Εκτός Ευρωκοινοβουλίου η Εύα Καϊλή – Ομόφωνα πλην ενός η καθαίρεσή της

625 ψήφισαν να παύσουν τα αξιώματα της Εύας Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο

Must Read

Επίσημη είναι πλέον η καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά την σύλληψή της για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatar Gate.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με 625 ψήφους υπέρ, μία κατά και δύο αποχές, να παύσουν οι αρμοδιότητές της.

Νωρίτερα η πρόεδρος Ρομπέρτα Μετσόλα ενημέρωσε ότι η διάσκεψη των προέδρων έβγαλε ομόφωνη απόφαση για την καθαίρεσή της. Η πλειοψηφία των δύο τρίτων ήταν προαπαιτούμενο για την παύση της από τη θέση της αντιπροέδρου.

«Λόγω των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι η Εύα Καϊλή δεν είναι πλέον αντιπρόεδρός. Η απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρμόδιες εθνικές αρχές επιβολής του νόμου και τις δικαστικές αρχές» έγραψε η Ρομπέρτα Μετσόλα, μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή και οι υπόλοιποι τρεις που έχουν συλληφθεί για χρηματισμό από το Κατάρ, θα παρουσιαστούν την Τετάρτη στις ανακριτικές αρχές προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα παραμείνουν προφυλακισμένοι.

Από πλευράς της η Εύα Καϊλή αρνείται τις κατηγορίες, ενώ άφησε και αιχμές για τον σύζυγό της. Μάλιστα, ο δικηγόρος της οικογένειας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμούς: «Η θέση της είναι ότι είναι αθώα. Δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμούς από το Κατάρ. Δεν έχω εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα ή πόσα βρέθηκαν. Το μόνο που μπορώ να σας πω, γιατί μίλησα με την αδελφή της είναι ότι δεν υπάρχει κάποια κούνια για το παιδάκι, όπου βρέθηκαν κρυμμένα τα χρήματα. Αυτό σας το διαψεύδω ρητά γιατί μου το είπε και η αδελφή της η κα Μαγδαλένα Καϊλή» .

Σημειώνεται ότι με εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη, έχουν δεσμευθεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία της, όπως και των στενών συγγενών της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εύα Καϊλή έκανε αίτημα για να αφεθεί ελεύθερη με το «βραχιολάκι», κάτι που ωστόσο απέρριψαν οι βελγικές αρχές γιατί κρίνουν πως οι κατηγορίες σε βάρος της είναι ιδιαίτερα σοβαρές.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This