Βουλή: Μισόλογα του υπουργού Άμυνας για τα τεθωρακισμένα

Τα πρώτα 20 σοβιετικά, παλαιού τύπου, τεθωρακισμένα BMP, βρίσκονται ήδη στη βόρεια Ελλάδα, προκειμένου από εκεί να μεταφερθούν στην Ουκρανία

Must Read

Υποχωρήσεις όσον αφορά τη συμφωνία Ελλάδας – Γερμανίας για την ανταλλαγή οχημάτων μάχης φαίνεται πως κάνει η ελληνική πλευρά, η οποία μέχρι χθες διαβεβαίωνε, μέσω του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, πως δεν θα υπάρξει «ούτε μία ώρα κενό» στη διάταξη των ελληνικών δυνάμεων.

Μόνο που χθες ο υπουργός ανασκεύασε μερικώς, λέγοντας πως «δίνουμε και παίρνουμε περίπου στους ίδιους χρόνους» και όχι ταυτοχρόνως! Απαντώντας στην Ολομέλεια σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ) ανέφερε πως τα πρώτα 20 σοβιετικά, παλαιού τύπου, τεθωρακισμένα BMP, από τα συνολικά 40, βρίσκονται ήδη στη βόρεια Ελλάδα, προκειμένου από εκεί να μεταφερθούν στην Ουκρανία, ενώ τα πρώτα 10 Marder θα φτάσουν στη χώρα έως τις 21 Οκτωβρίου.

Επέμεινε πάντως πως η συμφωνία είναι επωφελής για την Ελλάδα, ότι δεν υπάρχει θέμα ακατάλληλου χρονισμού, αλλά και πως δεν δημιουργείται κενό στην αμυντική μας διάταξη, ιδίως στα νησιά μας. Ο ίδιος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «όλοι γνωρίζουν, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας που εκφράζει προβληματισμούς μέσω διαφόρων κύκλων, ότι η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια έχει επιδοθεί σε προσπάθεια να εξοπλιστεί, να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η συνολική αποτρεπτική ισχύς της. Όλοι το αναγνωρίζουν, εκτός από εσάς, που λίγο – πολύ μας λέτε ότι υπονομεύουμε την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ε, όχι, είναι άδικη και εξωφρενική η κριτική σας και απαράδεκτη η στάση σας».

Σημειωτέον πως ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στις αιτιάσεις του Γιώργου Τσίπρα περί απουσίας ενημέρωσης του Σώματος για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας, ανέφερε πως έως τα τέλη Οκτωβρίου θα ενημερώσει την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This