Ραγδαία η φθορά της ΝΔ: Το ποσοστό των αναποφάσιστων αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Το σκάνδαλο Πάτση κοστίζει ακριβά στην κυβέρνηση

Must Read

Άσχημα τα μαντάτα για την κυβέρνηση, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική που ακολουθούν στα κρίσιμα θέματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες. Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε για τον τηλεοπτικό σταθμό Οpen η MRB δείχνουν ότι οι πολίτες μετά την ακρίβεια θεωρούν το σκάνδαλο Πάτση το σημαντικότερο θέμα.

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες σε ποσοστό 51,9%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB, και με 11% ακολουθεί το σκάνδαλο Πάτση. Ανεργία, Ελληνοτουρκικά και ο πόλεμος στην Ουκρανία έπονται στις απαντήσεις ως προς το ποια είναι τα πιο σημαντικά θέματα.

Στα επιμέρους στοιχεία, οι πολίτες μοιάζει να μην πείστηκαν από το «καλάθι του νοικοκυριού». Το 61,1% πιστεύει ότι τα πολυδιαφημισμένο «καλάθι» δεν θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της ακρίβειας καθόλου (30,9%) ή σχεδόν καθόλου (30,2%), και το 33% θεωρεί ότι θα συμβάλει (6,6% «σίγουρα ναι» και 26,4% «μάλλον ναι»).

Και πάμε στο θέμα του διαγραφέντος από την Κ.Ο. της Ν.Δ. βουλευτή Ανδρέα Πάτση, το οποίο φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει μεγάλη φθορά στην κυβέρνηση. Οι 8 στους 10 (81,4%) ερωτηθέντες απάντησαν ότι η υπόθεση που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα είναι πολύ ή αρκετά σοβαρό.

Το πρόβλημα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι στο εύρημα της δημοσκόπησης, που αφορά το ποσοστό των ψηφοφόρων της Ν.Δ. οι οποίοι πιστεύουν ότι είναι πολύ σοβαρό το θέμα Πάτση, το οποίο, όπως είπε στο δελτίο του Οpen και στην Πόπη Τσαπανίδου ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος, φτάνει στο 80%. Και για να «πληγωθούν» ακόμη περισσότερο το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός, που κάνουν τους… ανήξερους για την υπόθεση Πάτση, το 65,6% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η Ν.Δ. γνώριζε για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πρώην βουλευτή της.

Στο 6,1% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ έχει προβάδισμα σχεδόν έξι ποσοστιαίων μονάδων, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της MRB.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 11,5%, το ΚΚΕ στο 5% και η Ελληνική Λύση στο 4,5%. Ακολουθεί το ΜέΡΑ25 με 3% και το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη με 2,6%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται με 38,1% έναντι 29,2% του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Πάντως, η απάντηση «κανένας» πήρε 25,7%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This