Ο μισός Τύπος κάνει αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά η Κυβέρνηση… πέρα βρέχει

Ο Γιάννης Οικονόμου κάνει λόγο για «μυθιστορήματα», επιτίθεται στον Κώστα Βαξεβάνη και επαναλαμβάνει το αφήγημα περί παρακολούθησης του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Must Read

Documento, Βήμα, Καθημερινή, Εφημερίδα των Συντακτών. Είναι μόνο μερικές από τις εφημερίδες που φιλοξενούν τις τελευταίες ημέρες στις σελίδες τους διάφορες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Αλλά για τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου ο στόχος της επίθεσης έχει «κλειδώσει» και είναι ένας.

Ο λόγος για τον Κώστα Βαξεβάνη. Ο κ. Οικονόμου, αγνοώντας τα «χτυπήματα» ακόμα και των φιλοκυβερνητικών εντύπων που παρουσιάζουν στοιχεία για την κυρίαρχη εμπλοκή του Μαξίμου στο σκάνδαλο, επέλεξε για μια ακόμη φορά να μην απαντήσει ουσιαστικά για καμία από τις αποκαλύψεις και να επιτεθεί στον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento.

«Με πρωτοστάτη τον κ. Βαξεβάνη -ο οποίος έχει ως αρχή του πως οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί είναι πραγματικό- εξακολουθεί η σε συνέχειες δημοσίευση στον Τύπο διαφόρων μυθιστορημάτων γύρω από την υπόθεση των λογισμικών παρακολούθησης και των επισυνδέσεων…», αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δεν παραλείπει να επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ και να επαναλάβει το αφήγημα περί παρακολούθησης του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Αναλυτικά:

«Για άλλη μια εβδομάδα αναπτύσσονται ευφάνταστοι ισχυρισμοί, δίχως κανένα απολύτως στοιχείο και τεκμήριο. Αυτή την εβδομάδα τα μυθιστορήματα είναι διανθισμένα και με «ιστορίες κατασκόπων», οι οποίοι, αφού προηγουμένως επηρέασαν τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, στη συνέχεια, ούτε λίγο ούτε πολύ, οδήγησαν σχεδόν με το ζόρι τον κ. Τσίπρα σε κότερο, δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι, προκειμένου να τον φωτογραφήσουν.

Σταθερή θέση μας είναι ότι πολιτικά δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό και επικίνδυνο από τη φαντασία που δεν στηρίζεται σε κανένα τεκμήριο. Ειδικά από τη στιγμή που στο σκοτάδι η φαντασία είναι πιο ζωηρή από ό,τι στο άπλετο φως. Η διερεύνηση όλων των ισχυρισμών και των εξιστορήσεων που δημοσιεύονται είναι έργο και υποχρέωση της Δικαιοσύνης, η οποία και θα δώσει οριστικές απαντήσεις για τη δράση των λογισμικών παρακολούθησης στην Ελλάδα, από την αρχική τους εμφάνιση και όχι μόνο για μια περιορισμένη χρονικά περίοδο.

Εξαρχής συνδράμουμε ενεργά την έρευνα της Δικαιοσύνης, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση κάθε πτυχής της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση. Πόσω μάλλον, αφού βασικός στόχος αυτών των λογισμικών φέρεται πως ήταν διαχρονικά στελέχη της παράταξής μας και της Κυβέρνησής μας, αλλά και ο Πρωθυπουργός. Παράλληλα, οχυρώνουμε θεσμικά την Πολιτεία και το πολιτικό σύστημα με τις νομοθετικές μας πρωτοβουλίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βραχίονές του έχουν αποφασίσει να πορευτούν έως τις εκλογές με όπλα την τοξικότητα και τη συκοφαντία, αφού δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό και χρήσιμο να εισφέρουν στον τόπο και την κοινωνία. Η Κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και παραμένει προσηλωμένη στην παραγωγή έργου για την προστασία της ποιότητας ζωής των πολιτών από τη διεθνή ακρίβεια, τη διασφάλιση της Πατρίδας από έξωθεν επιβουλές και τη θεσμική θωράκιση του κράτους μας».

Να σημειώσουμε ότι «ΤΟ ΒΗΜΑ» αποκάλυψε ότι το Predator, όχι μόνο λειτουργούσε σε χώρους του ελληνικού δημοσίου, αλλά και ότι αυτοί που το λειτουργούσαν ήταν αποσπασμένοι αστυνομικοί, των οποίων τα στοιχεία βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, ενώ η «ΕφΣυν» στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο αναφερόταν στις εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΔ το 2015 και αναρωτιόταν αν ο «γαλάζιος αδελφός» λειτουργούσε από το 2013.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This