Προκλητικός Τσελίκ επιτίθεται στον Δένδια: «Είναι ένας πολεμοχαρής έμπορος διαρκούς έντασης. Πρέπει να μιλάει λιγότερο»

«Είναι προκλητικός μέρα - νύχτα»

Must Read

Μία μόλις ημέρα μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του κατά της χώρας μας, ο Ομέρ Τσελίκ επανήλθε δριμύτερος, επιτιθέμενος προσωπικά στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, για τον οποίο είπε με περίσσιο θράσος πως… πρέπει «να μιλάει λιγότερο»!

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, υποστήριξε ότι η κρίση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας οφείλεται στον Νίκο Δένδια (!), ενώ παράλληλα υποστήριξε πως ο υπουργός Εξωτερικών «έδειξε τις προθέσεις του προς την Άγκυρα ήδη από το 2021». Όπως υποστήριξε ο Τσελίκ, μια από τις μεγαλύτερες αιτίες της κρίσης είναι «τα λόγια αυτού του Έλληνα ΥΠΕΞ».

«Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είναι ένας πολεμοχαρής, ένας έμπορος διαρκούς έντασης. Όταν πηγαίνετε σε διεθνείς συναντήσεις στην Ευρώπη, όταν βάζετε τις δηλώσεις του στο τραπέζι, οι υπουργοί και οι ανώτεροι αξιωματούχοι στην Ευρώπη λένε ότι οι δηλώσεις αυτού του ατόμου είναι περιθωριακές. Λένε ανοιχτά ότι, “Μην παίρνετε αυτόν τον Δένδια πολύ στα σοβαρά. Γιατί όλα αυτά τα λέει λόγω της φιλοδοξίας του στην εσωτερική πολιτική. Το λέει για να χειραγωγήσει την εσωτερική πολιτική και για να προβάλει τον εαυτό του στην εσωτερική πολιτική”», συνέχισε στο ίδιο ύφος ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.

«Χρησιμοποιεί το πιο ριζοσπαστικό και επιθετικό ύφος στην τρέχουσα κυβέρνηση»

Συμπλήρωσε δε, πως τα λόγια του ατόμου που βρίσκεται στο ΥΠΕΞ πρέπει να είναι «πιο σοβαρά». «Είναι προκλητικός μέρα – νύχτα. Μετά από αυτό, βγαίνει και λέει: “Είμαστε υπέρ του δικαίου. Αν θέλει η Τουρκία, μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι”. Εσείς είστε αυτοί που προβαίνετε σε όλες αυτές τις προκλήσεις. Εσείς είστε αυτοί που παραβιάζετε το δίκαιο. Αυτό το πρόσωπο είναι εκείνο που χρησιμοποιεί το πιο ριζοσπαστικό και επιθετικό ύφος στην τρέχουσα κυβέρνηση και προσπαθεί να αναποδογυρίσει κάθε είδους τραπέζι διπλωματίας. Ακόμα και όταν έδινε συνέντευξη Τύπου όταν ήρθε στην Τουρκία, είδαν όλοι ότι ήρθε εδώ για να προκαλέσει τσακωμό μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, ότι ήρθε για να συμπεριφερθεί οξύθυμα, όχι για να μιλήσει για διπλωματία, αλλά για να ευχαριστήσει περιθωριακούς κύκλους στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This