επί της αρχής κανείς πολιτικός δεν πρέπει να παρακολουθείται να το πείτε. Αλλά να σκεφτούμε πρώτα πως εξαρθρώθηκε η Χρυσή Αυγή!».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «η υπόθεση Ανδρουλάκη ανέδειξε σοβαρό κενό στο πρωτόκολλο. Η διαδικασία κινήθηκε κανονικά με έγκριση εισαγγελέως με την διάταξη που ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ. Όμως υποτιμήθηκε το γεγονός ότι η παρακολούθηση αφορούσε προβεβλημένο πολιτικό. Η ΕΥΠ έπρεπε να έχει φίλτρα και να δείξει άλλα αντανακλαστικά σε αυτό το σοβαρό ζήτημα. Γι’ αυτό και έγινε η τοποθέτησή μου για νόμιμη διαδικασία αλλά πολιτικά μη αποδεκτή», υποστήριξε.

Πολλές ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε ένα «ολίσθημα να μην ακυρώσει το κρίσιμο έργο της ΕΥΠ». «Η ΕΥΠ έχει μόνιμο μέτωπο με εσωτερική και εξωτερική τρομοκρατία πετυχαίνοντας επιτυχίες. Είναι επιτυχίες που ορθώς δεν γίνονται γνωστές. Ένα λάθος όμως αποκτά μεγάλες διαστάσεις. Τίποτα δεν πρέπει να θέσει υπό αμφισβήτηση τον πολύτιμο εθνικό βραχίονα. Ένα ολίσθημα δεν πρέπει να μηδενίσει ένα σημαντικό, μετρήσιμο εθνικό έργο. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί πόσο πολύτιμες είναι οι πληροφορίες», ανέφερε.

Και εμένα με παρακολουθούσαν

Ακόμη ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να θυματοποιηθεί λέγοντας πως «και εγώ πληροφορούμαι από έγκριτους δημοσιογράφους ότι υπήρξα θύμα συνακροάσεων την εποχή που ήμουν υποψήφιος πρωθυπουργός όπως και η σύζυγος και η κόρη μου. Καταθέτω στα πρακτικά την ανάρτηση Τέλογλου. Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποια παράκεντρα μας παρακολουθούσαν τότε με τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό».

«Όπως ενημερώθηκα υπάρχουν σήμερα 500 παράνομα λογισμικά παγκοσμίως. Πολλά από αυτά παρέχουν πρόσβαση στα κινητά τηλέφωνα. Η σύγχρονη δημοκρατία πρέπει να τα αντιμετωπίσει και να ισορροπήσει ανάμεσα στα αγαθά της επικοινωνίας και της ασφάλειας. Το ευρωκοινοβούλιο συγκρότησε ειδική επιτροπή και σε λίγο θα συνεδριάσει καθώς σε πολλές χώρες αποκαλύπτεται ότι γίνονται παρακολουθήσεις. Για να μην επικαλεστώ και την εμπειρία της σοσιαλιστικής Ισπανίας. Ενώ η σοσιαλιστική κυβέρνηση κατηγορούνταν ότι παρακολουθούσε βουλευτές αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνταν και ο ίδιος!» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανησυχεί το υπουργείο Εξωτερικών για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την ανησυχία για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Η...

Αιγαίο: Αδύναμες επιχειρησιακά η Τουρκία και πολιτικά η Ελλάδα

Η Άγκυρα εφαρμόζει στην πράξη πολιτική «ασκήσεων επί χάρτου», δεδομένου ότι τις διεκδικήσεις αυτές μπορεί να τις πετύχει μόνο σε νομικό και διπλωματικό επίπεδο και όχι σε στρατιωτικό

Ο Άδωνις ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση έσπασε το πρωτόκολλο στην κηδεία του τέως βασιλιά...

Την ανάγκη να απολογηθεί ένιωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επειδή δεν...

Ο κύβος ερρίφθη: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε πότε θα γίνουν οι εκλογές!

«Καλό κλίμα στον κόσμο», βλέπει ο Πρωθυπουργός – Τον διαψεύδει δημοσκόπηση της Alco

Παραληρεί ο Ομέρ Τσελίκ: Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι συνεχίζει την πρακτική της να πνίγει...

Έχει το θράσος ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, να μας καταγγέλλει ότι παραβιάζουμε όλες τις διεθνείς συμφωνίες

Τσαπανίδου: «Να απαντήσουν με ναι ή όχι εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Φλώρο»

Να απαντήσει στο ερώτημα αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, καλεί...

«Καταπέλτης» ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου: «Εγώ σε πολιτικά παιχνίδια δεν παίζω»

«Ηχηρή» απάντηση στις πιέσεις που δέχτηκε να ξεκινήσει έρευνα για να «χτυπηθεί» προεκλογικά η αντιπολίτευση

Τα πρώτα λόγια του Κωνσταντίνου Φλώρου μετά την παράταση της θητείας του – Ευχαρίστησε τον...

Την πλήρη εμπιστοσύνη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι όπως αποκαλύφθηκε, έπεσε...

ΚΚΕ: Διγενή, Πάνου και Τσακνής υποψήφιοι σε Αθήνα και Επικρατείας στις εκλογές

Τρεις υποψηφιότητες με ενδιαφέρον ανακοίνωσε το ΚΚΕ, δύο ημέρες μετά την συναυλία που οργάνωσε...

Τσαπανίδου: «Μοναδική λύση για τη χώρα μπορεί να δώσει η κάλπη»

Την άποψη ότι οι κάλπες μόνο θα δώσουν «λύση» στα προβλήματα των πολιτών, όπως...

Ο Μητσοτάκης άνοιξε τη λίστα… υποσχέσεων!

Σχολή Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, μεταφορικό ισοδύναμο για όλη τη Θράκη και 150 πρόσθετες θέσεις συνοριοφυλάκων έταξε κατά την περιοδεία του στην περιοχή 

ΣΥΡΙΖΑ: Φαντάζονται εκλογική αντεπίθεση

Στις κάλπες του 2019 η Ν.Δ. κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά της σε όλες...

Αντιπολίτευση εναντίον κυβέρνησης (και) για την απραξία της στην επικείμενη πώληση των F-16 στην...

Πυρ ομαδόν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, μετά τις τελευταίες -δυσοίωνες...

ΠΑΣΟΚ: Στρατός… ατάκτων στις κάλπες

Αισθητά συμπτώματα πολιτικής αστάθειας στο ΠΑΣΟΚ προκαλούν το τελευταίο διάστημα οι απανωτές δηλώσεις στελεχών...

Μενδώνη tours: Συνεχίζει ακάθεκτη και το 2023!

Συνεχίζει ακάθεκτη τις ξέφρενες δαπάνες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, καθώς έχει δεσμεύσει έως...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συγκίνησε ο Παύλος στον επικήδειο: «Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα» – Ξεκίνησε η πομπή για το Τατόι

«Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος, ζήτω ο βασιλιάς» φώναζε ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τη Μητρόπολη

Δημοσκόπηση: Ποια οικογένεια πιστεύετε ότι προβάλλει καλύτερα την Ελλάδα;

Ζούμε στην εποχή της εικόνας, οπότε αναπόφευκτα οι σκηνές...

Ναύπλιο: Εστιατόριο έδιωξε ομόφυλο ζευγάρι

Σε καταγγελία προχώρησε ομόφυλο ζευγάρι καθώς, όπως αναφέρουν, εκδιώχθηκαν...

Iζούμι Κοντιζά: Η κόρη του γνωστού σεφ είναι ότι πιο όμορφο θα δεις σήμερα

Πρεμιέρα κάνει σήμερα ο έβδομος κύκλος του MasterChef και...

Πρωτοφανείς αποδοκιμασίες για Μενδώνη και Πικραμμένο στην κηδεία του τέως βασιλιά!

Μια πρωτοφανής κατάσταση δημιουργήθηκε μόλις λίγη ώρα πριν έξω...

Ισόβια στη μάνα του 7χρονου Ανδρέα που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου – Τα οστά του βρέθηκαν μέσα σε εργαλειοθήκη

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας: «Μια από τις πιο οδυνηρές υποθέσεις της καριέρας μου»

Διέσυραν τον πρωθυπουργό μας!

Ενώ ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωνε ότι η...

Σφαγή Ντόρας – Κυριάκου για τον τέως Βασιλιά!

Ποιος είδε την Ντόρα και δεν την φοβήθηκε!Μαύρες μνήμες...

NEWSROOM