Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023

Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων»

«Το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ δεν είναι άσχετο με τα τελευταία γεγονότα»

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις είπε ότι «το νομοσχέδιο δεν είναι καθόλου άσχετο με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και με τον σοκαριστικό εν ψυχρώ πυροβολισμό στο κεφάλι ενός 16χρονου, επειδή προέβη στο “στυγερό έγκλημα” να μην πληρώσει 20 ευρώ σε ένα βενζινάδικο» και προσέθεσε:

«Φτάσαμε στο σημείο η φτώχεια, η ανέχεια, η κοινωνική περιθωριοποίηση να θεωρούνται εγκλήματα που επισύρουν μάλιστα και ποινή εκτέλεσης από έναν -πώς να τον ονομάσεις, “κτήνος”;- που μάλιστα φοράει στολή “προστασίας του πολίτη”. Ε, κύριε Θεοδωρικάκο;».

«Ο πυρήνας τόσο του νομοσχεδίου όσο και της αστυνομικής, κρατικής βίας κι αυθαιρεσίας είναι ουσιαστικά ο ίδιος. Είναι η ένταση της καταστολής, είναι η αντιμετώπιση του εχθρού-λαού, είναι το ίδιο το σάπιο διεφθαρμένο αστικό κράτος, που γίνεται ολοένα πιο εχθρικό, πιο αντιδραστικό, πιο εγκληματικό σε όλα τα επίπεδα απέναντι στις ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Αυτή είναι η μήτρα όλων των αποκρουστικών προσώπων της καταστολής, και των παρακολουθήσεων, και του αυταρχισμού. Και του κράτους – διαρρήκτη που μπουκάρει στα σπίτια φτωχών ανθρώπων για να τα βγάλει στο σφυρί. Και των φαινομένων αστυνομικής βίας κι αυθαιρεσίας, που αυξάνονται» τόνισε.

Είπε ότι δεν είναι θέμα «κακιάς στιγμής» όπως λέει η κυβέρνηση ή «ανεκπαίδευτων αστυνομικών» όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακριβώς το αντίθετο, καθώς «είναι η εκπαίδευση στην καταστολή, είναι η καλλιέργεια απ’ αυτή την εκπαίδευση του μίσους απέναντι στον λαό και σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, είναι η περιβόητη “κανονικότητα” της βίας του κράτους των λίγων σε βάρος των πολλών».

«Είναι τελικά το ίδιο κράτος, που από τη μία στέλνει έναν μικροπαραβάτη να χαροπαλεύει και από την άλλη κλείνει τα μάτια μπροστά στον θάνατο ενός μικρού παιδιού στο σχολείο, επειδή το ίδιο είναι απών από την “αυτονομία” της σχολικής μονάδας, όπως θρασύτατα δήλωσε ο πρωθυπουργός» προσέθεσε ο γγ του ΚΚΕ και τόνισε: «Θα το πούμε για ακόμη μια φορά. Καμία ανοχή δεν πρέπει να υπάρξει στην κρατική βία, καμία συγκάλυψη. Αντί η ΕΛΑΣ και το Υπουργείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να πουν έστω την αλήθεια και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι και οι εντολείς τους, έχουμε την ΕΛΑΣ να λέει χονδροειδή ψέματα με ανακοινώσεις της, οι οποίες διαψεύδονται από τα γεγονότα».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο όχι μόνο συνεχίζει τη συγκάλυψη για να μπει οριστική ταφόπλακα στις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις και να «βγει λάδι» η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, αλλά βρίσκει την ευκαιρία να «φέρει νέα, και άλλα αντιδραστικά μέτρα».

Είπε ότι με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση ενισχύει «τις δυνατότητες του κράτους να παρακολουθεί, να καταστέλλει αλλά και να χειραγωγεί τον λαό, ώστε να δέχεται αδιαμαρτύρητα την καταπάτηση των ελευθεριών και δικαιωμάτων του».

Σημείωσε ότι οι αλλαγές του νομοσχεδίου «αποτελούν συνέχεια, επέκταση και εμπλουτισμό του άθλιου θεσμικού πλαισίου που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, έχουν διαμορφώσει και εφαρμόσει όλα αυτά τα χρόνια, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση» ενώ κοινή τους επιδίωξη είναι η διαμόρφωση ενός ακόμα πιο αποτελεσματικού οπλοστασίου μαζικής και προληπτικής κρατικής παρακολούθησης, στόχο που υπηρετεί το νομοσχέδιο της ΝΔ.

Σημείωσε ότι παρά τους «υψηλούς τόνους» οι επιμέρους διαφορές και διαφωνίες τους «δεν αφορούν την ουσία, τη βασική κατεύθυνση που υλοποιεί η κυβέρνηση» καθώς «συγκλίνουν σε όλα τα σοβαρά, τα κρίσιμα, τα πραγματικά επικίνδυνα μέτρα, που παίρνονται και με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

Επισημαίνοντας ότι τα κόμματα αυτά μπορεί να έχουν διαφορές «στο αν και στο πόσα “φύλλα συκής” θα υπάρχουν στη σημερινή δυσώδη νομιμότητα» χωρίς να αμφισβητούν την ουσία της και το σημερινό θεσμικό πλαίσιο, προσέθεσε:

«Δεν υποτιμάμε την ανάγκη και δικαστικής διερεύνησης των ζητημάτων, όμως λέμε ξεκάθαρα, ότι δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε αυτή τη Δικαιοσύνη. Αντίθετα με ό,τι λέτε εσείς. Και αυτό δεν αφορά τόσο τα πρόσωπα -που βεβαίως είναι τα πρόσωπα που επιλέγονται από την εκάστοτε κυβέρνηση, γιατί κανένας σας δεν τόλμησε να στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ έτσι ώστε να μην διορίζεται η ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων από την εκάστοτε κυβέρνηση. Αλλά η δική μας έλλειψη εμπιστοσύνης, αφορά κυρίως σε αυτήν ακριβώς τη νομιμότητα μέσα στην οποία λειτουργεί, ερευνά και τελικά αποφασίζει η Δικαιοσύνη. Δηλαδή, αυτή τη νομιμότητα που και η ίδια η Δικαιοσύνη, με τις αποφάσεις της στηρίζει και θωρακίζει περαιτέρω».

Αναφερόμενος στην εθνική ασφάλεια, «που επιτρέπει μαζικές παρακολουθήσεις, υποκλοπές, αθρόες παραβιάσεις δικαιωμάτων κι ελευθεριών» είπε ότι είναι «η ασφάλεια, η προστασία των βασικών συμφερόντων του άπληστου κεφαλαίου και της δικτατορίας του κράτους του, στο σφοδρό αλληλοφάγωμα, του ανταγωνισμού με άλλα μονοπώλια, κράτη, “συμμαχίες”». «Είναι η εμπλοκή στις λυκοφιλίες και τους επικίνδυνους -ακόμα και πολεμικούς- σχεδιασμούς σας με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την εξυπηρέτηση έτσι και των δικών τους συμφερόντων, τα οποία είναι εχθρικά και ανταγωνιστικά με τα συμφέροντα των λαών τους και πρωτίστως του δικού μας λαού. Είναι η μετατροπή της χώρας μας σε ένα αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, γεμάτη ξένες στρατιωτικές βάσεις, δηλαδή η μετατροπή της πατρίδας μας, του λαού μας σε στόχο “αντιποίνων”. Όλα αυτά που οδηγούν ακόμα και σε παζάρεμα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, σε κινδύνους και θυσίες για τον λαό μας και τους άλλους λαούς» ανέφερε.

Σημείωσε ότι ακόμα ότι η έννοια της «εθνικής ασφάλειας» «ιστορικά, σε όλες τις περιπτώσεις, έχει αξιοποιηθεί ως αιχμή του δόρατος ενάντια στον λαό, στο εργατικό λαϊκό κίνημα, ενάντια σε όσους εκφράζουν εντελώς διαφορετική από την επικρατούσα εκάστοτε αστική άποψη».

Υπογράμμισε ακόμα ότι και οι αρχές, ρυθμίσεις και κατευθύνσεις της ΕΕ, στην ίδια κατεύθυνση «προστατεύουν τελικά την πλατιά καταγραφή και την παρακολούθηση, τον έλεγχο της καθημερινότητας εκατομμυρίων ανθρώπων».

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να προσθέσει και πλήθος αδικημάτων του Ποινικού Κώδικα «που πλέον θα νομιμοποιούν τη λήψη μέτρων επιτήρησης».

Τόνισε πως ο λαός γνωρίζει ότι ολοένα και περισσότερο ποινικοποιείται η δράση του, ενώ αποτελεί κατεύθυνση της ΕΕ «ειδικά με τη νομοθεσία ενάντια στη λεγόμενη “τρομοκρατία”, ενάντια στην ίδια τη “ριζοσπαστική ιδεολογία”, στοχοποιώντας τελικά τη δράση που αμφισβητεί το σύστημα».

Είπε ακόμα ότι με το νομοσχέδιο «οι κρατικές Αρχές και οι μηχανισμοί παρακολούθησης, θα μπορούν “κανονικά και με τον νόμο” να προμηθεύονται και να χρησιμοποιούν κατασκοπευτικά λογισμικά» ενώ το κράτος θα τα προμηθεύεται και από ιδιώτες.

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 821/2021, που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, έχουν ψηφίσει, «έθεσε ένα πλαίσιο, ώστε να “αλωνίζουν” τα κατασκοπευτικά λογισμικά στις χώρες της ΕΕ με βάση κάποιους τυπικούς κανόνες, σχετικές άδειες κλπ».

Προσέθεσε ότι και η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η γνωστή PEGA, ουσιαστικά δεν διαφέρει στην προσέγγισή της από εκείνη των κομμάτων αυτών, καθώς η κατεύθυνσή της είναι όχι στην απαγόρευση των κατασκοπευτικών λογισμικών, αλλά στη «χρησιμοποίησή τους με κάπως διαφορετικές διαδικασίες, δήθεν πιο “δημοκρατικές”, πιο “νόμιμες”».

Όσο για τις «εγγυήσεις διαφάνειας» τις χαρακτήρισε «φύλλο συκής», ενώ σημείωσε ότι η «δεύτερη υπογραφή» εισαγγελέα απλώς θα νομιμοποιεί το απαράδεκτο θεσμικό πλαίσιο.

Είπε ότι κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και, ως ένα βαθμό, και το ΠΑΣΟΚ είναι συνυπεύθυνοι για την υπόθεση υποκλοπών του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ, σημείωσε ότι έκαναν ότι μπορούσαν για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες και προσέθεσε ότι «μόλις προχτές μετά την κατακραυγή, συμφώνησαν επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να συνηγορήσουν στην κλήση των απαραίτητων μαρτύρων που είχε προτείνει το ΚΚΕ».

Είπε ότι με το νομοσχέδιο «ενισχύονται κι άλλο οι μηχανισμοί φακελώματος σε βάρος του λαού», με την ειδική ενίσχυση και πολύμορφη αναβάθμιση της ΕΥΠ.

Αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις της ΕΕ για τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται και με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «ανοίγοντας τον δρόμο ώστε η αστυνομία και άλλες κρατικές αρχές, να συλλέγουν πιο μαζικά και να επεξεργάζονται ακόμα και σε προληπτικό επίπεδο, τα δεδομένα των πολιτών».

Υπενθύμισε ότι αυτά τα έχουν ψηφίσει στην Ευρωβουλή και στη Βουλή, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ενώ ομοίως έχουν ψηφίσει και όσα αφορούν στην κυβερνοασφάλεια που επίσης έχουν τη σφραγίδα των Οδηγιών της ΕΕ.

«Το οπλοστάσιο που δυναμώνει η ΝΔ με το βλέμμα σταθερά στραμμένο ενάντια στον “εχθρό-λαό”, θα το παραλάβει, αξιοποιήσει και επεκτείνει και όποια άλλη κυβέρνηση προκύψει στο μέλλον» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «η παρακολούθηση, η καταστολή, η αστυνομική και κρατική βία, η περιστολή λαϊκών ελευθεριών, δεν οφείλονται στο “χρώμα” τού κόμματος που βρίσκεται στην κυβέρνηση. Αποτελούν αναγκαίο “συμπλήρωμα” μιας αντιλαϊκής πολιτικής, που έχουν ταχθεί να υπηρετούν, η μία μετά την άλλη όλες οι αστικές κυβερνήσεις».

Σημείωσε ότι η ΝΔ φέρνει τέτοιες αντιδραστικές προτάσεις και μέτρα, όχι τυχαία, «σε συνθήκες που οξύνονται συνολικά οι δυσκολίες και τα αδιέξοδα αυτού του ξεπερασμένου και βαθιά σάπιου συστήματος» καθώς και γιατί ανησυχεί «από τα σημάδια ανάτασης, εναντίωσης στη βάρβαρη πολιτική σας».

«Για τον ίδιο λόγο παλεύετε συντονισμένα, όλοι οι επίδοξοι “σωτήρες”, να πείσετε τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά, να συναινέσουν, να αποδεχθούν την άθλια πολιτική σας» συμπλήρωσε.

«Δεν θα καταφέρετε όμως τελικά, να χειραγωγείτε συνεχώς τον λαό, να ανακόπτετε τη δίκαιη οργή του, τους δίκαιους αγώνες του, τις διεκδικήσεις του ενάντια στο σύστημα που τσακίζει τη ζωή του. Το νομοσχέδιό σας, κρίκος στην αντιδραστική αλυσίδα που “σφυρηλατείτε” όλα τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις, θα το αχρηστεύσει ο ίδιος ο λαός με την πάλη του. Δικλείδα ασφαλείας σήμερα για τον λαό είναι μόνο η πάλη του, ο αγώνας του, να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων σε συμπόρευση και με ενίσχυση του ΚΚΕ και στις ερχόμενες εκλογές. Δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού, ο λαός θα αντιστέκεται, θα σας βάζει εμπόδια σε ό,τι αντιδραστικό, αντιλαϊκό έρχεται, για να τα “βρίσκετε σκούρα”. Θα επιβάλει τελικά το δίκιο του, με ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία» τόνισε, καταλήγοντας στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη με φτυάρια στο Μάτι και καλεσμένο τον Νίκο Ανασταστιάδη

Ευκαιρία για προεκλογικές φιέστες βρήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μάτι, την ώρα που βρίσκονται...

Ο κοπανατζής Μητσοτάκης κατηγορεί τον Τσίπρα για «ψευτοεπικοινωνιακά νταηλίκια»

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από...

Συλλυπητήρια Τσίπρα για τον κυβερνήτη του Phantom που έφυγε την ώρα του καθήκοντος

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αδικοχαμένου κυβερνήτη του Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας,...

Μητσοτάκης για τον νεκρό Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη: «Η Πολεμική Αεροπορία και ολόκληρη η Ελλάδα...

«Την εθνική οδύνη κάνει ακόμη βαρύτερη η είδηση της απώλειας του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη,...

Βουλή: Της… αποχής από την ψηφοφορία έγινε στην Ολομέλεια!

Όλοι εναντίον όλων στην Ολομέλεια της Βουλής μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να...

 Το ΙΝΚΑ προειδοποιεί ότι θα μποϊκοτάρει το καλάθι του νοικοκυριού

Με μποϊκοτάζ στο «καλάθι του νοικοκυριού» που εκτόξευσε τις τιμές στα ράφια, προειδοποίησε ο...

Τσαπανίδου: «Μια κυβέρνηση που παρακολουθούσε τη μισή χώρα, δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά»

«Μια κυβέρνηση που έχει παρακολουθήσει τη μισή χώρα, δεν νομιμοποιείται να συνεχίσει να κυβερνά»,...

Μήνυσε τελικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος τον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ

«Tους σκευωρούς θα τους πάω μέχρι τέλους, δεν παίζει κανείς με την υπόληψη της οικογένειάς μου», δήλωσε έξω από τον Άρειο Πάγο

Οι παρακολουθούμενοι στην Ελλάδα μπορεί να εκβιαστούν!

Την εκτίμηση πως η έρευνα για το σκάνδαλο των ελληνικών υποκλοπών θα πρέπει να...

Εξελίξεις στην υπόθεση Θεοδωρικάκου: Καταθέτει μήνυση στον απόστρατο αστυνομικό για όσα είπε για τον...

«Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ έχει δύο βενζινάδικα και εταιρεία με λιμουζίνες» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας

«Κόβουν» την ανάσα ντοκουμέντα από το Αιγαίο – Η εμπόλεμη κατάσταση και οι προκλητικοί...

Μία αποκάλυψη που καταδεικνύει την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο κάνει σήμερα η εφημερίδα...

Την πρώτη Κυριακή για να αναδείξει επόμενο ηγέτη τον Μητσοτάκη, περιμένει ο Γεραπετρίτης

Στην ΕΡΤ μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, με κυρίαρχο θέμα τις εκλογές, προχωρώντας...

Κατρούγκαλος σε Λοβέρδο: «Θέλετε να πάτε με τη ΝΔ; Να πάτε!»

Σκληρή απάντηση στον Ανδρέα Λοβέρδο έδωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος με αφορμή την επίθεση του...

Αντί να δώσει εξηγήσεις, κουνάει το δάχτυλο ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Μιλώντας για σκευωρίες και μεθοδεύσεις, ο Τάκης Θεοδωρικάκος εμφανίστηκε με δήλωσή του εξαπολύοντας επίθεση...

Λοβέρδος: «Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται» – Δεν το είπε για τον Ανδρουλάκη!

Ανακυκλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος την συζήτηση για τους εκβιασμούς μέσω των υποκλοπών, λέγοντας ότι...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κραυγή αγωνίας από τον Τέρη Χρυσό: «Θέλω να πεθάνω για να λυτρωθώ»

Κραυγή απόγνωσης και απελπισίας από τον τραγουδιστή Τέρη Χρυσό...

H άγνωστη «αδερφή» του Νίκου Ξανθόπουλου

Εννιά μέρες συμπληρώνονται σήμερα από το φευγιό του Νίκου...

Oλυμπία Γλύξμπουργκ: Τα χρήματα που ξοδεύει για την εμφάνισή της ζαλίζουν

Ο Παύλος Γλύξμπουργκ και η Μαρί Σαντάλ Μίλερ έχουν...

«Πιάστηκε» με ναρκωτικά ο γιος του Τάκη Θεοδωρικάκου

Την ώρα που βρίσκεται στα άκρα η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Θεοδωρικάκου,...

Νεκρός και ο κυβερνήτης του μοιραίου Phantom, Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του

Σείστηκε η Λάρισα από την παρουσίαση του βιβλίου του Άρη Πορτοσάλτε

Δεν ήταν επεισόδιο από τα Looney Tunes, αλλά παρουσίαση...

«Δίνει» την Πισπιρίγκου ο Δασκαλάκης: «Αντί να ψάξει τι έπαθαν τα παιδιά μας, ρωτούσε…»

«Eίπε στον πατέρα μου ''για να μη με κατηγορήσουν θα τον πάρω μαζί μου''» κατέθεσε ο πατέρας των νεκρών κοριτσιών

Δύσκολες ώρες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κρήτη

Πίκρες κερνάνε τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι συντοπίτες του, οι...
spot_img

NEWSROOM