Συνελήφθη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διαφθορά η Εύα Καϊλή

Στη φυλακή και ο σύντροφός της, ελεύθερος ο πατέρας της - Τι ανακοίνωσαν οι βελγικές αρχές

Must Read

Στη σύλληψη της Εύας Καϊλή προχώρησαν οι βελγικές αρχές, καθώς η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου φέρεται να είναι ανάμεσα στους τέσσερις που κρατούνται για την υπόθεση του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει την Ευρώπη.

Παρόλο που η ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας δεν ανέφερε το όνομα της Εύας Καϊλή, η εφημερίδα L’ Echo αναφέρει πως, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί.

«Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγορείται και κρατείται» είναι ο τίτλος της βελγικής εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία η Ελληνίδα πολιτικός είναι ανάμεσα στα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Χωρίς να δίνει συγκεκριμένα ονόματα, η ανακοίνωση από τις βελγικές αρχές αναφέρει ότι δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα, στο πλαίσιο των ερευνών για υπόθεση διαφθοράς, ενώ την Παρασκευή βρέθηκαν υπό κράτηση έξι άτομα.

Η Εύα Καϊλή ανακρίνεται και βελγικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για σακούλες με χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, ενώ για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος είναι κοινοβουλευτικός βοηθός στην ευρω-ομάδα των Σοσιαλιστών.

Στη φυλακή και ο σύντροφός της

Στη φυλακή βρίσκεται και ο σύντροφός της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, καθώς είναι ο δεύτερος από τους τέσσερις που συνελήφθησαν, στο πλαίσιο των ερευνών των βελγικών αρχών για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εγκληματική οργάνωση.

Αντίθετα, σύμφωνα με τη βελγική L’ Echo, ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας της Εύας Καϊλή Αλέξανδρος, ο οποίος ανακρινόταν αφού τον έκαναν «τσακωτό» με βαλίτσα γεμάτη με μετρητά, φεύγοντας από ξενοδοχείο των Βρυξελλών.

Ο τρίτος συλληφθείς είναι ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ενώ την τετράδα των συλλήψεων ολοκληρώνει ένας λομπίστας από τις Βρυξέλλες. Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε και ο ΓΓ της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Λούκα Βισεντίνι.

Παρούσα στις έρευνες η Μετσόλα

Παράλληλα, έρευνα πραγματοποιήθηκε εχθές (Σάββατο) το βράδυ στο σπίτι του Βέλγου ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα, όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα και το περιοδικό Knack. Σημειώνουν ότι κατασχέθηκαν το κινητό του τηλέφωνο και ο υπολογιστής του, η όλη διαδικασία έγινε παρουσία της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Ερωτηθείς για το λόγο που ήταν παρούσα η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο εκπρόσωπος της Ρ. Μετσόλα, Γιούρι Λάας απάντησε το εξής: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα επέστρεψε από τη Μάλτα στις Βρυξέλλες το βράδυ του Σαββάτου για να παραστεί σε κατ’ οίκον έρευνα βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς το βελγικό σύνταγμα (άρθρο 59) απαιτεί την παρουσία του Προέδρου του Κοινοβουλίου σε περίπτωση έρευνας κατ’ οίκον σε βουλευτή που εκλέχθηκε στο Βέλγιο. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Πρόεδρος Μετσόλα στέκονται σθεναρά κατά της διαφθοράς, συνεργάζονται ενεργά και πλήρως με τις αρχές επιβολής του νόμου και τις δικαστικές αρχές για να βοηθήσουν την πορεία της δικαιοσύνης».

Χθες, Σάββατο, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, αποφάσισε να αναστείλει με άμεση ισχύ όλες τις εξουσίες και τα καθήκοντα που ανατέθηκαν στην Εύα Καϊλή ως αντιπρoέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Διαβάστε επίσης: Αναστέλλονται όλες οι αρμοδιότητές της Εύας Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο




Η ανακοίνωση της εισαγγελίας

Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας απο την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθερα από τον ανακριτή.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα.

Οι βελγικές αρχές αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες, ενώ θα υπάρξουν συνεχείς ανακοινώσεις.

Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις μέσω δελτίων τύπου.

Διαβάστε επίσης: Υπό κράτηση στην εισαγγελία Βρυξελλών η Εύα Καϊλή – Την Κυριακή οι επίσημες ανακοινώσεις

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This