«Spiegel»: «Κατέβασε» τις ανακρίβειες για τους 38 πρόσφυγες στον Έβρο

Το γερμανικό περιοδικό προχώρησε σε προσωρινή αφαίρεση αναρτήσεων που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα, ωσότου ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα

Must Read

Τελικά είχαν το δημοσιογραφικό φιλότιμο και, ως όφειλαν, «μάζεψαν» τις επικίνδυνες για τη χώρα μας ανακρίβειες που δημοσίευσαν. Ο λόγος για το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», που «κατέβασε» τα άρθρα του αναφορικά με την υπόθεση των 38 προσφύγων από τη Συρία οι οποίοι είχαν παγιδευτεί σε νησίδα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Σε διευκρίνισή του, η οποία ανέβηκε στη θέση άρθρου για τους 38 πρόσφυγες όπου χαρακτήριζε τα ευρωπαϊκά σύνορα «παγίδα θανάτου», το γερμανικό μέσο επικαλέστηκε αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία του αρχικού ρεπορτάζ. Χθες λοιπόν στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού αναφερόταν πως «σε αυτό το σημείο υπήρχε δημοσίευμα για την τύχη μιας ομάδας προσφύγων στον ελληνοτουρκικό ποταμό Έβρο το καλοκαίρι του 2022. Υπάρχουν πλέον αμφιβολίες για την προηγούμενη περιγραφή τού τι συνέβη εκείνη την εποχή. Ως εκ τούτου, έχουμε αφαιρέσει προσωρινά αρκετές αναρτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα από τον ιστότοπό μας. Εξετάζουμε τις αναφορές μας και, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, αποφασίζουμε εάν θα αναδημοσιεύσουμε ή όχι τα άρθρα σε διορθωμένη και ενημερωμένη μορφή».

Το θέμα έφτασε μέχρι και τον Άρειο Πάγο

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση των «38» και η σπέκουλα πολλών ξένων ΜΜΕ για τη διαχείριση της Ελλάδας στο ζήτημα του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού μονοπωλούσαν την πολιτική συζήτηση για καιρό, με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη να φτάνει το θέμα μέχρι και τον Αρειο Πάγο, καταθέτοντας στοιχεία με ανακολουθίες που υπήρχαν σε σχετικές καταγγελίες που σχετίζονταν με την υπόθεση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καθημερινά σχεδόν εξαπέλυε «πυρά» για την υπόθεση, ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για το συγκεκριμένο θέμα είχε τοποθετηθεί μάλιστα και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας, όπως και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος με αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter υιοθετούσε πλήρως τις κατηγορίες εις βάρος της Ελλάδας περί νεκρού παιδιού, αλλά και πως βρέθηκαν οι «38» σε ελληνικό έδαφος και αφέθηκαν αβοήθητοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This