«Ώρα μηδέν» για την Εύα Καϊλή: Αποφασίζεται σήμερα η προφυλάκισή της, ενώ η ίδια αρνείται τα πάντα

Βαριά η σκιά στις Βρυξέλλες από το σκάνδαλο - Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Το παιδί της Καϊλή βρίσκεται σε φιλικό σπίτι»

Must Read

Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων και βαριές κατηγορίες έχουν συγκλονίσει τις Βρυξέλλες. Σε σοκ είναι το Ευρωκοινοβούλιο με την Εύα Καϊλή να καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή για την υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ.

Σήμερα, Τετάρτη 14/12, στη Βελγική πρωτεύουσα διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής ανάμεσα στην ΕΕ και τον Σύνδεσμο Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), ενώ αύριο η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στο επίκεντρο βρίσκεται η τοποθέτηση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, η οποία και θα «ανοίξει» τις εργασίες, με φόντο τις δηλώσεις από την πλευρά της Εύας Καϊλή ότι «κάθε κίνηση, επαφή και δήλωση της για το Κατάρ έγινε σε εκτέλεση και εφαρμογή της επίσημης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης».  

 






Σήμερα η απόφαση της Δικαιοσύνης για την πρώην, πλέον, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους υπόλοιπους συλληφθέντες. Μάλιστα, αξιωματούχος των Βρυξελλών εκτιμούσε ότι η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης για την συνέχιση της προφυλάκισης ή όχι της κ. Καϊλή και των υπόλοιπων συλληφθέντων, θα δείξει ανάγλυφα πόσο «δεμένη» είναι η υπόθεση από την πλευρά των Βελγικών αρχών αλλά και αν υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει ακόμη μεγαλύτερο βάθος, όπως σημείωναν χαρακτηριστικά.

 

Η Εύα Καϊλή αρνείται τα πάντα μέσω του συνηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Η Βελγική Δικαιοσύνη θα αποφασίσει σήμερα αν η πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θα παραμείνει κρατούμενη και θα οδηγηθεί σε δίκη εντός ένα μήνα από την αυτόφωρη διαδικασία ή αν θα εξέλθει με βραχιολάκι ή με άλλα περιοριστικά μέτρα και θα βρεθεί αργότερα ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης και αφού προηγηθεί άρση της ασυλίας της ως ευρωβουλευτού. Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή έδωσε το περίγραμμα της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει. Η Εύα Καϊλή χαρακτήρισε ως απολύτως ψευδές ότι η ίδια είχε προσωπική ατζέντα για τις χώρες του Κόλπου – συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ – όπως τόνισε ο δικηγόρος της. Μεταφέροντας τη δήλωση της Εύας Καϊλή από τη φυλακή, σημείωσε ότι από το 2019 γίνονταν συζητήσεις από την Κομισιόν και την ΕΕ, καθώς η ΕΕ επιθυμούσε να αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με τις χώρες του Κόλπου, το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν. Μάλιστα, εμπλέκει τον Ζοζέπ Μπορέλ, την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον οι οποίοι κατά την κυρία Καϊλή ήταν οι πρώτοι που έθεσαν θέμα να ξεκινήσει η συνεργασία της ΕΕ με το Κατάρ. Τονίζει δε, ότι όλα ήταν σε γνώση της προέδρου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Το Κατάρ δεν είχε κανένα λόγο να δώσει χρήματα στην Εύη Καϊλή, απάντησε ο κ. Δημητρακόπουλος ερωτηθείς για τα χρήματα που βρέθηκαν σε βαλίτσα και στο σπίτι της. «Η Εύα Καϊλή δεν έχει σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν, δεν δωροδοκήθηκε, δεν έκανε καμία εξυπηρέτηση στο Κατάρ», σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος. «Καμία ανάγκη δεν την είχαν. Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2023 είχε αποφασιστεί να πάει να μιλήσει στην Ευρωβουλή ο εμίρης του Κατάρ», όπως είπε.

 






Διαβάστε ακόμα:

«Τα χρήματα είναι του Τζόρτζι από την Αφρική» η επίσημη θέση της Εύας Καϊλή για την εμπλοκή της στο Qatar Gate

«Δεν είχα ατζέντα για το Κατάρ, εκτελούσα εντολές της Μέτσολα» – Η πρώτη δήλωση της Καϊλή από τη φυλακή

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This