Αργά το απόγευμα η απόφαση για την Εύα Καϊλή – Την αποφυλάκιση της με βραχιολάκι ζήτησαν οι δικηγόροι της

Δεσμεύθηκε οικόπεδο της στην Πάρο και κοινός λογαριασμός με τον σύζυγό της-Τι είπε στην πρώτη κατάθεση της αποκαλύπτει ιταλική ιστοσελίδα- Τα 750.000 ευρώ δεν ήταν τα πρώτα που άφηνε ο Παντσέρι

Must Read

Αργά το απόγευμα αναμένεται να βγει η τελικά απόφαση για το αν θα συνεχίσει η προφυλάκιση της Εύας Καΐλή, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, καθώς ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις τους, οι συνήγοροι της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέας Ριζόπουλος και ανέφεραν πως η υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησαν αφορά την αθωότητά της καθώς δεν γνώριζε, ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της,δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό τους διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ από κανέναν και δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ.

Παράλληλα, ζήτησαν την αποφυλάκιση της με βραχιολάκι. Ωστόσο, δεν αποκάλυψαν περισσότερα για την διαδικασία.

Η ίδια πέρασε μαζί με τους δικηγόρους της το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου των Βρυξελλών περίπου στις 9.30 το πρωί. Όπως έγινε γνωστό, έδωσε τις εξηγήσεις της για περίπου μία ώρα. 









 

Στο μεταξύ, δεσμεύθηκε το οικόπεδο συνολικής έκτασης 7 στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την ίδια την Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος με επικεφαλής τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η δέσμευση του ακινήτου έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διενεργούνται και στην Ελλάδα. Πάντως, η ίδια είχε υποστηρίξει πως η αγορά του ακίνητου είχε γίνει με χρήματα που προέκυψαν από αμοιβές και ήταν νόμιμη. Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στα όρια του οικισμού Ιστέρνι της Πάρου, σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από τη θάλασσα,

Παράλληλα, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που έχει η Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

 

 






 

 

Τι δήλωσε στις πρώτες καταθέσεις της

Τα 750.000 ευρώ δεν ήταν τα πρώτα χρήματα που άφηνε ο Αντόνιο Παντσέρι στο σπίτι της Εύας Καϊλή όπως φέρεται να ανέφερε η ίδια στις πρώτες καταθέσεις της σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα  Il Fatto Quotidiano .

«Το είχε κάνει και πριν τον κορωνοϊό όταν είχε αφήσει κάποια χρήματα και στη συνέχεια ήρθε να τα πάρει. Εμπιστεύεται τον Φραντσέσκο (σ.σ. Τζιόρτζι) περισσότερο από το διαμέρισμά του», φέρεται να είπε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν και στον επικεφαλής της επιχείρησης, εισαγγελέα διαφθοράς, Μισέλ Κλεζ.

Η ασυλία που είχε η ίδια θεωρεί ότι «φταίει» που ο Παντσέρι είχε αυτή την συμπεριφορά.Παράλληλα, είπε πως ο σύζυγός της ήταν ο συνεργάτης που «φύλαγε κάτι για λογαριασμό του και πιθανότατα για το σημερινό αφεντικό του, Αντόνιο Κοτζολίνο».

Η ίδια αναφέρθηκε σε μεγάλα ονόματα όπως σε αυτό του  Αντόνιο Παντσέρι και άλλων ευρωβουλευτών όπως οι Μαρκ Ταραμπέλα και Μαρία Αρένα.

Υποστήριξε τον σύντροφό της ότι «τυφλώθηκε» από το χρέος προς τον Παντσέρι και σχολίασε πως ο ίδιος δεν μπορούσε να πει όχι αλλά εκείνη έπρεπε να αντιδράσει ως μεγαλύτερη.

Τα 600.000 ευρώ ήταν σε βαλίτσα στο σπίτι τρεις ή τέσσερις μήνες και ήταν για τον Παντσέρι ενώ τα υπόλοιπα 150.000 ευρώ ήταν για το σπίτι και τα είχε δανειστεί ο Τζιόρτζι

Ο σύντροφός της, όπως υποστήριξε,  αντιμετώπιζε δυσκολίες.

«Η υποθήκη είναι στο όνομά μου, εγώ την πληρώνω. Μπορείτε να το δείτε από την πιστωτική μου κάρτα. Τα μετρητά είναι η συμβολή του συντρόφου μου. Υπήρχαν 5.000 ευρώ σε ένα χρηματοκιβώτιο και 5.000 ευρώ σε ένα άλλο. Γνωρίζω ότι ο Φραντσέσκο δανείζεται κατά καιρούς από τους γονείς του. Πιθανότατα και από τον Αντόνιο. Το γνωρίζω γιατί υπάρχουν πράγματα που θα ήθελε να αγοράσει αλλά δεν είχε τα μέσα. Ήξερα ότι φύλαγε πράγματα από το πρώην αφεντικό του, τον Παντσέρι, αλλά και από το τωρινό αφεντικό του, τον Κοτζολίνο αλλά δεν προβληματίστηκα ποτέ από πού προέρχονται τα χρήματα».







Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This