Αντί να «τρίξει τα δόντια» στον Ερντογάν, ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι… οι Τούρκοι είναι φίλοι μας!

Έπλεξε το εγκώμιο της Τουρκίας για τη «συμβολή» της στη συμφωνία ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία για τα σιτηρά

Must Read

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την ομιλία του, αλλά, για μια ακόμη φορά, άλλα περιμέναμε να ακούσουμε και, δυστυχώς, άλλα ακούσαμε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τη μοναδική ευκαιρία απόψε όχι μόνο να «τρίξει τα δόντια» στον Ταγίπ Ερντογάν και στους υπόλοιπους Τούρκους πολιτικούς που καθημερινά εκτοξεύουν κάθε είδους απειλές κατά της χώρας μας, αλλά και να αποδείξει με απτά παραδείγματα, ότι η προπαγάνδα τους ως επί το πλείστον βασίζεται σε εξωφρενικά fake news, ενώπιον διπλωματών από ολόκληρο τον πλανήτη.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, το οποίο μάλιστα έχει αναρτηθεί στον ΟΗΕ, και συνιστά την μεγαλύτερη παραβίαση του σκληρού πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας, καθώς παραβιάζει ακόμα και τα χωρικά ύδατα της πατρίδας μας. Δεν είπε τίποτα για τις Γενοκτονίες των Ελλήνων της Ιωνίας και του Πόντου, Γενοκτονίες που, μάλιστα, είναι αναγνωρισμένες από το ελληνικό κοινοβούλιο με ομόφωνο ψήφισμα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα και για την παραβίαση της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Mεταναστευτικό, για την οποία μάλιστα οι γείτονές μας έχουν εισπράξει δισεκατομμύρια. Δεν είπε τίποτα για την εισβολή της Τουρκίας σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, πλέον της Κύπρου. Δεν είπε τίποτα ούτε για την αποδεδειγμένη στήριξη από το επίσημο τουρκικό κράτος τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως το ισλαμικό κράτος, η μουσουλμανική αδελφότητα και η Χαμάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης… θύμισε μεν στον υπόλοιπο κόσμο την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, λέγοντας πως «η Ουκρανία δεν είναι η μοναδική χώρα που δέχεται επίθεση, καθώς οι Κύπριοι, εδώ και πενήντα χρόνια, ζουν σε καθεστώς παράνομης εισβολής», ωστόσο, δεν ζήτησε να υλοποιηθούν τα ψηφίσματα του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ περί άμεσης αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων από τη χώρα.




«Δεν είμαστε εχθροί, είμαστε γείτονες»

Τι έκανε αντ’ αυτών ο Έλληνας πρωθυπουργός; Απευθύνθηκε για πρώτη φορά προς τον τουρκικό λαό, δηλώνοντας «δεν είμαστε εχθροί, είμαστε γείτονες», ενώ υποστήριξε πως «ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός έχουν μία ιστορία ειρηνικής συνύπαρξης» υπενθυμίζοντας ότι οκτώ χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα του 1922, οι ηγέτες των δύο χωρών είχαν το σθένος να υπογράψουν σχετική συμφωνία.

Και, (ίσως) το πιο εξοργιστικό, έπλεξε το… εγκώμιο της Τουρκίας για την -υποτιθέμενη- συμβολή της στη συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για τα σιτηρά, χωρίς, ωστόσο να πει κουβέντα για το γεγονός ότι η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα της συμμαχίας που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά αντίθετα βοηθά τον Βλαντιμίρ Πούτιν να τις παρακάμψει.

Έπειτα από αυτή την… επιεικώς απαράδεκτη εμφάνιση του Έλληνα πρωθυπουργού, όποιος τον βοηθά να παραμείνει στη θέση του, διαπράττει έγκλημα κατά της ίδιας της Ελλάδας.

  • Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού στον ΟΗΕ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This