«Καρφιά» από Παπαγγελόπουλο: «Άλλος βάζει μπροστά τον πατέρα του, άλλος την πεθερά του για τα αδιευκρίνιστα»

«Η Πάρος αποδεικνύεται πολύ ελκυστική για πολιτικούς με αδιευκρίνιστα ποσά» λέει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης

Must Read

Με αιχμηρό ύφος σχολίασε τις εξελίξεις γύρω από το Qatargate, την σύλληψη της Εύας Καϊλή και την έρευνα για πιθανή εμπλοκή του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Η κ. Καϊλή είναι φοβερά άτυχη: αν δεν ήταν ευρωβουλευτής στις Βρυξέλλες αλλά πολιτικός στην Ελλάδα, δε θα είχε κανένα πρόβλημα: θα είχε καταγγείλει σκευωρία και τον Ρασπούτιν Παπαγγελόπουλο ενώ τα ποσά που βρέθηκαν στις βαλίτσες θα χαρακτηρίζονταν αδιευκρίνιστα», σημείωσε σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο».

Μάλιστα, ο ίδιος σχολιάζοντας τις έρευνες των αρχών για το οικόπεδο που αγόρασαν στην Πάρο η Καϊλή και ο σύζυγός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι  «η Πάρος αποδεικνύεται πολύ ελκυστική για τους πολιτικούς με αδιευκρίνιστα ποσά» είπε και πρόσθεσε με νόημα: «Μπορεί κι άλλος με αδιευκρίνιστα ποσά να έχει εξοχικό στην Πάρο». «Άλλος βάζει μπροστά τον πατέρα του, άλλος την πεθερά του» για τα «αδιευκρίνιστα» ποσά, πρόσθεσε.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης εξήρε την ταχύτατη έρευνα των Βελγικών Αρχών για το σκάνδαλο, σημειώνοντας ότι «στο Βέλγιο και σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης δεν υπάρχει σφιχτός εναγκαλισμός εκτελεστικής εξουσίας και δικαστών».

Αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών που παραμένει στο «σκοτάδι» εδώ και μήνες, ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι έχουν ανακύψει «τεράστια ερωτήματα». «Υπήρξε καθυστέρηση, οι υποκλοπές είναι νάρκη στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος», σημείωσε.

Για τις απειλές Ντογιάκου προς τα ΜΜΕ επειδή του άσκησαν κριτική, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι «δε θα υπερασπιστεί αυτή τη δήλωση». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου «είναι πολλαπλά άτυχος, γιατί υπήρξε πολύ καλός εισαγγελέας, αλλά έχει άγνοια των πολιτικών σκοπιμοτήτων».

«Οι εισαγγελείς δεν είναι σεισμολόγοι και δεν μπορούν να αντιληφθούν τις υπόγειες διεργασίες που προετοιμάζουν την μεγάλη ηφαιστειακή κρίση που έρχεται στην Ελλάδα», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να είναι προσεκτικοί οι δικαστικοί λειτουργοί. Η καλύτερη υπεράσπιση των εισαγγελέων δεν είναι οι δηλώσεις, αλλά τα έργα τους». 

Για την τηλεφωνική επικοινωνία του Ισίδωρου Ντογιάκου με την Cosmote, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι «αυτή με απάλλαξε από την υπόθεση Τσατάνη. Αφού δεν θεωρείται παρέμβαση (σ.σ. στην έρευνα της ΑΔΑΕ) η επίσημη και κατά την άσκηση των καθηκόντων του διατύπωση γνώμης στην νομική σύμβουλο της Cosmote, δεν μπορεί να θεωρηθεί παρέμβαση μία κατ’ ιδίαν συνομιλία με την κ. Τσατάνη, την οποία μάλιστα η ίδια επεδίωξε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This