«Κόλαφος» η έκθεση της PEGA για την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Αιχμές για την ακεραιότητα των εκλογών

Νέο «χαστούκι» για τον Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Must Read

«Καταπέλτης» είναι το προσχέδιο της έκθεσης της PEGA για την Ελλάδα, την ώρα που νέα λίστα με πρόσωπα της κυβέρνησης που έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, προκαλεί σάλο και πολιτικό σεισμό στη χώρα μας.

Η εισηγήτρια της PEGA, Σόφι ιντ Βελτ έκανε λόγο για ευρωπαϊκό ζήτημα και τονίζει ότι η κατάσταση σχετικά με την χρήση λογισμικού παρακολούθησης πρέπει να διευκρινιστεί επειγόντως, λόγω των εκλογών που θα διεξαχθούν το 2023.

Η Σόφι ιντ Βελτ τόνισε ότι η χρήση των κακόβουλων λογισμικών θίγει τους δημοκρατικούς θεσμούς και στοχεύει στη χειραγώγηση αυτών ενώ σημείωσε ότι παράλληλα υπονομεύονται οι εκλογικές διαδικασίες των κρατών. Η ίδια μίλησε σε σκληρή γλώσσα και κατηγόρησε τις εθνικές αρχές για ολιγωρία. Μάλιστα, όπως σημείωσε, σε όλα τα κράτη στα οποία έχει αποδειχτεί ότι γίνονται υποκλοπές, οι κυβερνήσεις προβάλλουν ως δικαιολογία λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Επιπλέον, η Σόφι ιντ Βελτ άφησε αιχμές για την μη συνεργασία των κυβερνήσεων, οι οποίες αρνούνται να δώσουν στοιχεία στην επιτροπή, με αποτέλεσμα να εμποδίσουν την διερεύνηση. Παράλληλα, κάλεσε για άλλη μια φορά την Europol να παρέμβει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το προσχέδιο της έκθεσης, εκτιμά παράλληλα ότι οι αποκαλύψεις για χρήση λογισμικού παρακολούθησης και η παρακολούθηση δημοσιογράφων από την ΕΥΠ αφηγούνται μια πολύ ανησυχητική ιστορία ενός περίπλοκου και αδιαφανούς δικτύου σχέσεων, πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, ευνοιών και νεποτισμού και πολιτικής επιρροής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This