Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022

Νέες ισορροπίες στο Μαξίμου!

Τα νέα πρόσωπα που αναβαθμίστηκαν (;) μετά την απομάκρυνση Δημητριάδη και το κενό στις επαφές του Μητσοτάκη με επιχειρηματίες, μιντιάρχες, δημοσιογράφους και πολιτικούς

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Η απομάκρυνση του Γρηγόρη Δημητριάδη άλλαξε τις ισορροπίες στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού ήταν ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές, της απόλυτης εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη ως ανιψιός του και άνθρωπος της οικογένειας, από αυτόν περνούσαν όλες οι υποθέσεις και αυτός αποφάσιζε ποιες από αυτές θα καταλήξουν στον πρωθυπουργό.

Σχεδόν δύο μήνες μετά η θέση του μπορεί να καλύφθηκε με τον Γιάννη Μπρατάκο, που μάλιστα έγινε και υφυπουργός, όμως οι πληροφορίες λένε ότι το κενό Δημητριάδη όσον αφορά το εύρος των θεμάτων με τα οποία ασχολούνταν, μεταξύ των οποίων οι επαφές και οι συνεννοήσεις με επιχειρηματίες, μιντιάρχες, δημοσιογράφους, πολιτικούς, δεν έχει καλυφθεί ακόμα, καθώς κανείς δεν ήξερε όσα αυτός και κανείς δεν είχε ανάλογη επιρροή στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το κενό φάνηκε και στην αποτυχημένη διαχείριση ορισμένων έκτακτων θεμάτων του προηγούμενου διαστήματος, με σημαντικότερο από αυτά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή από τα Ανώγεια στις 29 Αυγούστου, με τις απαράδεκτες πρώτες διαρροές κατά του πρώην πρωθυπουργού, οι οποίες διορθώθηκαν άρον άρον την επόμενη μέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου… Επίσης, η απροθυμία πολλών βουλευτών από τα πρώτα ονόματα να γίνουν μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές, στην οποία πήγαν τελικά βουλευτές χωρίς ιδιαίτερη κοινοβουλευτική επιρροή και παρουσία ήταν κι αυτό απόδειξη του άσχημου κλίματος που έχει δημιουργηθεί και των αλλαγών στις ισορροπίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά τη σύνδεση μεταξύ ΕΥΠ και Μαξίμου, για την ώρα δεν μεσολαβεί κανείς, καθώς ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Θεμ. Δεμίρης ενημερώνει απευθείας τον πρωθυπουργό και αυτό θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Πριν ενδιάμεσος ήταν ο Γρ. Δημητριάδης, με τον οποίο μιλούσε ο προηγούμενος διοικητής Παν. Κοντολέων, όπως και ο ίδιος έχει πει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ξανά στην πρώτη γραμμή ο Γεραπετρίτης

Το σκάνδαλο των υποκλοπών έφερε ξανά στην πρώτη γραμμή τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, καθώς αυτός, λόγω και της επιστημονικής του ιδιότητας, κλήθηκε να υπερασπιστεί τον πρωθυπουργό, αν και χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Συγκρούστηκε με τον Ευ. Βενιζέλο, μίλησε αρκετές φορές στη Βουλή και έχει καθημερινά κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον Κ. Μητσοτάκη.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Τηλεφωνική επικοινωνία χθες του Κυριάκου με τη Μελόνι

Ομως οι γνωρίζοντες λένε ότι αυτός ο ρόλος που ανέλαβε δεν τον αναβάθμισε, καθώς του χρεώνουν λανθασμένους χειρισμούς προτού ακόμα απομακρυνθεί ο Γρ. Δημητριάδης, με αποκορύφωμα τα ψέματα που είχε πει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι η ΕΥΠ δεν παρακολουθούσε τον Ν. Ανδρουλάκη λίγες μόνο μέρες προτού αποκαλυφθεί το ακριβώς αντίθετο, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι υπάρχει το αρχείο παρακολούθησης Ανδρουλάκης, που όμως έχει καταστραφεί, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ στην εξεταστική.

Ο ίδιος, εξάλλου, δεν κρύβει τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, καθώς πριν από λίγες μέρες είχε πει στη Βουλή μια φράση που προκάλεσε πολλές απορίες, ότι δηλαδή οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο θα γίνουν, με ή χωρίς αυτόν υπουργό, μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου… Δεν μπορεί να περάσει, επίσης, απαρατήρητο πρόσφατο δημοσίευμα εφημερίδας που στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για σχέδιο απομάκρυνσης δύο υπουργών από το στενό επιτελείο του πρωθυπουργού…

Είτε ισχύει είτε όχι, δείχνει το άσχημο κλίμα που επικρατεί στο Μαξίμου, τον διαγκωνισμό των παραγόντων του και τις πιέσεις του μιντιακού περιβάλλοντος που στηρίζει τον κ. Μητσοτάκη και θέλει να έχει ρόλο και λόγο στις εξελίξεις.

Την ίδια στιγμή, ο έτερος υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος στο σκάνδαλο των υποκλοπών προτίμησε να φυλάξει τα νώτα του και να μην ασχοληθεί ιδιαιτέρως, παρότι συνήθως σε άλλα θέματα συνηθίζει να δίνει γραμμή και να κατεβάζει και επικοινωνιακή πλατφόρμα. Εξάλλου, δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με τον Γρ. Δημητριάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρεώνεται όμως την αρχική απαράδεκτη αντιμετώπιση της ομιλίας Καραμανλή.

Πάνω, από αριστερά: Γ. Μπρατάκος, Θ. Δεμίρης, Α. Σκέτσος, Γ. Γεραπετρίτης – κάτω, από αριστερά: Γ. Οικονόμου, Γ. Μυλωνάκης, Ε. Παρκς και Δ. Τσιόδρας

Άτυπος πρόεδρος του Κοινοβουλίου ο Μυλωνάκης

Σταθερός συνεργάτης και από τους πιο έμπιστους του πρωθυπουργού είναι ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, τον οποίο πολλοί χαρακτηρίζουν άτυπο πρόεδρο του Κοινοβουλίου, καθώς αυτός περνάει τη γραμμή του κ. Μητσοτάκη. Ηταν καθοριστικός ο παρασκηνιακός ρόλος του στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Θεσμών και της Εξεταστικής ως προς την τακτική της συσκότισης που ακολούθησε η κυβερνητική πλειοψηφία.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Κουτσούμπας: «Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο-έκτρωμα που σπρώχνει τους ασθενείς στα κοράκια της Υγείας»

Ο ρόλος είναι αναβαθμισμένος, καθώς είναι από τους λίγους τους οποίους εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός με αποστολές και πέραν των επίσημων καθηκόντων του. Η επιλογή του Γιάννη Μπρατάκου δεν ήταν τυχαία. «Μητσοτακικός» από τον πατέρα του Αγγελο, που ήταν κι εκείνος στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δεν έχει απλωθεί ακόμα σε όλο το εύρος των θεμάτων με τα οποία είχε ασχοληθεί ο Γρ. Δημητριάδης.

Για την ώρα έχει αναλάβει να κάνει… μασάζ στους δυσαρεστημένους βουλευτές με τραπεζώματα κατά ομάδες, μια φορά την εβδομάδα, ενώ ως γνώστης της επιχειρηματικής αγοράς αξιοποιεί αναλόγως την εμπειρία του στα νέα του καθήκοντα δίπλα στον πρωθυπουργό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου έχει σταθερές μετοχές, καθώς ξέρει ότι δεν υπάρχει άλλος να τον αντικαταστήσει σε τούτη την καυτή περίοδο. Οι δημόσιες τοποθετήσεις του είναι εναρμονισμένες με την επίσημη γραμμή, γι’ αυτό και συχνά είναι αντικρουόμενες.

Το δύσκολο έργο του Τσιόδρα και η επιστροφή του Παρκς

Δύσκολο ρόλο έχει ο Δημήτρης Τσιόδρας, καθώς το γραφείο Τύπου το οποίο διευθύνει πρέπει να εξομαλύνει τις σχέσεις του πρωθυπουργού με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, που του ασκούν σκληρή κριτική για τις υποκλοπές.

Τέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου επέστρεψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο παλιός στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Ερικ Παρκς, που είχε ασχοληθεί με την ψηφιακή επικοινωνία των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παρκς έχει στενή σχέση με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο και επανέρχεται με διευρυμένες αρμοδιότητες και με σαφή εντολή να δώσει ένταση στις πρωτοβουλίες και στην πολιτική της κυβέρνησης στο Κέντρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από το βήμα της Βουλής έταξε 250 ευρώ στους γιατρούς του ΕΚΑΒ η… λαίδη...

Τις πρωτοφανείς αντιδράσεις που κατάφερε να προκαλέσει σε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους της η...

Πυρά κατά του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ: Επικοινωνιακή διαχείριση και «θάψιμο» του σκανδάλου των...

«Ο πραγματικός σκοπός του νομοσχεδίου δεν είναι η επίλυση κανενός προβλήματος. Είναι μόνο η...

Απίστευτο! Έπεσε «μαύρο» στην συζήτηση του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις

Μόνο ως σατανική σύμπτωση μπορεί να περιγράψει κανείς - αν όχι επιτηδευμένη κίνηση- το...

Τα «έχωσαν» στον Σκρέκα οι βιομήχανοι: «Ακούσαμε πολλά “θα” – Δεν αντέχουμε άλλο»

Toν προειδοποίησαν ότι θα μειωθεί η παραγωγή της ελληνικής βιομηχανίας

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για το νομοσχέδιο Γκάγκα

Στόχος μας είναι ένα ενδυναμωμένο ΕΣΥ, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ασημίνα Γκάγκα, τοποθετούμενη...

Κουτσούμπας: «Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο-έκτρωμα που σπρώχνει τους ασθενείς στα κοράκια της Υγείας»

«Πάρτε πίσω τώρα και χωρίς πολλά-πολλά, το νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρατε για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη»...

«Πυρά» από Τσίπρα: «Ανοίγετε τις πόρτες των νοσοκομείων σε κερδοσκόπους της υγείας»

Για «υποκρισία», «δογματισμό» και «νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης...

Ανδρουλάκης: «Μετατρέπουν ένα δημόσιο και κοινωνικό αγαθό σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με δήλωσή του εξέφρασε τη πλήρη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για...

Το αμήχανο σχόλιο του Οικονόμου για το δείπνο Καραμανλή-Σαμαρά

Κρύος ιδρώτας «λούζει» το Μέγαρο Μαξίμου μετά την αποκάλυψη για το νέο δείπνο του...

Πέρασε… απέναντι και «σβήνει» το ΕΣΥ

Το δώρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την εντυπωσιακή αντοχή που επέδειξε το κατακρεουργημένο ΕΣΥ...

Κατάπιαν τη γλώσσα τους για τα… μακεδονίτικα!

Ένοχη σιωπή έχει απλωθεί πάνω από το πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά το χθεσινό...

Νέο «τροπάρι» τώρα για τις υποκλοπές!

Αλλαγή στάσης; Αλλαγή αφηγήματος ή χαμηλοί τόνοι μπροστά σε ενδεχόμενες νέες αποκαλύψεις, οι οποίες...

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τιμάει τον θείο της

Το ημερολόγιο του Δημήτρη Κεφαλογιάννη, του θείου της, που έπεσε κατά τη διάρκεια της...

Τηλεφωνική επικοινωνία χθες του Κυριάκου με τη Μελόνι

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με την Ιταλίδα ομόλογό του Τζόρτζια...

Μήνυμα αυτοδυναμίας έστειλε ο Μητσοτάκης από τους συλλόγους αποφοίτων Georgetown και Harvard

«Νομίζω ότι πια είναι σαφές ότι το συλλογικό όφελος από μία τολμηρή πορεία μεταρρυθμίσεων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαριέτα Φουρεράι: Είδαμε για πρώτη φορά την μητέρα της Ελένης Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης...

Ατελείωτη κατηφόρα στην τηλεθέαση για τη Μενεγάκη

Βαθιά βουτιά στα νούμερα τηλεθέασης κάνει η Eλένη Μενεγάκη...

Ξαφνική αποχώρηση της Ντόρας Κουτροκόη από ΣΚΑΪ – Πώς αντέδρασε η παρουσιάστρια

Επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια που ήθελαν τον ΣΚΑΪ να «κόβει»...

Έτσι έκλεψαν την 21χρονη Έμμα ενώ ήταν αιμόφυρτη στον δρόμο

Με αυτά τα χρήματα θα έβγαζε τα έξοδα του μήνα και θα πλήρωνε την κλινική ζώων όπου νοσηλευόταν ο σκύλος της
spot_img

NEWSROOM