«Η μαφία συνεχίζει ανενόχλητη το έργο της» – «Καρφιά» της Αυγέρη για το σκάνδαλο στον ΙΦΕΤ

Την υπόθεση αποκάλυψε η εφημερίδα «κυριακάτικη δημοκρατία»

Must Read

Ανάρτηση με αιχμές έκανε η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Δώρα Αυγέρη τονίζοντας ότι «πάγωσε» η έρευνα στην υπόθεση με τα φάρμακα του ΙΦΕΤ που έχει αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία».

Όπως σημειώνει η κ. Αυγέρη, ο απερχόμενος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στον οποίο είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά για το σκάνδαλο, «άφησε πίσω του μια μεγάλη εκκρεμότητα» και «ουδεμία εξέλιξη υπήρξε σε σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση».

Όπως καταγγέλλει, η έρευνα δεν προχώρησε και «η μαφία συνεχίζει ανενόχλητη το “έργο” της. Διώχνει τον ελεγκτή που εντόπισε τις παράνομες πρακτικές και δίνει με απευθείας ανάθεση 14.000 ευρώ στην εταιρία που θα το “ελέγχει”».

«Στον απελθόντα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχαμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τα όσα σκανδαλώδη συμβαίνουν επί των ημερών Μητσοτάκη στον ΙΦΕΤ» τονίζει η Δώρα Αυγέρη και προσθέτει ότι «στον φάκελο της αναφοράς επισημαίνονταν τα δεκάδες δημοσιεύματα, οι καταγγελίες του σωματείου των εργαζομένων, οι κοινοβουλευτικές μας ερωτήσεις, αλλά και το πόρισμα-καταπέλτης του εσωτερικού ελέγχου».

«Τι πρόκειται να κάνει η νέα ηγεσία της εισαγγελίας του ΑΠ;» διερωτάται η κ. Αυγέρη και τονίζει ότι ο φάκελος της υπόθεσης «μπορεί να εμπλουτιστεί και με το νέο, πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” που αποκάλυψε ότι διώχνουν την ελέγκτρια που έβγαλε το πόρισμα. Αλλά και το έγγραφο-φωτιά του Ε.Ο.Φ με το οποίο ο εποπτεύων φορέας του ΙΦΕΤ θεωρεί παράνομη και ζημιογόνα την απευθείας ανάθεση από το ίδιο το ΙΦΕΤ του έργου του ελέγχου έναντι αμοιβής. Επίσης ο ΕΟΦ ζητά από το ΙΦΕΤ να απόσχει από κάθε σχετική ενέργεια».

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση της Δ. Αυγέρη:

«Προσοχή, προσοχή!

Ο Εισαγγελέας του ΑΠ που έφυγε, άφησε πίσω του μια μεγάλη εκκρεμότητα: το σκάνδαλο του ΙΦΕΤ για το οποίο τού καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά.

Όχι μόνο δεν διερευνήθηκε, αλλά η μαφία συνεχίζει ανενόχλητη το «έργο» της!

Διώχνει τον ελεγκτή που εντόπισε τις παράνομες πρακτικές και δίνει με απευθείας ανάθεση 14.000 ευρώ στην εταιρία που θα το «ελέγχει»!

Στον απελθώντα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχαμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τα όσα σκανδαλωδη συμβαίνουν επι των ημερών Μητσοτάκη στον ΙΦΕΤ, τον εποπτευόμενο από τον Ε.Ο.Φ φορέα, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την προμήθεια φαρμάκων σε ασθενείς με σπάνιες παθήσεις. Στον φάκελο της αναφοράς επισημαίνονταν τα δεκάδες δημοσιεύματα, οι καταγγελίες του σωματείου των εργαζομένων, οι κοινοβουλευτικές μας ερωτήσεις, αλλά και το πόρισμα-καταπέλτης του εσωτερικού ελέγχου.

Αυτό αναφερόταν σε κακοδιοίκηση, διασπάθιση δημοσίου χρήματος, παράνομες εξαγωγές φαρμάκων, απευθείας αναθέσεις χωρίς τήρηση των προβλεπόμενων νόμιμων διαγωνιστικών διαδικασιών, υπερτιμολογήσεις κ.α.

Ο πρώην, πλέον, εισαγγελέας του ΑΠ έχει αφήσει μια μεγάλη εκκρεμότητα στον διάδοχό του, καθώς ουδεμία εξέλιξη υπήρξε σε σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Τουναντίον, η μαφία συνεχίζει να οργιάζει ανενόχλητη και με περισσό θράσος.

Απόδειξη, η πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του ΙΦΕΤ να…απεμπλακεί από τη βάσανο του εσωτερικού ελέγχου με την απευθείας ανάθεσή του, έναντι αμοιβής 14.000 ευρώ, σε εταιρία της αρέσκεια του!

Τι πρόκειται να κάνει η νέα ηγεσία της εισαγγελίας του ΑΠ;

Ο φάκελος μπορεί να εμπλουτιστεί και με το νέο, πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που αποκάλυψε ότι διώχνουν την ελέγκτρια που έβγαλε το πόρισμα. Αλλά και το έγγραφο-φωτιά του Ε.Ο.Φ με το οποίο ο εποπτεύων φορέας του ΙΦΕΤ θεωρεί παράνομη και ζημιογόνα την απευθείας ανάθεση από το ίδιο το ΙΦΕΤ του έργου του ελέγχου έναντι αμοιβής. Επίσης ο ΕΟΦ ζητά από το ΙΦΕΤ να απόσχει από κάθε σχετική ενέργεια!».

Δείτε επίσης:

ΙΦΕΤ: Έδιωξαν την ελέγκτρια που έφερε στο φως το σκάνδαλο με τα φάρμακα!

Δώρα Αυγέρη: Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από τον υπουργό Υγείας για το «πάρτι» στο ΙΦΕΤ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This