«Δεν είχα ατζέντα για το Κατάρ, εκτελούσα εντολές της Μέτσολα» – Η πρώτη δήλωση της Καϊλή από τη φυλακή

«Αθώα» δηλώνει η Καϊλή που συνελήφθη για χρηματισμό από το Κατάρ - Ποιους εμπλέκει

Must Read

Στην αθωότητά της επιμένει η Εύα Καϊλή, η οποία κρατείται στη φυλακή Σεν Ζιλ των Βρυξελλών και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις αύριο στις ανακριτικές αρχές για το σκάνδαλο του Qatargate.

Mέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου που μετέφερε τις δηλώσεις της, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου που καθαιρέθηκε σήμερα από τα καθήκοντά της, υποστηρίζει ότι δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ, ενώ υποστηρίζει ότι Κομισιόν και ΕΕ έκαναν συζητήσεις από το 2019 γιατί ήθελαν να αναπτύξουν εμπορικές σχέσεις με τις χώρες του Κόλπου.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν τη συζήτηση για τη συνεργασία με το Κατάρ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της που μετέφερε τα λεγόμενά της, η ίδια εκτελούσε εντολές της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή της Καϊλή, ο δικηγόρος της απάντησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «Η Εύα Καϊλή δεν έχει σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν, δεν δωροδοκήθηκε, δεν έκανε καμία εξυπηρέτηση στο Κατάρ» είπε και έκανε λόγο για μια υπόθεση που είναι πολιτική και όχι… ποινική.

Νέα έφοδος στο Ευρωκοινοβούλιο – Ο σύζυγος της Καϊλή «είπε πολλά» στους αστυνομικούς

Νέα έφοδος στο Ευρωκοινοβούλιο – Ο σύζυγος της Καϊλή «είπε πολλά» στους αστυνομικούς
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο του Qatargate, με Ευρωπαίους αξιωματούχους να κατηγορούνται για διαφθορά και δωροδοκία από το Κατάρ, ανάμεσά τους και η Εύα Καϊλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα πραγματοποιήθηκαν νέες έρευνες σε γραφεία στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Μάλιστα, οι Αρχές σφράγισαν το γραφείο της Mychelle Rieu, υπαλλήλου που εργάζεται στην υποεπιτροπή του Κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σύμφωνα με πηγές του Politico, έχει κατασχεθεί ένας υπολογιστής που ανήκει στην επιτροπή, η οποία έχει ως ρόλο να «ευαισθητοποιεί για συγκεκριμένες καταστάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Την ίδια ώρα, η Εύα Καϊλή που καθαιρέθηκε σήμερα από τα καθήκοντά της στο Ευρωκοινοβούλιο, παραμένει κρατούμενη και αναμένει να απολογηθεί στις ανακριτικές αρχές, την Τετάρτη.

Μαραθώνια η κατάθεση του συζύγου της

Παράλληλα, ο σύζυγος της Φραντσέσκο Τζιόρτζι σε μια μαραθώνια κατάθεση, φαίνεται να είπε πολλά στους αστυνομικούς. Αυτό υποστηρίζει η ιταλική εφημερίδα, «Corriere della Sera», η οποία αναφέρει ότι ο Τζιόρτζι «μίλησε επί ώρες», ενώ τον χαρακτηρίζει ως «ένα ποτάμι που υπερχειλίζει με τις δηλώσεις του αμέσως μετά τη σύλληψή του την περασμένη Παρασκευή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «οι δηλώσεις του Τζόρτζι συμβάλλουν στα πλαίσια της έρευνας που θα επιτρέψει στους Βέλγους ερευνητές να παρατείνουν ή, τουλάχιστον αρχικά, να βρουν καθοριστική επιβεβαίωση των όσων έχουν συγκεντρώσει».

«Πριν από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο πατέρας της Εύας Καϊλή είχε συλληφθεί την Παρασκευή, καθώς έφευγε με μια τσάντα που περιείχε 600.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 από το πολυτελές ξενοδοχείο, όπου είχε μείνει με τη σύζυγό του για λίγες ημέρες» αναφέρει η «Corriere della Sera».

«Κάποιος πρέπει να τον είχε προειδοποιήσει εκ των προτέρων για την επιχείρηση της Αστυνομίας και κάποιοι υποψιάζονται ότι μπορεί να ήταν ο ίδιος ο Τζιόρτζι, που είχε ακούσει κάτι. Ίσως ένα τηλεφώνημα (ο Τζόρτζι πιθανώς να παρακολουθείτο τηλεφωνικά) οδήγησε τους αστυνομικούς να παραμονεύουν μπροστά από το ξενοδοχείο για να αιφνιδιάσουν τον πατέρα της Καϊλή» προσθέτει στο ρεπορτάζ της η «Corriere della Sera» και καταλήγει τονίζοντας ότι ο σύζυγος της Καϊλή πρέπει να είπε πολλά στον ανακριτή, αφού ο ίδιος χρειάστηκε να αναβάλλει όλες τις υπόλοιπες ανακρίσεις που είχε εκείνη την μέρα.

Οι ερωτήσεις που δέχτηκε αφορούσαν τα χρήματα από τη Fight Impunity που πέρασαν στην Καϊλή και πιθανόν και σε άλλα πρόσωπα, όπως επίσης και οι δραστηριότητες της ΜΚΟ, την οποία ίδρυσε ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι θεωρείται «εγκέφαλος». Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος συνελήφθη, ενώ η η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Κατασχέθηκαν πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ

Οι Βέλγικες Αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα στο σπίτι του Παντσέρι, η αστυνομία εντόπισε 600.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα, εντοπίστηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και στο σπίτι της ίδιας και του συζύγου της Φραντζέσκο Τζόρτζι, στις Βρυξέλλες.




Δείτε επίσης:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This