«Πυρά» από την Αυγέρη: «Είστε Κοντολέων της Υγείας κύριε Πλεύρη!»

«H κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν έκανε τίποτε για τη θωράκιση του δημόσιου ΕΣΥ, αλλά έκανε τα πάντα για να το υπονομεύσει και να το αποδυναμώσει»

Must Read

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη εξαπέλυσε η αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δώρα Αυγέρη, με αφορμή τα σοκαριστικά στοιχεία της νέας μελέτης του Θεόδωρου Λύτρα, που διαπιστώνει ότι σχεδόν κανείς απ’ όσους ασθενείς διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ δεν επέζησε, ενώ το 97,7% των ανθρώπων που διασωληνώθηκε εκτός ΜΕΘ, πέθανε.

Παραθέτοντας τα στοιχεία της μελέτης, από το βήμα της Βουλής, η Δώρα Αυγέρη επισήμανε την προσπάθεια του Μαξίμου να αποδομήσει και να απαξιώσει το ερευνητικό έργο του κ. Λύτρα, τον οποίο μάλιστα «τιμώρησε» στερώντας του την πρόσβαση στα στοιχεία του ΕΟΔΥ:

«Αυτό λέει η νέα έκθεση, την οποία αμέσως σπεύσανε να την αποδομήσουν τα τσιράκια του επιτελικού παρακράτους στην υγεία. Όπως τα τσιράκια του επιτελικού παρακράτους είχαν σπεύσει να εξαφανίσουν τα ευρήματα των παράνομων παρακολουθήσεων, όταν πιάστηκαν με τους κοριούς στο μαξιλάρι. Και φυσικά, κατά την πάγια τακτική σας, κύριε υπουργέ, κύριοι της κυβέρνησης, σπεύσατε να τραμπουκίσετε τον ίδιο την συντάκτη της μελέτης, απαγορεύοντάς του μάλιστα την πρόσβαση σε όλα τα επιστημονικά δεδομένα- που είναι απαραίτητα για την μελέτη του- του ΕΟΔΥ. Όπως τραμπουκίσατε και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, όταν έβγαλε τους κοριούς σας στη φόρα. Είναι συγκεκριμένο το «manual της συσκότισης όταν ζορίζουν για εσάς τα πράγματα» ανέφερε και απευθυνόμενη στον Θάνο Πλεύρη τόνισε:

«Πλέον κύριε υπουργέ, κύριε Πλεύρη, είστε διπλά υπόλογος. Όχι μόνο για την εκ προμελέτης δολοφονία του δημόσιου ΕΣΥ, εξαιτίας της οποίας χάθηκαν άδικα χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, αλλά και για την προσπάθεια να συσκοτίσετε την έρευνα αυτού του εγκλήματος, που συντελέστηκε και συνεχίζεται να συντελείται επί των ημερών σας, όσο είστε εσείς υπουργός. Η πανδημική τραγωδία οφείλεται στο ό,τι η κυβέρνησή σας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν έκανε τίποτε για τη θωράκιση του δημόσιου ΕΣΥ, αλλά έκανε τα πάντα για να το υπονομεύσει και να το αποδυναμώσει. Ενώ την ίδια στιγμή, επιδιδόταν σε φανταστική αριθμητική για να παρουσιάσει ένα άθροισμα ανύπαρκτων και προσχηματικών ΜΕΘ, αδιαφορώντας για την κατάληξη των ανθρώπων. Ανακύκλωσε γιατρούς, έπαιξε με τα νούμερα, βρήκε ευκαιρία για μπίζνες με ιδιώτες, προετοίμασε την επόμενη μέρα, προμοτάροντας κρατικοδίαιτους ιδιώτες και κομματικά στελέχη, πολλές φορές από τη μία θέση στην άλλη – το φαινόμενο που στο διεθνή τύπο λέγεται ως «περιστρεφόμενες πόρτες». Είστε απτόητοι και αμετανόητοι ακόμη και όταν αυτές οι «περιστρεφόμενες πόρτες» μπλοκάρουν!» είπε η Δώρα Αυγέρη και έκανε λόγο για γνωστή τακτική της κυβέρνησης προκειμένου να  κρυφτεί από τις ευθύνες της:

«Κύριε Πλεύρη, δεν θα σας ρωτήσω πώς κοιμηθήκατε χθες το βράδυ μετά το ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα σας στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Θα σας ρωτήσω όμως, αν έχετε ήσυχη τη συνείδησή σας για όλο αυτό που συμβαίνει επί των ημερών σας και αναφέρεται τόσο παραστατικά στην έρευνα Λύτρα, για το οποίο έχετε εσείς την πολιτική ευθύνη. Δεν σας έχω δει να απευθύνετε μια συγνώμη στους συγγενείς αυτών των χιλιάδων ανθρώπων που έφυγαν. Τουναντίον, μας κουνάτε και το δάκτυλο. Είναι μια γνωστή δοκιμασμένη δικολαβίστικη τακτική, να βγαίνεις στην επίθεση όταν είσαι στρυμωγμένος. Και πραγματικά, είστε πολύ στρυμωγμένος. Κι άντε, από σας δεν περιμένουμε καμία ευαισθησία. Εσείς, κυρίες και κύριοι της πλειοψηφίας; Πώς νιώθετε όλοι εσείς που χειροκροτούσατε έναν πρωθυπουργό, που απ’ αυτό εδώ το βήμα έλεγε ότι είναι το ίδιο να είσαι διασωληνωμένος εντός ΜΕΘ και είναι το ίδιο να είσαι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ. Και το έλεγε, μάλιστα, λέγοντας ψέματα ότι δεν υπήρχε καμία σχετική έρευνα. Η απόλυτη εξαπάτηση της Βουλής και των Ελλήνων βουλευτών» σημείωσε και χαρακτήρισε τον Πλεύρη, ως «Κοντολέων της υγείας»:

«Αν, κ. Πλεύρη, ψάχνετε κάπου να βρείτε τη συνείδησή σας, ευχαρίστως να σας βοηθήσουμε να τη βρείτε. Αν πάλι δεν την είχατε ποτέ, να μας το πείτε να μην ψάχνουμε άδικα. θα ήταν καλό να μας απαντήσετε, αν και βέβαια θεωρώ ότι δεν είστε ο λέων της υγείας, αλλά είστε ο Κοντολέων της Υγείας! Ο κ. Μητσοτάκης δεν άκουσε τίποτα για νεκρούς, δεν είχε ακούσει ποτέ για επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει ότι πεθαίνεις διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, δεν άκουγε τις κραυγές αγωνίας των πολιτών. Ήταν φαίνεται απασχολημένος με την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη. Εσείς, πάλι, δεν ακούσατε τίποτα; Εγκλήματα χωρίς τιμωρία κι ας ξέρουμε τους δολοφόνους με το ονοματεπώνυμό τους. Να τελειώνουμε με αυτό το σκοτάδι. Αυτό προέχει. Να έρθει το συντομότερο δυνατό η ώρα της λογοδοσίας. Και στον λαό και στη δικαιοσύνη!» κατέληξε η αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This