Νέα απειλή στα σύνορά μας με τις «ευλογίες» Ερντογάν

Το Καραβάνι των Φώτων ετοιμάζει νέα μεταναστευτική εισβολή

Must Read

Αύξηση της έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά ακόμη και κρίση στις ευρωτουρκικές σχέσεις αναμένεται να προκαλέσει το επόμενο διάστημα η δραστηριότητα του κινήματος Καραβάνι των Φώτων. Οι 92 γυμνοί μετανάστες που ήλθαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την προηγούμενη εβδομάδα ίσως ήταν μόνο η αρχή, αφού ειδικοί προειδοποιούν για ένα νέο μαζικό μεταναστευτικό κύμα, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση ακόμη και των Βρυξελλών.

Η οργάνωση του συγκεκριμένου κινήματος -που δεν αποτελεί απλά ένα μπουλούκι ανθρώπων που θα κατευθυνθούν προς τα ελληνικά σύνορα, όπως αρχικά κάποιοι πίστευαν- συνεχίζεται μέσω εφαρμογών άμεσων μηνυμάτων όπως το Telegram, αλλά και μέσω κοινωνικής δικτύωσης. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα χαίρει της «καθοδήγησης» του τουρκικού κράτους αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι πρόσφατα τα μέλη της πρωτοβουλίας «ευχαρίστησαν τον τουρκικό λαό για τη φιλοξενία τους για περισσότερα από 10 χρόνια» και συνέχισαν δηλώνοντας ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να μεταναστεύσουν από την Τουρκία.

Γι’ αυτόν τον λόγο, μάλιστα, καλούν την κυβέρνηση Ερντογάν όχι μόνο να μην τους εμποδίσει να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη, αλλά και να τους προσφέρει ευκολία, χωρίς κανείς να ξέρει αν εννοούν ότι θέλουν να μπουν στα στρατιωτικά οχήματα που συχνά πυκνά ξεφορτώνουν ομάδες μεταναστών στον Εβρο ή συγκεντρώνουν άλλες ομάδες σε σημεία απέναντι από τα ελληνικά νησιά.

Οπως καταλαβαίνει κανείς, οι εξελίξεις αυτές, που πλέον αποτυπώνονται και από Τούρκους ειδικούς όπως ο καθηγητής Μ. Μουράτ Ερντογάν, που μίλησε για το θέμα σε γερμανικό μέσο, αποδεικνύουν ότι οι τουρκικές μοχλεύσεις του Μεταναστευτικού δεν έχουν τέλος και τα πράγματα δεν υπάρχει περίπτωση να εξομαλυνθούν το επόμενο διάστημα.

Και δεν μπορεί, φυσικά, να περιμένει κανείς από μια Ευρώπη η οποία μόλις τις προηγούμενες ημέρες φρόντισε να «αποδοκιμάσει» τη Frontex επειδή, σύμφωνα με τους δικαιωματιστές του Ευρωκοινοβουλίου δεν ήταν αρκετά «ανθρωπιστική», να κάνει το παραμικρό. Οπότε ας φροντίσει η χώρα μας να προετοιμαστεί κατάλληλα, διότι τα χειρότερα… έρχονται!

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This