Αυτούς «έδωσε» στην κατάθεσή της η Εύα Καϊλή

Για ποιους μίλησε στους Βέλγους δικαστές - Το απόγεμα η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι

Must Read

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο «φως» για την κατάθεση της Εύας Καϊλή στους Βέλγους δικαστές, για το σκάνδαλο του Qatargate που έχει προκαλέσει «σεισμό» στην Ευρώπη. Η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής «έδωσε» ονόματα που φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς, το οποίο έχει επεκταθεί σε Βρυξέλλες, Ιταλία, Μαρόκο, αλλά και Μαυριτανία, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Όπως αναφέρει νέο δημοσίευμα της ιταλικής ilFattoQuotidiano, η Εύα Καϊλή αναφέρθηκε σε ευρωβουλευτές και πολιτικούς που φέρεται να εμπλέκονται στο Qatargate.

«Πριν από τον κορωνοϊό ο Παντσέρι είχε φέρει στο σπίτι μας, τα οποία πήρε μετά. Ο λόγος που το έκανε αυτό, ήταν πως εμπιστευόταν το σπίτι μας με τον Φραντσέσκο περισσότερο από το δικό του. Πιθανότατα, λόγω της ασυλίας μου», είπε η Εύα Καϊλή, προτού οδηγηθεί στη φυλακή.

Η ίδια εκτός από τον Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του σκανδάλου, ανέφερε και ονόματα άλλων ευρωβουλευτών που είχαν ρόλο στο σκάνδαλο και είχε επικοινωνήσει μαζί τους προτού φτάσουν οι Αρχές στην πόρτα της.

Όπως αναφέρει η ilFattoQuotidiano, αυτοί οι δύο Ευρωβουλευτές ήταν ο Marc Tarabella και η Maria Arena, μέλη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ωστόσο, κανείς από τους δύο δεν είναι προς το παρόν στο ραντάρ του εισαγγελέα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής επικαλέστηκε ενώπιον των Αρχών οικονομικές δυσκολίες του συντρόφου της και πως αυτός δανειζόταν από τους γονείς του.

«Ο Φραντσέσκο δεν έχει πολλά χρήματα, επειδή δεν μπορεί να συνεισφέρει σε όλα τα έξοδα. Είναι επίσης νεότερος από εμένα. Ξέρω ότι δανείζεται από τους γονείς του ανά διαστήματα. Ίσως και από τον Αντόνιο (σ.σ.: Παντσέρι). Το ξέρω γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα που θα ήθελε, αλλά δεν είχε τα μέσα», υποστήριξε. «Ξέρω ότι κάτι κρατούσε για το πρώην αφεντικό του, τον Παντσέρι, ίσως και για το σημερινό του αφεντικό, τον Κοτσολίνο», φέρεται να είπε και πρόσθεσε: «Αλλά δεν έχω σκεφτεί ποτέ την προέλευση αυτών των χρημάτων».

Για τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά της και την εντολή στον πατέρα της να τα απομακρύνει, η ίδια ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν δικά της, αλλά του Παντσέρι. Όπως περιέγραψε, κάποτε είχε βγάλει 20.000 ευρώ από τραπεζικό της λογαριασμό στην Ελλάδα, τα οποία κουβαλούσε στο σακάκι της. «Το είχα κάνει μία φορά. Ξέρω πως δεν μπορώ να μεταφέρω περισσότερα από 10.000 ευρώ» ανέφερε.

Όλα τα ονόματα

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Καϊλή «έδωσε» στις Βελγικές Αρχές πολλά ονόματα.

Τα τρία πρώτα ήταν ο Παντσέρι, ο Marc Tarabella και η Maria Arena. «Αρχικά προσπάθησα να τηλεφωνήσω στον Παντσέρι, ο οποίος όμως μιλάει μόνο ιταλικά και δεν κατάφερα να τον βρω. Έτσι προσπάθησε να πάρω τηλέφωνα τον Tarabella και μετά την Arena. Μου είπαν πως δεν γνωρίζουν γιατί δεν απαντά».

Τότε δέχτηκε ερώτηση από τον δικαστή Michel Claiseto: «Ποιος είναι γύρω από τον Παντσέρι; Θέλουμε δύο ονόματα από λομπίστες που τον βοηθούν».

Η Καϊλή δεν δίστασε και ανέφερε τα ονόματα: «ο Giuseppe Meroni, ο προηγούμενος βοηθός του που εξακολουθεί να τον βοηθά. Ο Davide Δεν γνωρίζω το επώνυμό του, αλλά μπορώ να το δω γιατί εργάζεται εκεί. Η Simona, η Carola και η Francesca. Ο Παντσέρι τους βοήθησε και είχαν κάτι σαν συναλλαγή».

Πιθανώς τα ονόματα που αναφέρονται είναι αυτά κάποιων βοηθών, σημειώνει η εφημερίδα: του πρώην βουλευτή του PD, Zoggia, και νυν βοηθού του ευρωβουλευτή των Δημοκρατικών Pietro Bartolo, της Carola Bennato, στη Γενική Διεύθυνση Εξωτερικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Francesca Garbagnati, βοηθού της ευρωβουλευτού του Alessandra Moretti.

Στην ερώτηση των δικαστών αν ο Παντσέρι τούς πλήρωνε, η Καϊλή απάντησε: «όχι μετά το 2019, όταν και δεν επανεξελέγη, προσπαθούσε να τους βοηθήσει όλους να βρουν δουλειά».

Στην πίεση που της ασκεί ο δικαστής για το ποιοι βρίσκονται κάτω από τον Παντσέρι, η Καϊλή, ανέφερε, «Maria Arena, Marc Tarabella, Andrea Cozolino». Ενώ, απαντά θετικά και σε δύο ονόματα που παραθέτουν οι αρχές, τα οποία έχουν και αυτά εμπλοκή. «Ο Moretti και ο ευρωβουλευτής Brando Benifei;», την ρωτούν, με την Καϊλή να απαντάει με ένα λακωνικό «ναι».

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο χρηματισμό τους από τον Παντσέρι η ίδια ανέφερε: «Δεν ξέρω αν έλαβαν χρήματα από τον Παντσέρι, θα μπορούσαν να έχουν ταξιδέψει στο Κατάρ ή στο Μαρόκο, να έχουν οργανώσει τις αποστολές του, αλλά νομίζω ότι οι περισσότερες από αυτές ήταν επίσημες αποστολές, δεν γνωρίζω για κανένα δώρο που μπορεί να έλαβαν».

Αργά το απόγευμα η απόφαση – Την αποφυλάκιση της με βραχιολάκι ζήτησαν οι δικηγόροι της

Αργά το απόγευμα αναμένεται να βγει η τελικά απόφαση για το αν θα συνεχίσει η προφυλάκιση της Εύας Καΐλή, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, καθώς ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις τους, οι συνήγοροι της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέας Ριζόπουλος και ανέφεραν πως η υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησαν αφορά την αθωότητά της καθώς δεν γνώριζε, ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της,δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό τους διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ από κανέναν και δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ.

Παράλληλα, ζήτησαν την αποφυλάκιση της με βραχιολάκι. Ωστόσο, δεν αποκάλυψαν περισσότερα για την διαδικασία.

Η ίδια πέρασε μαζί με τους δικηγόρους της το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου των Βρυξελλών περίπου στις 9.30 το πρωί. Όπως έγινε γνωστό, έδωσε τις εξηγήσεις της για περίπου μία ώρα. 









 

Στο μεταξύ, δεσμεύθηκε το οικόπεδο συνολικής έκτασης 7 στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την ίδια την Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος με επικεφαλής τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η δέσμευση του ακινήτου έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διενεργούνται και στην Ελλάδα. Πάντως, η ίδια είχε υποστηρίξει πως η αγορά του ακίνητου είχε γίνει με χρήματα που προέκυψαν από αμοιβές και ήταν νόμιμη. Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στα όρια του οικισμού Ιστέρνι της Πάρου, σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από τη θάλασσα,

Παράλληλα, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που έχει η Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This