Καραμανλισμός – Σημιτσοτακισμός: Όπως φως και σκοτάδι

Ο απόλυτος διαχωρισμός του πολιτικού συστήματος

Must Read

Εντέλει η γραμμή που διαχωρίζει κάθετα το πολιτικό σύστημα, δεν είναι υπερκομματική, αλλά εσωκομματική. Για πρώτη φορά μάλιστα στην μεταπολίτευση φαίνεται τόσο ξεκάθαρα η διάκριση ανάμεσα στην πολιτική που επιδιώκει το άπλετο φως προς όφελος των πολιτών και της Δημοκρατίας, και αυτή που συσκοτίζει της κατάστασης για να εξυπηρετήσει εξουσιαστικά συμφέροντα εις βάρος του λαού, της Δημοκρατίας και της πατρίδας.

Η γραμμή αυτή δεν χωρίζει αριστερά μία δεξιά. Χωρίζει τον καραμανλισμό του οποίου αποκλειστικός εκφραστής τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη ως πρωθυπουργός είναι ο Κώστας Καραμανλής και από την άλλη το σύμπλεγμα μητσοτακισμού – σημιτισμού, όπως ακριβώς το εξέφρασε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη.

Από τη μία, ένας άνθρωπος που πολιτεύτηκε λέγοντας την αλήθεια στο λαό. Ένας άνθρωπος που υπεράσπισε στην πράξη τον λαό. Ένας άνθρωπος που άφησε κατά κεφαλήν εισόδημα άνω των 21 χιλιάδων ευρώ ετησίως. Ένας άνθρωπος που για τελευταία φορά άφησε το ισοζύγιο γεννήσεων – θανάτων, θετικό.

Από την άλλη ένα σύστημα, που εργάστηκε μεθοδικά για να εξυπηρετήσει σκοτεινά, αντιλαϊκά και αντεθνικά συμφέροντα. Αυτό προκύπτει από τους αριθμούς και τίποτε άλλο. Είναι το σύστημα Σημίτη – Μητσοτάκη που κατέστρεψε την Ελλάδα. Που προκάλεσε την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού στην σύγχρονη ιστορία. Την μεγαλύτερη μείωση εισοδημάτων σε ολόκληρη την ιστορία του νεότερου ελληνικού κράτους, σε καιρό ειρήνης. Κατέστησε την Ελλάδα έρμαιο Δημοσίου και ιδιωτικού χρέους.

Ακόμα και στην υπόθεση των υποκλοπών, ο Καραμανλής υπήρξε θύμα, ο Μητσοτάκης, θύτης.

Εκεί ακριβώς κρίνεται το πολιτικό ήθος. Μέσα στα λίγα δευτερόλεπτα που διαρκεί το βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This