Ραγδαίες εξελίξεις:«Κιβωτός του Κόσμου»: «Ξηλώνει» την διοίκηση η κυβέρνηση!

Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η προστασία των παιδιών

Must Read

Την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου» μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες που ήρθαν τις τελευταίες μέρες στο φως της δημοσιότητας ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με την παρουσία πολλών άλλων στελεχών. Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η απόφαση λήφθηκε χάρη σε διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Δείτε επίσης: Εξελίξεις: Εντάλματα σύλληψης μέχρι την Πέμπτη για την Κιβωτό του Κόσμου!

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών:

«Αποτρόπαια περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων. Χρειάζεται να γίνει πλήρης διερεύνηση και διαλεύκανση. Όχι βιαστικές κινήσεις και συμπεράσματα. Οι αποφάσεις θα αφορούν τα παιδιά. Η κυβέρνηση συνδράμει την Αστυνομία. Ο νόμος ισχύει για όλους. Οι αρχές λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερη μεταχείριση σε κανέναν. Η προσοχή όλων πρέπει να είναι στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στη δομή. Τα παιδιά να έχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία.

Δείτε επίσης: «Κιβωτός του Κόσμου»:Έρχονται αλλαγές στην διοίκηση; – Στις 12.30 ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Μετά από σύσκεψη, αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού. Επιβεβλημένη εξέλιξη που μπορεί να πραγματοποιηθεί χάρη σε διάταξη που ψηφίσαμε τον περασμένο Απρίλιο. 

Πολλές από τις δομές έχουν μακροχρόνια ιστορία και έχουν σώσει ανθρώπινες ζωές και έχουν αποτρέψει τραγωδίες. Η καλύτερη πρακτική είναι η ανάδοχος οικογένεια και θέλουμε να προχωρήσουμε προς τα εκεί. Για το σκοπό αυτό ενισχύεται ο θεσμός αναδοχής και υιοθεσίας. Το 40% των παιδιών που διαβιώσουν το 2019 σε δομές είναι σήμερα σε οικογένειες».

Σε πολλές περιπτώσεις το μοντέλο απέδωσε, σε άλλες όμως αφέθηκαν περιθώρια να φυτρώσουν ζιζάνια. Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί σε τέτοιου είδους περιπτώσεις και ευαίσθητοι. Όλα πρέπει και θα γίνουν θεσμικά. Οι θέσεις και οι πολιτικές της κυβέρνησης απέναντι σε φαινόμενα κακοποίησης παιδιών είναι ξεκάθαρες. Συνοψίστηκαν με μια φράση “Καμία ανοχή”».

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου , έγινε μια συνολική αξιολόγηση της κατάστασης. 

Υπενθυμίζεται ότι, πέραν του πατρός Αντωνίου, η Κιβωτός διοικείται από ένα επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου προΐσταται η πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ως ύστατο σενάριο και με δεδομένη τη βούληση για προστασία των παιδιών, στο τραπέζι της κυβέρνησης είναι και η αντικατάσταση της υφιστάμενης διοίκησης από ένα προσωρινό διοικητικό σχήμα, αποτελούμενο από δημοσίους λειτουργούς. Πάντως, είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο τη στιγμή που η δικαστική έρευνα παραμένει ανοιχτή και δεν υπάρχει δίωξη.

Παράλληλα, στο τραπέζι της κυβερνητικής σύσκεψης βρέθηκε και το ενδεχόμενο ενός μόνιμου ελεγκτικού σχήματος για την Κιβωτό.

Ως προς τα επόμενα βήματα για την Κιβωτό, πάντως, ανώτερη κυβερνητική πηγή τόνιζε στο protothema.gr ότι η κυβέρνηση θα περιμένει πρώτα την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας, καθώς δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δικαιοσύνη.

 







Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This