Αποστάσεις Πολάκη από Κουμουνδούρου

Και αιχμές και κατά των ανώτατων δικαστών

Must Read

Τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως η αντιπολιτευτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι από ήπια έως… ανεπαίσθητη απέναντι στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας εξέφρασε ακόμα μια φορά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του κόμματος Παύλος Πολάκης. Ο Κρητικός βουλευτής μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά, και εν μέρει δικαίως, όμως στο ζήτημα της πανδημίας δεν μπορεί κανείς να μην του πιστώσει πως δικαιώθηκε πλήρως στην κριτική του.

Μιλώντας στο Κόντρα 24 και στην Αναστασία Γιάμαλη ο βουλευτής Χανίων πήρε σαφείς αποστάσεις από την κεντρική γραμμή της Κουμουνδούρου και τον τομεάρχη Υγείας του κόμματος Ανδρέα Ξανθό, και άσκησε δριμεία κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς της πανδημίας, μιλώντας επί της ουσίας για εγκληματικές πολιτικές για τις οποίες η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει. Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης επέρριψε στον Θάνο Πλεύρη την πολιτική ευθύνη για τους 20.000 θανάτους που έχει η χώρα τον τελευταίο χρόνο. Ομως, δεν έμεινε στην πολιτική κριτική, αλλά προχώρησε ακόμη πιο μακριά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο υπουργός Υγείας θα πρέπει να περάσει από ειδικό δικαστήριο.

Μιλώντας για τους λόγους που φτάσαμε να είμαστε «πρωταθλητές» στη «μαύρη λίστα» θανάτων ανά εκατομμύριο πολιτών, ο Παύλος Πολάκης εξήγησε πως πληρώνουμε ως κοινωνία την εμμονή Πλεύρη και Μαξίμου στη μη ενίσχυση του ΕΣΥ, στις αναστολές συμβάσεων εργασίας των 7.000 ανεμβολίαστων υγειονομικών, αλλά και στη μη έγκαιρη χορήγηση των φαρμάκων στους ασθενείς από κορωνοϊό.

Μάλιστα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε εγκληματικό λάθος τις αναστολές συμβάσεων εργασίας των υγειονομικών, λέγοντας πως ήταν εξαρχής παράλογη κίνηση. Επιπλέον, όταν του επισημάνθηκε ότι το ΣτΕ έκρινε συνταγματική την απόφαση, εκείνος άφησε σαφείς αιχμές και κατά των ανώτατων δικαστών.

Ο Παύλος Πολάκης τα έβαλε και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε επιτεθεί στην αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας πως «κατασκευάζει απώλειες από τον κορωνοϊό». «Εχουμε έναν πρωθυπουργό αρνητή της πραγματικότητας, έναν πρωθυπουργό σε πανικό!» δήλωσε ο βουλευτής Χανίων, θυμίζοντας όσα είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον περασμένο Δεκέμβριο για τη νοσηλεία ασθενών εντός και εκτός ΜΕΘ.

Ωστόσο, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως η κριτική του απέναντι στα εμβόλια μετριάστηκε σε μεγάλο βαθμό. Το γεγονός αυτό μπορεί να αποδοθεί είτε στο ενδεχόμενο η Κουμουνδούρου να του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της είτε στο ότι ο ίδιος δεν ήθελε να δώσει νέες λαβές για κριτική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This