Η Τουρκία ετοιμάζει νέα μεταναστευτική εισβολή, αλλά ο Μηταράκης θέλει… καλή συνεργασία!

Must Read

Η αύξηση της έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με την Τουρκία να προωθεί μια νέα μεταναστευτική εισβολή στη χώρα μας, η οποία είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει και κρίση στις ευρωτουρκικές σχέσεις, είναι συνεχής και καθοδηγείται από την Άγκυρα.

Οι τουρκικές μοχλεύσεις του μεταναστευτικού δεν έχουν τέλος και τα πράγματα δεν υπάρχει περίπτωση να εξομαλυνθούν το επόμενο διάστημα, ωστόσο, ο Νότης Μηταράκης μιλώντας στην ΕΡΤ για τις πιέσεις που δέχεται στο μεταναστευτικό η Ελλάδα στην ΕΡΤ, δήλωσε πως «θα πρέπει να ξαναβρούμε ως Ευρώπη την καλή συνεργασία με την Τουρκία»!

Ποια είναι δηλαδή ακριβώς η καλή συνεργασία που λέει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου; Μήπως οι 92 μετανάστες που βρέθηκαν γυμνοί στον Έβρο και διασώθηκαν από τις ελληνικές Αρχές;




Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, βρίσκονται ασφαλείς στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο. «Στη συνέχεια θα εξεταστούν τα αιτήματά τους και όσοι δικαιούνται διεθνούς προστασίας θα τη λάβουν, όσοι όχι θα απελαθούν. Θα πρέπει να ξαναβρούμε ως Ευρώπη την καλή συνεργασία με την Τουρκία. Όλα όσα συνέβησαν, εμείς τα διεθνοποιούμε. Σχετικά με το πρόσφατο συμβάν με τους 92 του Έβρου, ενημέρωσα και την ΕΕ και θα πάω στον ΟΗΕ».

Για τη Frontex ο Υπουργός επεσήμανε πως έχει συγκεκριμένη αποστολή: «Να προστατεύει τα σύνορα». Στη συνέχεια επανέλαβε όσα είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, ότι υπάρχει πολιτικό παιχνίδι πίσω από την απόρριψη της απαλλαγής της χρηματοδότησης της Frontex, έτσι ώστε να ανοίξει η ΕΕ τα σύνορα.

Επιπλέον, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε: «Η Ευρωπαϊκή Αριστερά κάνει πόλεμο στη Frontex, πιστεύουν ότι η ΕΕ δεν πρέπει να φυλάει τα σύνορά της και ότι πρέπει να είναι ελεύθερα. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αν θέλουν να έρθουν 4 εκατομμύρια άνθρωποι από την Τουρκία εμείς πρέπει να ανοίξουμε τα σύνορα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι η θέση της Ελλάδας, ούτε της ΕΕ συνολικά».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This