Ξέφυγε ο Ερντογάν: «Καθίστε φρόνιμα και δεν θα σας πειράξουμε!»

Τι άλλο προκλητικό είπε στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του AKP

Must Read

Σε καθημερινό φαινόμενο έχουν εξελιχθεί οι απειλές κατά της Ελλάδας που εξαπολύονται με ιδιαίτερο μένος από την γειτονική Τουρκία. 

Οι νέες προκλητικές δηλώσεις έρχονται από τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγιναν κατά την διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε αρχικά για την κατασκευή των πυραύλων Tayfun αλλά και τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει στην Ελλάδα.

«Δεν είχαμε εμείς πύραυλο, και τώρα που φτιάξαμε τον δικό μας, οι Έλληνες πανικοβλήθηκαν. Οι εφημερίδες γράφουν πρωτοσέλιδα: “Κοιμάστε κι ο Τούρκος από εκεί στέλνει Ταϊφούν από τη Σμύρνη”», ανέφερε με θράσος.

Και πρόσθεσε σε μια προσπάθεια να αυξήσει την ένταση:

«Ο πύραυλος έχει εμβέλεια 510 χιλιομέτρων. Δεν είναι αρκετό. Πρέπει να την αυξήσουμε στα 1000 χιλιόμετρα» και πρόσθεσε: «Ηρεμήστε, συμπεριφερθείτε καλά. Δεν έχουμε καμία σχέση εμείς με την Αθήνα. Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν».

 






 

 

Στην επίθεση προς την χώρας μας είχε προηγηθεί λίγες ώρες πριν ο εξ απορρήτων του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, ο οποίος απείλησε την Ελλάδα αν προχωρήσει σε επέκταση των χωρικών στα 12 ναυτικά μίλια στην Κρήτη!

Μιλώντας στο ΝΤV και σε ερώτηση ποια θα είναι η απάντηση της Τουρκίας εάν ισχύει ο ισχυρισμός για επέκταση στα 12 ν.μ. των χωρικών υδάτων στην Κρήτη, ο Καλίν μας απείλησε χωρίς δεύτερη σκέψη ότι «ακόμα κι αν κάνουν τα 12 μίλια, 6, 7, 8, 9 μίλια δεν είναι δυνατόν να το δεχθούμε, αποκλείεται. Αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες και για την Ελλάδα. Περιμένουμε να μην καταφύγουν σε ένα τέτοιο μονοπάτι. Αν κάνουν ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν θα το αφήσουμε ποτέ αναπάντητο»!

Και την Δευτέρα ο Χουλουσί Ακάρ ο οποίος  βρήκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για επίθεση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο πρώτο μη επανδρωμένο πλοίο το οποίο επιθεώρησε, το TCG Anadolu το οποίο θα γίνει το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το ethnos.gr ανέφερε:

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι της μη ύπαρξης αποτελέσματος που πηγάζει από την Ελλάδα. Υπάρχουν πολλά σκάνδαλα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, η Ελλάδα σημειώνει αποτυχίες στην ανατολική Μεσόγειο, έχει αποτύχει και η ελληνική κοινή γνώμη το αντιλαμβάνεται. Για να τα καλύψουν όλα αυτά, ελπίζουν σε αύξηση της έντασης με την Τουρκία. Ωστόσο, θέλουμε να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι δυνατόν να επιβιώσουν δημιουργώντας ένταση και ότι οι αντιπερισπασμοί τους δεν αποδίδουν.

Το μόνο πράγμα που κάνουν ορισμένοι πολιτικοί και στρατιωτικοί στην Ελλάδα είναι να κλαίνε. Προσπαθούν να προωθήσουν τις σοβινιστικές τους πολιτικές κλαίγοντας συνέχεια. Όλοι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι δεν βγάζει πουθενά αυτό. Ο ελληνικός λαός έχει επίσης αρχίσει να βλέπει πώς οι πόροι του κατασπαταλούνται από αυτούς τους πολιτικούς και πώς καταστρέφεται η ευημερία του. Μαζί του και κάποιοι λογικοί πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, απόστρατοι στρατιωτικοί, πρέσβεις, πολίτες στην Ελλάδα άρχισαν να βλέπουν το παιχνίδι εδώ».

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας ανέφερε πως η χώρα του θέλει να γίνει διάλογος και να επιλυθούν τα προβλήματα μέσω των διαπραγματεύσεων ενώ η Ελλάδα...όχι! Μάλιστα, ανέφερε πως η Ελλάδα «σαμποτάρει» τις συναντήσεις!

«Μερικοί πολιτικοί και κάποιοι στρατιωτικοί προσπαθούν συνεχώς να καλύπτουν τα εσωτερικά τους προβλήματα προκαλώντας ένταση. Κάθε πρωί σηκώνονται και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να δημιουργήσουν ένταση, βγάζοντας κάτι στο προσκήνιο.Όλοι καταλαβαίνουν πλέον τα κόλπα τους», ανέφερε.

Ο ίδιος τόνισε πως η Τουρκία...δεν αποτελεί απειλή για κανένα. «Είναι ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό», τόνισε, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ελλήων πολιτικών.

Αυτό που θέλει η Τουρκία, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας, «είναι μια δίκαιη κατανομή του πλούτου στο Αιγαίο, για σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά λέμε επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα και το δίκιο, ούτε το δικό μας ούτε των Κυπρίων αδελφών μας, και ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Δεν θα το επιτρέψουμε».

Ο κ. Ακάρ χαρακτήρισε το Κυπριακό «εθνικό ζήτημα».  «Στεκόμαστε δίπλα στους Κύπριους αδελφούς και αδελφές μας σήμερα, όπως και στο παρελθόν, σύμφωνα με τις συνθήκες εγγύησης και συμμαχίας. Μιλάμε για δύο κυρίαρχα, ίσα και ανεξάρτητα κράτη. Τώρα το θέμα δεν είναι η ίδρυση αυτού του κράτους, αλλά η αναγνώριση αυτού του ήδη συστηθέντος κράτους»,ανέφερε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα επιτεύγματα της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας και ότι έχει φτάσει στο επίπεδο να σχεδιάζει, να κατασκευάζει και να εξάγει εθνικά τυφέκια πεζικού και όλα τα ελαφρά όπλα, εκτοξευτές πυραύλων πολλαπλών καναλιών, οβίδες καταιγίδας, UAV, SIHA, TIHA, ελικόπτερα ATAK, φρεγάτες και πολεμικά πλοία, καθώς και έξυπνα πυρομαχικά ακριβείας και πυραύλους!

Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα κατασκευαστούν και τανκ, αεροπλάνα και κινητήρες στην Τουρκία.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This