«Καρφώνει» Δεμίρη-Βλάχου στην Εξεταστική ο Ράμμος: «Εμποδίζουν την έρευνα»

Ζήτησε να μαγνητοφωνηθεί η σύσκεψη που είχε με την ΕΥΠ και ο Θ. Δεμίρης αρνήθηκε

Must Read

Για παρακώλυση του ελεγκτικού ρόλου της ΑΔΑΕ έκανε λόγο ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστος Ράμμος, χαρακτηρίζοντας μη σύννομη την άρνηση συνεργασίας του Θεμιστοκλή Δεμίρη και της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου.

Σύμφωνα με το documento.gr, ο Χρήστος Ράμμος, στην δεύτερη ημέρα της εξέτασής του από την Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές, κατήγγειλε ότι «αυτή τη στιγμή η ΑΔΑΕ είναι αποκλεισμένη από τον έλεγχο», τονίζοντας ότι ο διοικητής της ΕΥΠ, Θ. Δεμίρης και η εισαγγελέας για την ΕΥΠ, Β. Βλάχου αρνήθηκαν να συνεργαστούν.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Χ. Ράμμος ξεκαθάρισε πως δεν είχε πρόσβαση στην αίτηση για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που αφορούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη, σημειώνοντας πώς όταν ρώτησε την Β. Βλάχου εκείνη του απάντησε πώς δεν την έχει, ενώ ο Θ. Δεμίρης του είπε ότι δεν αρχικά ότι δεν γνωρίζει κάτι, ενώ στη συνέχεια του απάντησε ότι έχουν τηρηθεί τα νόμιμα, απορρίπτοντας το αίτημα για πρόσβαση σε αυτήν.

Ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής τόνισε ότι άρνηση στην ΑΔΑΕ της πρόσβασης στα στοιχεία είναι μη σύννομη, καθώς συνιστά παρακώλυση του ελεγκτικού της ρόλου, με τις απαντήσεις του να δείχνουν ότι η γίνονται προσπάθειες συσκότισης και συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων.

Μάλιστα, σε ερώτηση του Δ. Τζανακόπουλου, ο κ. Ράμμος φέρεται να απάντησε ότι η αίτηση για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου είναι νομότυπη ακόμα και χωρίς την ανάλογη αιτιολογία. Ωστόσο, όπως φέρεται να συμπλήρωσε, κατά την προσωπική του άποψη η μη αναγραφή του λόγου της άρσης του απορρήτου από το άρθρο 3 του ν. 2225/1994 είναι αντίθετη με το Σύνταγμα.

Ζήτησε να μαγνητοφωνηθεί η σύσκεψη που είχε με την ΕΥΠ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Τρίτης, ο Χρήστος Ράμμος αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι είχε ζητήσει να μαγνητοφωνηθεί η σύσκεψη με την ηγεσία της ΕΥΠ, ο Θ. Δεμίρης ωστόσο αρνήθηκε. «Δεν είναι κράτος δικαίου αυτό. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να μάθει η ΑΔΑΕ όσα οφείλει να ελέγξει»! φέρεται να δήλωσε στους βουλευτές, σύμφωνα ieidiseis.

Όπως φαίνεται, ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στο πώς θα διαρρεύσουν και θα μεταφερθούν όσα ειπώθηκαν. 

«Με εντολή Κοντολέων καταστράφηκε το αρχείο Ανδρουλάκη, μόλις είπε ότι τον παρακολουθούσαν!»

Υπενθυμίζεται ότι χθες,  ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ αποκάλυψε ότι η καταστροφή του αρχείου Ανδρουλάκη έγινε με εντολή Κοντολέοντα την ίδια ημέρα που έγινε η καταγγελία του Ανδρουλάκη ότι τον παρακολουθούν! Περιέγραψε δηλαδή μία ενοχική συμπεριφορά της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος είχε θερμό επεισοδιο με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ λέγοντας ότι «θα τα πουν μετά». Και ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Κεφαλογιάννης σχολίασε ότι θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα εναντίον του βουλευτή της ΝΔ.

«Σαράντα χρόνια θητείας δεν θα τα χαλαλίσω για συγκάλυψη υποθέσεων», τόνισε ο Χρ. Ράμμος και δήλωσε ότι «εγώ θα δώσω συνέχεια σε αυτό» το σκάνδαλο.

Δείτε επίσης: ΑΔΑΕ: Με εντολή Κοντολέων καταστράφηκε το αρχείο Ανδρουλάκη, μόλις είπε ότι τον παρακολουθούσαν!

(Φωτογραφία: Αρχείου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This